Jenže zrovna v případě toho Hitlera podle mě nebyl problém v přílišné svobodě slova (že mohl hlásat co chtěl). Ale naopak v omezené svobodě slova a v cenzuře.
Že hlásat mohl jenom on, ale protistrana ne.
Moderátor: sysel
Jenže zrovna v případě toho Hitlera podle mě nebyl problém v přílišné svobodě slova (že mohl hlásat co chtěl). Ale naopak v omezené svobodě slova a v cenzuře.
Já naopak říkám, že "demokraté" rozeštvávali Ameriku 4 roky, co Trump vládl, celý čtyři roky a trvá to pořád. A oni měli vědět, že nakonec jejich činnost nezůstane bez odezvy. A měli vědět, co můžou říkat .... . jak to tam píšeš, doplň si sám.Lukas_2 píše: ↑12. 1. 2021, 5:23Vztáhnu to k Americe a útoku na kapitol. Jestli tohle Trump doopravdy chtěl vyprovokovat nevím, ale je to jedno. On, člověk zastávající jeden z nejvyšších postů politiky ( ne-li nejvyšší) na světě, by měl mít dostatek rozumu a správný úsudek. Měl by vědět co může říct kámošům miliardářům v hospodě, a co může sdělovat obyčejným lidem kteří mu naslouchají. To musí rozlišovat.......
ano, Fmodel to vystihl. Lidí, kteří zažili bídu, válku a hlad ubývá. Stařenka nám vyprávěla, jaké to bylo, když měli partyzány ve sklepě a němce kolem chalupy. A nepomoct těm partyzánům jaksi nešlo, oni by se nedali odbýt... Ona to zažila, já to od ní slyšel, ale mladší už ne. Proto je mi jedno, co kdo píše o tomto tématu na fakebčuku či kde. Stařence věřím, ona si to nevymyslela. Myslím, že cyklus spočívá v úbytku rozumu a citu, přibývání volovin a razítek a ústí do války. Ve zničené zemi se musí používat rozum a cit a tak furt dokola.No řekl bych že pokud se mají lidi hodně dlouhou dobu dobře začne je pálit dobré bydlo...
To naivné samozrejme čiastočne je. Ale je rozdiel, či informáciu dostaneš systémom "Jedna Pani Povedala", alebo je to uverejnené vo verejnoprávnom médiu. Nemyslím teraz slaboduché diskusie pod článkami. Často sú v médiách uverejňované články, ktoré sú nepodložené, prípadne vyslovene lživé. Sloboda slova musí byť založená na šírení podložených faktov, nie na publikovaní čohokoľvek za každú cenu (hlavne za cenu zvyšovania sledovanosti) bez ohľadu na možné následky pre spoločnosť.HellGrip píše: ↑12. 1. 2021, 11:03 Prepáč ale je až detinsky naivné sa domnievať či myslieť, že tým, že určitý názor blokneš, canceluješ, sociálne popravíš jeho nositeľa, že ten názor sa nebude šíriť.
Bude lebo bude zakázaný a to ovocie chutí najvác... Bude sa ten názor šíriť šuškandou, presne tak ako sa šírilo medzi ľudom to, že komunisti/boľševici sú svine atď. Prípadne samizdatom atď.
Ešte otázka k cenzúre extrému: je extrém napr. parkúr - skákanie z budovy na budovu, paraglajding, horolezetcvo, ultimatívne zápasy, chodenie po ulici s mobilom pred sebou či na uchu, obezita, fajčenie, zverejňovanie vojnových záberov s cieľom detailne priblížiť utrpenie človeka ??? ...
Čo všetko pre Teba nebude extrém to napr. pre precitlivené povahy už môže byť extrém a keď ich bude počuť viac hoci ich početne viacej nebude, tak šikovný cenzor počúvne ich, nie Teba....a raz môžeš byť ten extrém Ty lebo nebudeš hlasovať spolu s nimi...kapišto?
Pozor, myslím že se zde bavíme o dvou různých věcech. A to cenzura řízená státem > špatná, a cenzura ze strany správců soc. sítí. nebudu se s vámi hádat že cenzura řízená státem je špatná, to opravdu je. Ale já se bavím o cenzurování ze strany soc. sítí.
Jenze soc site zacaly cenzurovat na popud statu - nekdo schvalil zakon, ze provozovatel je zodpovedny za to, co uzivatele pisi na fora/facebooky atp. Zvlast pokud je to nazor, ktery nesmis ze zakona napsat - treba holocaust byl a hotovo.
No, ony ty sociální sítě si asi dost přidaly i z vlastní iniciativy.
A proč si tak tvrdošíjně myslíš, že je to výsledkem dezinformací? Ti lidi prostě mají na věc jiný názor. Mají jinak poskládané priority, navíc možná nejsou zrovna ve zranitelné kategorii.
Mex píše: ↑13. 1. 2021, 9:53 A jaký je rozdíl mezi cenzurou třeba Facebookem (tedy obrovskou, nadstátní organizací) a státem?
Snad jenom v tom, že v případě státu snad jsou nějaké opravné mechanismy. Můžu si (snad) někde stěžovat a možná se tím bude někdo zabývat.
Kdežto Facebook řekne "ne", a přes to vlak nejede. Jeho zaměstnanec-cenzor si prostě myslí něco jiného, takže uživatel si může jít stěžovat tak maximálně na lampárnu.
To si teda dost protiřečíš
Brexit. Po odsouhlasení o odstoupení z EU byl v UK nejvyhledávanější výraz - co je brexit. Ti lidi nevěděli o čem hlasují, byli zmanipulováni populisty.
Jojo, tak to asi bude.
Politici nakonec stejně dělají to co chtějí lidi. Když chtějí pomstu, přijde Hitler. Když chtějí okrást boháče, přijde Gottwald. Když chtějí dát co proto kadeřnicím a hospodským, přijde Babiš. Když mají plné zuby levice, přijde Trump. A stejně to bylo s brexitem.