V demokratické společnosti to je velký problém. To určitě. Ale za mě by se mělo regulovat extrémistické podněcování. Vztáhnu to k Americe a útoku na kapitol. Jestli tohle Trump doopravdy chtěl vyprovokovat nevím, ale je to jedno. On, člověk zastávající jeden z nejvyšších postů politiky ( ne-li nejvyšší) na světě, by měl mít dostatek rozumu a správný úsudek. Měl by vědět co může říct kámošům miliardářům v hospodě, a co může sdělovat obyčejným lidem kteří mu naslouchají. To musí rozlišovat.
Jenže on ( a více "politiků") tohle nerozlišuje. Hitlera taky zvolili demokraticky, nechali ho mluvit, a rozpoutat největší masakr v dějinách. ( kdyby to byla "jen" ta válka )
Já žádného dalšího Hitlera nechci, proto schvaluju zablokování Trumpových soc. sítí. Kdyby nějaký známý Čech, kterého sleduje větší skupina lidí, začal iniciovat nějaký vpád do sněmovny, na hrad nebo jinam taky bych byl pro ho zablokovat. (pozor, ne prostestovat, ale vzít tu budovu útokem...)
Názor, že každý člověk má mozek a umí kriticky uvažovat je sice také správný, ale zároveň je lehce manipulovatelný. Doloženo historicky i aktuálně.
Takže za mě cenzurovat, ale jen to extrémní. Zde vyvstává otázka co je extrém... Za mě tam kde jde o životy, nebo o ně může jít. Nebo podněcování k šikaně atd...