corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart_68
Trol

23. 1. 2021, 7:52

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/viru ... .seznam.cz

Cesta z epidemie koronaviru vede přes dosažení kolektivní imunity. Napomáhají k ní lidé, kteří už se virem nakazili nebo jsou rezistentní díky očkování. Brněnský virolog Pavel Plevka upozorňuje, že s tímto výhledem pohne britská mutace koronaviru, která do čtvrt roku v Česku převáží. „Karanténní opatření už nejde moc zpřísnit, ale v omezování šíření takzvané britské varianty covidu budou méně efektivní,“ říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

oklikou se dostáváme k tomu co už jsem tu psal před pár měsíci, že jediným účinným opatřením je se co nejvíce promořit

mantru roušek vystřídala mantra očkování (další prodloužení agonie), vir mutuje bude agresivnější

boužel oběti jsou a budou s tím se nedá nic dělat, kolaps zdravotnictví je způsoben podstavem 30 let špatné personální strategie.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 1. 2021, 8:48

Jeste jednou si poradne precti co jsem sem daval pred nekolika dny a pak napis jestli ti to ve svetle techto dukazu jeste stale dava smysl.

Jeden z mnoha odkazu
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3204 ... am-pripadu

Jestli se chces zabyvat seriozne debatou o covidu tak si ted dohledas ruzne clanky a cisla. A porovnas realna data o teto udalosti a prehodnotis to co jsi prave napsal.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Grad

23. 1. 2021, 9:17

jj, zdejší papaláší mají už jasno a zařídili se dle toho...
Imunolog Hel: Promořujeme se. Jen sbíráme raněné a necháváme koronavirus pustošit zemi.
pafik

23. 1. 2021, 9:31

fmodel píše: 22. 1. 2021, 6:00 Nevšim jsem si že se tu psalo že byl komunista? navíc je to jedno .To že vrcholný politici lžou je naprosto jasný ,lhali a kradli Komouši ,lhali a kradli ODSáci ,Socdemáci , a vlastně všichni kdo se dostal ke korytům ,a ti co se ke korytům dostanou budou krást taky ,vlastně i ten pirátek co těžil Bitcoiny za státní útraty kradl a ani nebyl u koryta :lol:
To jsem napsal já jako příklad, akorát jsem se spletl s akademickou funkcí. Šlo o docenturu, ne profesuru. Podle wiki byl jmenován v roce 96. Když si od toho člověk odečte těch 7 let, tak mu začátek vychází do roku 89. Úsudek ať si každej udělá sám.
Důkazy nejsou k ledasjakejm křivárnám. Kdyby byly, podstatná část současných i bývalých politiků z různých úrovní by už seděla.
Mart: Fiala za mlada byl disident, sám se tím tajil, ale studenti které vedl to na něj "práskli", byl jejich hlasem svobody na akademické půdě, někdy od 10-17.listopadu 1989. Před tím byl každopádně loajální, ale vnitře byl proti.
Tos rozštíp :D .
Nicméně, abychom se vrátili ke kovidu; jak by mohl politolog, kterej umí akorát pindat a popsat současnou situaci, mohl lépe zařídit, aby se ta situace radikálně zlepšovala, nebo ještě lépe, aby bývala vůbec nevznikla? Tím netvrdím, že hokynář jí zvládá, jen se ptám, proč by měl být politolog lepší.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

23. 1. 2021, 10:05

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

23. 1. 2021, 10:08

robokop píše: 23. 1. 2021, 8:48 Jeste jednou si poradne precti co jsem sem daval pred nekolika dny a pak napis jestli ti to ve svetle techto dukazu jeste stale dava smysl.

Jeden z mnoha odkazu
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3204 ... am-pripadu

Jestli se chces zabyvat seriozne debatou o covidu tak si ted dohledas ruzne clanky a cisla. A porovnas realna data o teto udalosti a prehodnotis to co jsi prave napsal.
no já mám na mysli promořování s určitou strategií, která by měla svá pravidla, neplést s promořováním, kde se všichni tváří že virus není a pořádají swingers párty v nějakém "bananas Brasil city". Základním pravidlem by bylo ochránit rizikovou skupinu, (kdo to je už ze statistik víme) ,něco jako izolace a povinné ffp2 ve styku s těmito lidmi, je nepochopitelné, že na jednu stranu se zakáže škola a na druhou stranu onemocní staroušci v domovech důchodců (něco je špatně a opatření nefunguje, zajímá mě praktický dopad opatření ne teorie jak by to mělo fungovat). Je jasné že k šíření používá virus nějakou vlastnost (kromě ukazatele R) něco jako pumpa, kdy pokud je vlivem opatření "stlačován" tak ubere na síle a v momentě uvolnění "prskne" v tu chvíli na lidi "nahé v trní" svoji zkázu, mimochodem sledujte co bude následovat po uvolnění dejme tomu v březnu, nyní jsme ve fázi "stlačení". Očkovat určitě ano, ale nespoléhat na to, mě tam chybí u proklamované účinnosti 95 % to slovo "AŽ". Vakcina bude učinkovat to ano, ale mnohem méně a vzhledem k dlouhé době (rok než se proočkuje populace) dojde k ještě většímu efektu "pumping" agrese viru. Zhrnuto si myslím, že místo "Best of Covid jsme měli jít cestou "Smart Covid penetration". Jsem obyčejný člověk Lojza z hor co používá selský rozum, pakliže není virus dílem bilogického inženýrství, musí ho umět porazit imunita- dílo Boží.
pafik

23. 1. 2021, 10:27

fmodel píše: 23. 1. 2021, 10:05 Taky dobrý hlavně ten konec
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dals ... .seznam.cz
Astra-Zeneca prej není otestovaná na staroušky. Takže to asi až taková tragédie nebude (zdůrazňuji asi).
O tom viru se vlastně celkem moc neví. Takže těžko proti němu bojovat. Ojebat se nenechá, to už si mohla naše vláda všimnout. No, nevšimla. Děti půjdou do školy, začnou jezdit vleky, zase se to rozjede. Když si člověk udělá imunitu, tak se virus změní. Brzo pravděpodobně přestanou fungovat vakcíny na bázi toho spiku. Virus ho zahodí a pořídí si jinej. Takže ani očkování, ani promořování. Nakonec asi nejlíp vyjde to, co praktikujou v číně. Nemilosrdně zavřít, izolovat. :cry:
Mart76

23. 1. 2021, 10:33

Ať se promořuje kdo chce, ale já se budu co nejvíce snažit, abych Covida nechytil. A jakmile to půjde, tak se nechám očkovat.
Promořování je pro mne jako hrát ruskou ruletu s pěti slepejma a jedním ostrým.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
pafik

23. 1. 2021, 11:53

Stát se to může a zálohy se obvykle dělaj v noci 1x za 24 hodin. Co naděláš. Stejně ti lidi nemaj co dělat, když maj zavřený hospody. :)
reta

23. 1. 2021, 2:10

Stát se to nemůže, je to špatná filozofie zálohování. :mrgreen: Teda může ale někdo musel říst, že dodávaná data od hospodských = priorita nulová.
pafik

23. 1. 2021, 2:18

reta píše: 23. 1. 2021, 2:10 Stát se to nemůže, je to špatná filozofie zálohování. :mrgreen: Teda může ale někdo musel říst, že dodávaná data od hospodských = priorita nulová.
Jak často zálohuješ ty?
aleshonsa

23. 1. 2021, 2:20

Mart76 píše: 23. 1. 2021, 10:33 Ať se promořuje kdo chce, ale já se budu co nejvíce snažit, abych Covida nechytil. A jakmile to půjde, tak se nechám očkovat.
Promořování je paskvil, s kterým někdy nějaký blb přišel a pro který nejsou žádné rozumné odborné podklady. Získaná imunita je nespolehlivá - buďto máte lehký průběh a pak imunita moc žádná není, nebo máte těžký průběh a pak dlouhodobé následky (viz. co jsem sem před pár dny dával, že dost vysoké procento hospitalizovaných se tuším do 1/2 vrací do nemocnice a 12% jich ještě dodatečně zemře).
Normální člověk si svoje zdraví chrání a nemocem se vyhýbá. Jen totální blb tomu jde naproti. Nemluvě, že jak se ukazuje, zjednodušeně s rostoucím počtem jednotek viru v populaci úměrně roste pravděpodobnost objevení se mutace. Pak se snadno a rychle objeví mutace, že promořovačům ta jejich imunita bude k ničemu - klidně to chytnou za pár týdnů znovu. Vědci před tím už od začátku varovali, že se nesmí stát aby covid-19 v lidské populaci zdomácněl jako třeba chřipka.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

23. 1. 2021, 2:24

řekl bych, že aplikace ministerstva klient/server budou zálohované redundantně na úrovni serverů, ne pouze diskového pole..ale je fakt že nějaké kompenzace jsou pro tuto vládu absolutně nejnišší priorita, a jelikož to shořelo tak to byl asi nějaký desktop, který pro tyto účely narychlo vytáhli z elektrošrotu a možná ani nějakou zálohu nedělali, prostě jim řeknou ať se zaregistrují znovu.
Mart_68
Trol

23. 1. 2021, 2:30

aleshonsa píše: 23. 1. 2021, 2:20
Mart76 píše: 23. 1. 2021, 10:33 Ať se promořuje kdo chce, ale já se budu co nejvíce snažit, abych Covida nechytil. A jakmile to půjde, tak se nechám očkovat.
Promořování je paskvil, s kterým někdy nějaký blb přišel a pro který nejsou žádné rozumné odborné podklady. Získaná imunita je nespolehlivá - buďto máte lehký průběh a pak imunita moc žádná není, nebo máte těžký průběh a pak dlouhodobé následky (viz. co jsem sem před pár dny dával, že dost vysoké procento hospitalizovaných se tuším do 1/2 vrací do nemocnice a 12% jich ještě dodatečně zemře).
Normální člověk si svoje zdraví chrání a nemocem se vyhýbá. Jen totální blb tomu jde naproti. Nemluvě, že jak se ukazuje, zjednodušeně s rostoucím počtem jednotek viru v populaci úměrně roste pravděpodobnost objevení se mutace. Pak se snadno a rychle objeví mutace, že promořovačům ta jejich imunita bude k ničemu - klidně to chytnou za pár týdnů znovu. Vědci před tím už od začátku varovali, že se nesmí stát aby covid-19 v lidské populaci zdomácněl jako třeba chřipka.
no vidíš a zase jiny dle tebe totální blb s s akademickýnm titulem řekl, že virus tu s námi zůstane navždy i kdybychom se na hlavu stavěli. Izolovat zdravé lidi a staroušky poslat s hadrem do marketu je strategie jak noha.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“