Co jste dneska bastlili?
-

Dekuji! Jdu hrabat tlumivku

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Vrtačka na plošné spoje. Ještě musím vychytat pružiny, tyhle jsou moc tvrdý. Jiný jsem doma neměl, ale už jsou objednaný.
Ještě dotaz; je možné, že ty vozejky drhnou už z výroby? Neuvědomuju si, že bych do nich zanesl nějakej bordel. Jen jsem otřel tyče a nasadil je.Záleží jak mají poskládané / vedené kuličky. Některé lineáry prostě takové zatížení moc neumí, síla působí na horní a dolní kuličky a zbytek je volný. Pak se to při pohybu přecvakává. Mě to nedělali ložiska z pevného materiálu a nebyla to čína. Hodně by pomohlo dát tam dva vozíky klidně hned nad sebe.
Další věc že u čínských lineárů je vždy propláchnu pořádně čističem a pak namažu, sem tam v tom mají binec.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
S takhle velkým vyložením a krátkým vozíkem už je slušně páčíš. A ještě při silných pružinách.
Tak se skoro ani moc nedivím.
-
- Zdenek Valter
Proč toho Proxxona takhle trápíš?
Ten na rozdíl od jiných malých toolů má pro to osazení průměr 20mm?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Já s tím budu vrtat tlačením na konstrukci u vozejků, tak jsem to i testoval. Pro zdvih 3 mm žádnou páku nepotřebuju.
Uchycený je to tak proto, že jsem měl udělanou vrtačku na dvou pružnejch planžetách a jen se ohýbaly, ale tam opisuje špička vrtáku oblouk, a TK vrtáku 0,8 to nedělá dobře. A starej Proxxon, co jsem tam měl, to uchycení 20mm nemá. Takže jsem to plastový uchycení využil.
Cjuz: takže až přijdou slabší pružiny, když stáhnu vozíky a strčím je na den do mycí vany, pak to vyfoukám a kápnu tam olej, tak to jen prospěje? To jsem chtěl slyšet
Uchycený je to tak proto, že jsem měl udělanou vrtačku na dvou pružnejch planžetách a jen se ohýbaly, ale tam opisuje špička vrtáku oblouk, a TK vrtáku 0,8 to nedělá dobře. A starej Proxxon, co jsem tam měl, to uchycení 20mm nemá. Takže jsem to plastový uchycení využil.
Cjuz: takže až přijdou slabší pružiny, když stáhnu vozíky a strčím je na den do mycí vany, pak to vyfoukám a kápnu tam olej, tak to jen prospěje? To jsem chtěl slyšet

- Zdenek Valter
můžeš tam dát jakýkoli pružiny a mejt to donekonečna -pafik píše: ↑9. 1. 2021, 1:22 Já s tím budu vrtat tlačením na konstrukci u vozejků, tak jsem to i testoval. Pro zdvih 3 mm žádnou páku nepotřebuju.
Cjuz: takže až přijdou slabší pružiny, když stáhnu vozíky a strčím je na den do mycí vany, pak to vyfoukám a kápnu tam olej, tak to jen prospěje? To jsem chtěl slyšet![]()

Přidat dvě vedení a udělat to tak jak se to normálně dělá.
- Zdenek Valter
No já myslím, že má problém v tom, že vodící pouzdra jakou příliš krátká a má tam velký klopný moment.
- Přílohy
-
- Namahani.png (2.79 KiB) Zobrazeno 2591 x
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován