To by som si pozrel, ako čínsky WV kondenzátor v meniči spôsobí úraz elektrickým prúdom. Môžeš mi to prosím bližšie objasniť? Tiež som radšej za značkové veci, ale zasa tu nepreháňajme.OompaLoompa píše: ↑10. 1. 2021, 2:43 a velmi dúfam, že to bude len z dôvodu doku*venej mašiny/obrobku, a nie vyhorenej dielne/domu, či nebodaj parte po úraze prúdom![]()
Čínský frekvenční měnič
Tos C45-2000
- OompaLoompa
A nato si ako došiel, že ten koment bol konkrétne na kondenzátor? 
ten tam je hlavne od požiaru, a na úrazy spôsobené explóziou, prípadne otravu elektrolytom
ale určite sa nájdu aj experti, ktorý to krátko po zlyhaní rozoberú, a zvládnu sa aj z nich "uraziť"

ten tam je hlavne od požiaru, a na úrazy spôsobené explóziou, prípadne otravu elektrolytom

ale určite sa nájdu aj experti, ktorý to krátko po zlyhaní rozoberú, a zvládnu sa aj z nich "uraziť"

A všíml jsi si, že na těch elytech je taky napsáno 85° C? A tušíš, CO to znamená?xener píše: ↑10. 1. 2021, 1:54ake maju kondenzatory tie tvoje preferovane ?milan584 píše: ↑10. 1. 2021, 1:03
Pokud kupujete MX2-AB022-E za 18 000,- tak by stálo za úvahu vyměnit toho, kdo to u Vás objednává - protože, řekl bych, že někoho natvdku okradli.
Jinak překvapivě existují i jíné měniče, než omron, sice s méně fcemi, ale také jinou cenou. A překvapivě nemají v sobě elyty na 400WV.
Chápu, že někoho naxxxlo, když uviděl, co je uvnitř, ale takový už je život - každého svobodná volba.
Autorovi fotek, děkuji.
aky je rozdiel vo vlastnostiach ked je jeden oznaceny ako 400WV a druhy 400V ?
ake pracovne napatie kondenzatora je vyhovujuce pre 240V napajanie FM ?
A v čem je nejspíš rozdíl (zásadní) mezi těma Rubyconama a těma "WV/85°C?
A taky můžeš hádat, proč jsou v jednom měniči dva, v druhém čtyři a jestli to je pro srandu králíkům a nebo naopak jestli to má na něco (kromě ceny) vliv.
Jinak mě osobně je ale naprosto jedno, co si kdo a za kolik koupí. Mě potěšíly fotky (vím co je uvnitř), to mi stačí.
Btw - je ještě docela škoda, že není taky fotka jak je udělaný (z čeho - jaké součástky ) ten výkonový konec - podle desky to vypadá, že to bude nějaký modul zespodu (na tom hliníkovém účku).
MX2 má na hliníkovém chladiči poměrně masivní zalitý blok ze kterého vede celkem dost kontaktů do desek.
Ze zkušenosti vím že MX2 zvládne trvalý provoz při okolní teplotě 70°C a zvládne přežít okolní teplotu 150°C pár hodin(vyzkoušeno, negarantováno) Neříkám že nemá poruchy, sem tam něco odejde po delší době, nejčastěji větrák. Ale je to kusovka ze stovek fungujících.
Používali jsme i nějakou krátkou dobu danfosy, cena lepší ale komunikace často kolobovala.
Cenu řešit nehodlám, ano dá se sehnat levněji.
Pokud chce někdo 1ks a to pro sebe, moc dobrou vyjednávací pozici o ceně nemá.
Ze zkušenosti vím že MX2 zvládne trvalý provoz při okolní teplotě 70°C a zvládne přežít okolní teplotu 150°C pár hodin(vyzkoušeno, negarantováno) Neříkám že nemá poruchy, sem tam něco odejde po delší době, nejčastěji větrák. Ale je to kusovka ze stovek fungujících.
Používali jsme i nějakou krátkou dobu danfosy, cena lepší ale komunikace často kolobovala.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
vůbec jsem to nevztahoval na nějaký Danfoss - ale pouze na toho Omrona.Cjuz píše: ↑10. 1. 2021, 3:50 MX2 má na hliníkovém chladiči poměrně masivní zalitý blok ze kterého vede celkem dost kontaktů do desek.
Ten čínský měnič stojí nějakých 1800,- Ty jsi psal, že ty Omrony kupujete 10x dráž - to je teda nějakých 18 000,-
Já vidím u firmy od níž kupuju jiné věci, bez slevy toho Omrona za lehce přes 9000,-
Takže někde bude něco špatně - 9000,- a 18000,- podle mě je dost nezanedbatelný rozdíl.
Třeba je to ze stejného důvodu proč nemůže žít na pólu myš a proč je lední medvěd, největší běžný savec.

