hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Lukas_2
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 5:23

Ben Ash píše: 12. 1. 2021, 4:37 Taky si nejsem uplně jistý jakým směrem by se měla ubírat regulace fb a spol a jestli bychom je měli regulovat.
V demokratické společnosti to je velký problém. To určitě. Ale za mě by se mělo regulovat extrémistické podněcování. Vztáhnu to k Americe a útoku na kapitol. Jestli tohle Trump doopravdy chtěl vyprovokovat nevím, ale je to jedno. On, člověk zastávající jeden z nejvyšších postů politiky ( ne-li nejvyšší) na světě, by měl mít dostatek rozumu a správný úsudek. Měl by vědět co může říct kámošům miliardářům v hospodě, a co může sdělovat obyčejným lidem kteří mu naslouchají. To musí rozlišovat.

Jenže on ( a více "politiků") tohle nerozlišuje. Hitlera taky zvolili demokraticky, nechali ho mluvit, a rozpoutat největší masakr v dějinách. ( kdyby to byla "jen" ta válka )

Já žádného dalšího Hitlera nechci, proto schvaluju zablokování Trumpových soc. sítí. Kdyby nějaký známý Čech, kterého sleduje větší skupina lidí, začal iniciovat nějaký vpád do sněmovny, na hrad nebo jinam taky bych byl pro ho zablokovat. (pozor, ne prostestovat, ale vzít tu budovu útokem...)

Názor, že každý člověk má mozek a umí kriticky uvažovat je sice také správný, ale zároveň je lehce manipulovatelný. Doloženo historicky i aktuálně.

Takže za mě cenzurovat, ale jen to extrémní. Zde vyvstává otázka co je extrém... Za mě tam kde jde o životy, nebo o ně může jít. Nebo podněcování k šikaně atd...
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 5:26

Nemusime chodit daleko
Kolkk skody asi vyrobila protirouskova propaganda, covid-rymicka, a jine ocividne lzi a manipulace. Kolik lidi nemuselo kvuli temhle plkum umrit.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 7:31

To je právě ta potíž. Svobodu slova buď máme nebo nemáme, žádné "máme, ale" neexistuje.
Aleš Procháska
filla
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 7:41

muzete mit auto v libovolne barve, pokud bude cerna
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
lapa
medaile za lepsi forum

12. 1. 2021, 7:59

Mart76 píše: 12. 1. 2021, 12:50 Nemám Facebook, Twitter ani Instagram.
Vytesat do kamene, dtto. Proc to mit?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 9:08

Cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly. Budeme li regulovat, nebo cenzurovat příspěvky na internetu, podle jakého klíče a kdo to bude rozhodovat? Zvolíme si v referendu generálního cenzora? Necháme ho zvolit vládou? Budeme to delegovat na eu? Bude cenzurovat podle levého, nebo pravého klíče? Budeme muset všechny příspěvky faktčekovat? Kdo bude zodpovědný? Nestačí, že máme zákony na ochranu osobnosti (pomluva) a zákony proti totalitám a jsme zodpovědní sami za to co kde řekneme či napíšeme? Je sociální síť poskytovatelem platformy, nebo tvůrce obsahu? Je přípustné změnit pravidla komunity a retroaktivně smazat či banovat nově nevyhovující? Tohle všechno budeme řešit. Zaklínat se tím, že bez zásahu nám tu vybují nový hitler, myslím není příliš validní argument. Naopak všechny totalitní společnosti cenzorský úřad mají a používali.
Per aspera ad astra
Ben Ash
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 9:10

lapa píše: 12. 1. 2021, 7:59
Mart76 píše: 12. 1. 2021, 12:50 Nemám Facebook, Twitter ani Instagram.
Vytesat do kamene, dtto. Proc to mit?
Ve své podstatě je jistá sociální síť každá větší diskusní skupina, cnc forum , našetraktory, modelforum a tak dál z toho nevyjímaje. Každý si volí takovou která mu vyhovuje.
Per aspera ad astra
pavlík

12. 1. 2021, 9:14

Jo, ale každá nemá taková rizika zneužití jako ty zmíněné...
Engineer
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 9:37

Lukas_2 píše: 12. 1. 2021, 5:23
Ben Ash píše: 12. 1. 2021, 4:37 Taky si nejsem uplně jistý jakým směrem by se měla ubírat regulace fb a spol a jestli bychom je měli regulovat.
V demokratické společnosti to je velký problém. To určitě. Ale za mě by se mělo regulovat extrémistické podněcování. Vztáhnu to k Americe a útoku na kapitol. Jestli tohle Trump doopravdy chtěl vyprovokovat nevím, ale je to jedno. On, člověk zastávající jeden z nejvyšších postů politiky ( ne-li nejvyšší) na světě, by měl mít dostatek rozumu a správný úsudek. Měl by vědět co může říct kámošům miliardářům v hospodě, a co může sdělovat obyčejným lidem kteří mu naslouchají. To musí rozlišovat.

