Hele, já se nechci hádat. Zabředávat to nesmyslných přestřelek, na to nemám čas, chuť ani náladu.milan584 píše: ↑10. 1. 2021, 5:24 Aha, takže u Omronu jsou xxxxx, protože tam mají zbytečně (násobně) dražší LowEsr a ještě víc kusů (aby jim vyšly co nejlepší parametry), kdežto v tom čínským no name jsou použitý ty nejlevnější (navíc 85° C) co šly sehnat, protože protože ty jsi objevil, že ty elyty v DC meziobvodu vlastně vůbec netrpí a je vlastně úplně jedno, CO tam jako je?
Teda čekal jsem lecos, ale tohle opravdu ne.
Jen prosté rozdělení do více pouzder nemusí být záruka lepšího celkového výkonu daného řešení. Plocha elektrod ve velkém pouzdře je prostě jiná než v malém.
Určitě v nejlevnějším čínském měniči nepoužili součástky, jaké jinak používá jedině NASA. Jistě je tam velký tlak na cenu komponent, a velké kondenzátory jsou docela podstatná cenová položka.
Ale rozhodně to neznamená, že by to nemohlo fungovat dobře, a to i dlouhodobě.
Opravoval už jsem dost věcí na to, abych mnohokrát viděl, jak zdánlivě úžasné věci později často odcházely, a naopak jak se mnohdy zdánlivě šupácké věci ukázaly velkými držáky.
Já netvrdím, že zrovna tenhle měnič bude super a bude to držák. Ale stejně tak bych si netroufl tvrdit, že to bude šunt a brzo chcípne.
Dalšího flame už se účastnit nechci. Nakonec změřit si teplotu kondenzátorů v měniči nebo nějakém zdroji si může každý sám. A pak si na ně třeba může dát chladiče.

A ano, vím co znamená nápis 85C nebo 105C (to abych předešel další zbytečné poznámce).
A ne, určitě tě nepřesvědčuji, aby sis ho koupil.