To je na mě moc intelektuální.
Myši na polárních stanicích (tedy i na pólu nebo skoro na pólu) možná taky budou. Ty potvory vlezou všude.
A že tam nejsou venku na sněhu? Protože mají rozum a nepolezou do tak nehostinné pustiny. Já bych tam taky nechtěl žít.
Že tam jsou medvědi, tak to jim přeju. Nemám medvědy rád, tak ať si tam tu kosu užijou.
Jen s tím největším savcem si nejsem moc jistý. Myslím, že kdyby vlezl na váhu lední medvěd a slon, tak pokud by váha neukazovala podobně jako volební sčítací automaty v USA, tak by zřejmě ten slon vyhrál se slušným náskokem.
tohle je na tebe také moc intelektuální?Mex píše: ↑10. 1. 2021, 4:40To je na mě moc intelektuální.
Myši na polárních stanicích (tedy i na pólu nebo skoro na pólu) možná taky budou. Ty potvory vlezou všude.
A že tam nejsou venku na sněhu? Protože mají rozum a nepolezou do tak nehostinné pustiny. Já bych tam taky nechtěl žít.
Že tam jsou medvědi, tak to jim přeju. Nemám medvědy rád, tak ať si tam tu kosu užijou.
Jen s tím největším savcem si nejsem moc jistý. Myslím, že kdyby vlezl na váhu lední medvěd a slon, tak pokud by váha neukazovala podobně jako volební sčítací automaty v USA, tak by zřejmě ten slon vyhrál se slušným náskokem.
https://www.vypocitejto.cz/objem-povrch/valec/
No vcelku jo.milan584 píše: ↑10. 1. 2021, 4:50 tohle je na tebe také moc intelektuální?
Hlavně proto, že kondenzátory v DC meziobvodu většinou nejsou v měniči to, co hřeje nejvíc. Takže jejich teplota není určována ztrátovým teplem, které vzniká uvnitř, ale spíš jsou ohřívány zvenčí, vyzařovaným teplem okolních součástek.
Proto taky jsou chladiče na výkonových tranzistorech a modulech, ne na kondenzátorech.
Pokud odcházejí kondíky ve špatně navržených zdrojích, tak je to většinou proto, že jsou ohřívání nějakou výkonovou součástkou v jejich těsném okolí.
Nebo někdy i proto, že je pokoušou myši (aby tu byla spojka na to probírané téma).

- OompaLoompa
A ty dáváš na kondíky chladiče? A pokud ne - tak proč ne?
Aha, takže u Omronu jsou xxxxx, protože tam mají zbytečně (násobně) dražší LowEsr a ještě víc kusů (aby jim vyšly co nejlepší parametry), kdežto v tom čínským no name jsou použitý ty nejlevnější (navíc 85° CMex píše: ↑10. 1. 2021, 5:05No vcelku jo.milan584 píše: ↑10. 1. 2021, 4:50 tohle je na tebe také moc intelektuální?
Hlavně proto, že kondenzátory v DC meziobvodu většinou nejsou v měniči to, co hřeje nejvíc. Takže jejich teplota není určována ztrátovým teplem, které vzniká uvnitř, ale spíš jsou ohřívány zvenčí, vyzařovaným teplem okolních součástek.
Proto taky jsou chladiče na výkonových tranzistorech a modulech, ne na kondenzátorech.
Pokud odcházejí kondíky ve špatně navržených zdrojích, tak je to většinou proto, že jsou ohřívání nějakou výkonovou součástkou v jejich těsném okolí.
Nebo někdy i proto, že je pokoušou myši (aby tu byla spojka na to probírané téma).![]()

Teda čekal jsem lecos, ale tohle opravdu ne.
- OompaLoompa
Napiste si do ciny, urcite sa dozbiete co je to za kondik
https://cn.linkedin.com/in/%E5%85%83-%E9%87%91-0b898592
Aby sa na vedlajsom pase nevyrabali znackove kondiky.
I ked tych 85 tam je dost zvlastnych. Otazne je co znamenaju tie dalsie pismenka.
Otazka je ci bude rozdiel v zivotnosti kondikov na vybehanom znackovom menici alebo novej cine.
https://cn.linkedin.com/in/%E5%85%83-%E9%87%91-0b898592
Aby sa na vedlajsom pase nevyrabali znackove kondiky.
I ked tych 85 tam je dost zvlastnych. Otazne je co znamenaju tie dalsie pismenka.
Otazka je ci bude rozdiel v zivotnosti kondikov na vybehanom znackovom menici alebo novej cine.