Jenže on ( a více "politiků") tohle nerozlišuje. Hitlera taky zvolili demokraticky, nechali ho mluvit, a rozpoutat největší masakr v dějinách. ( kdyby to byla "jen" ta válka )

Já žádného dalšího Hitlera nechci, proto schvaluju zablokování Trumpových soc. sítí. Kdyby nějaký známý Čech, kterého sleduje větší skupina lidí, začal iniciovat nějaký vpád do sněmovny, na hrad nebo jinam taky bych byl pro ho zablokovat. (pozor, ne prostestovat, ale vzít tu budovu útokem...)

Názor, že každý člověk má mozek a umí kriticky uvažovat je sice také správný, ale zároveň je lehce manipulovatelný. Doloženo historicky i aktuálně.

Takže za mě cenzurovat, ale jen to extrémní. Zde vyvstává otázka co je extrém... Za mě tam kde jde o životy, nebo o ně může jít. Nebo podněcování k šikaně atd...
Jen jeden dotaz můžeš prosím konkrétně říci, kde v projevu šestého ledna Trump vyzývá ke vpádu do Capitolu? Děkuji. :) Jeho projev je na Youtube, tak stačí uvést časový úsek, kde k násilnému útoku vyzývá. Rád si ověřuji informace obecně, tak bych si rád ověřil to co říkáš.
ZDENEK1.DOLEZAL

12. 1. 2021, 9:38

Mě blokli v diskuzi, na seznamu, když jsem napsal že brát kamionakum co jedou z Anglie na hranicích svaciny je hovadina.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 9:48

ZDENEK1.DOLEZAL píše: 12. 1. 2021, 9:38 Mě blokli v diskuzi, na seznamu, když jsem napsal že brát kamionakum co jedou z Anglie na hranicích svaciny je hovadina.
To víš vozit britskou šunku a kapustu v toastu je skoro válečný zločin, možná je to přímo na hranici genocídy proti lidstvu. Zcela vážně, nikdy jsem nevěřil, že se to, co člověk zažíval před více než 30-ti lety, znovu vrátí možná v ještě obludnější podobě díky technologickému pokroku. Nejsmutnější na tom je fakt, že tu cenzuru často realizují a podporují lidi co z režimu před rokem 89 nezažili ani hodinu. :?
ZDENEK1.DOLEZAL

12. 1. 2021, 10:09

Doufám že až nekam taky pojede tak mu seberou svačinu a nechají ho o hladu tak 2dny na hranicích. Schází fakt selský rozum. Takhle se na to řidiči vykaslou a pak se bude floutek divit až budou prázdný obchody.
lapa
medaile za lepsi forum

12. 1. 2021, 10:21

ZDENEK1.DOLEZAL píše: 12. 1. 2021, 10:47 Podívej se jaké mají vzdělání většinou pochybná škola. Když to má vysokou tak diplomka byla na téma genderová vyváženost v hokeji.
Please, ja bych si takovou diplomku rad precetl. Muzes mi sem dat odkaz? Dik.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
ZDENEK1.DOLEZAL

12. 1. 2021, 10:26

Najdu ti na to odkaz, normálně to bylo dostupné na strankach skoly.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2021, 10:31

Engineer píše: 12. 1. 2021, 9:48
ZDENEK1.DOLEZAL píše: 12. 1. 2021, 9:38 Mě blokli v diskuzi, na seznamu, když jsem napsal že brát kamionakum co jedou z Anglie na hranicích svaciny je hovadina.
To víš vozit britskou šunku a kapustu v toastu je skoro válečný zločin, možná je to přímo na hranici genocídy proti lidstvu. Zcela vážně, nikdy jsem nevěřil, že se to, co člověk zažíval před více než 30-ti lety, znovu vrátí možná v ještě obludnější podobě díky technologickému pokroku. Nejsmutnější na tom je fakt, že tu cenzuru často realizují a podporují lidi co z režimu před rokem 89 nezažili ani hodinu. :?
EU se chová jak zhrzená manželka po rozvodu ,čím hůře tim lépe i kdyby na to sama měla zdechnout.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“