akú vyvrtávaciu hlavu kúpiť
Takže, stav kužeľa vretena-po prebruse u Šuleka. Tŕň ano je to bastl nakoľko za origo trň pytaju 250 euro...Na tŕni som čep skrátil, naň naklepol krúžok, zavaril, nechal vychladnúť a priamo na frézke pretočil. Vôľu saní om už vymedzoval, taktiež po každom pridaní aretujem. Pinola aretovaná. Vôľa vretena 0,01mm pri ťahu za nástroj rukou. Nože som používal aj tie s okrúhlym britom na dlhej stopke, tak isto aj take krátke nože s valcovým telom, výrobca narex. Jedine čo som si všimol pri zrážani hrany ručný posuvom konzoly, že pri vyčšom úbere, ked na tu hlavu pritlačim tak pekne reže. Ináč len hukot a vzorovaný povrch.
Ja len premýšlam či to neje blbo z toho dovodu že original VK360 upínač má čelo na ktoré dosadá hlava zaroveň opatrené drážkami na unášacie kamene. Ja to mam separé, dole priruba na ktorú sa skrutkuje hlava a nad ňou krúžok do ktorého zaberajú kamene. Tam sa mi asi stráca tuhosť...
Foto prevedenia trňa z hlavou + nož. Žial neodfotil som to ako som to mal ja, prebrusil mi to už jeden horizontkar, upozornil ma že som to mal priliš špicate a nož nešiel do čela reznou hranou ale špicou. Nevyskušal som zatial jeho geometriu. Opis trň-hlava skušal som naniesť čo najtensie olejovu farbu, tak neopisuje to dokonale ale vypukle to nie je. Skušal som aj fixu, stiahlo ju to takmer všetku dole.
Trniík som privaril, pretočil čelo na frézke ale pre zmenu som si preletel aj strediaci priemer a mam tam teraz volu skoro pol milimetra...ale evidentne to tej hlave nevadí nakolko to teraz ide perfektne
Plánujem aj tak si to celé zopakovať a poriadne spraviť