To, že mají být 2 dávky je asi poměrně zásadní a evidentně se to nedá ojebat. Navíc tvorba protilátek je na 2 - 3 týdny.Mex píše: ↑23. 1. 2021, 8:32 K té druhé zprávě: já teda z toho Izraele moc dobrý pocit nemám.
Očkují jako o život, ale na nárůstu nakažených se to neprojevuje. Když už mají naočkovanou skoro třetinu populace (i když zatím většinou jen jednou dávkou), tak už by ten vliv měl být podle mě víc znát.
Už jsem to tu psal několikrát, tak se opakuju. Ty testy úspěšnosti ve 3. fázi testování jsou prostě pofiderní. Protože z etických důvodů není možné očkované testované subjekty vystavit řízenému působení viru, tak to prostě nemůže dávat nijak moc přesná čísla. O to větší sranda pak je, když tu účinnost zveřejňují s přesností na desetiny procenta.
Teprve ostré nasazení na opravdu velkém počtu lidí ukáže reálnou účinnost. A z toho zatím v Izraeli nějaké moc velké nadšení není, mám pocit.
corona virus - obecna diskuze
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Potkají se dva admini:
"Kámoš včera během 3 minut shodil hlavní server...."
"On je hacker?"
"Ne, debil..."

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
V pátek jsem zpovídal kolegu antirouškaře, proč striktně nenosí roušku.
Prý o tom nastudoval hodně knih a hodně článků na internetu a hodně příspěvků na FB.
A pak jsem dostal následující školení:
1) Není popírač viru, akceptuje tvrzení, že tu vir je.
2) Nenosí roušku, protože rouška snižuje imunitu. Člověk vdechuje viry a bakterie, které zachytí rouška při výdechu a to má za následek snížení imunity.
3) Posiluje vlastní imunitu tím, že jí vitamíny, otužuje se a provozuje speciální dechová cvičení, která mají za účel co nejvíce zbavit těla virů, tzv. "vydýcháváním", resp. "provzdušněním plic".
Když jsem mu argumentoval tím, že rouška slouží k zamezení šíření viru pokud bude nakažen, tak mi bylo řečeno, že nemůže onemocnět Covidem, protože jí vitamíny, otužuje se a provozuje speciální protiCovidová dechová cvičení.
Tak jsem pokrčil rameny a mu popřál hodně štěstí s tím Covidem.
Se mnou v kanclu nesedí a myslím, že ani ten Covid nechytí, protože jeho sociální kontakty se pohybují v jednotkách osob.
Prý o tom nastudoval hodně knih a hodně článků na internetu a hodně příspěvků na FB.
A pak jsem dostal následující školení:
1) Není popírač viru, akceptuje tvrzení, že tu vir je.
2) Nenosí roušku, protože rouška snižuje imunitu. Člověk vdechuje viry a bakterie, které zachytí rouška při výdechu a to má za následek snížení imunity.
3) Posiluje vlastní imunitu tím, že jí vitamíny, otužuje se a provozuje speciální dechová cvičení, která mají za účel co nejvíce zbavit těla virů, tzv. "vydýcháváním", resp. "provzdušněním plic".
Když jsem mu argumentoval tím, že rouška slouží k zamezení šíření viru pokud bude nakažen, tak mi bylo řečeno, že nemůže onemocnět Covidem, protože jí vitamíny, otužuje se a provozuje speciální protiCovidová dechová cvičení.
Tak jsem pokrčil rameny a mu popřál hodně štěstí s tím Covidem.
Se mnou v kanclu nesedí a myslím, že ani ten Covid nechytí, protože jeho sociální kontakty se pohybují v jednotkách osob.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jiz bylo pozorovano ze i 70% prirozena promorenost nema vyznamny vliv na zmirneni sireni viru. Takze se nedivim ze 30% proockovanost neni znat. Navic prvni davka ze dvou. Nebo takove to proockovani zdravotniku a hned v prvnim tydnu hysterie ze par z nich ma covid. Kdyz ty lidi si ani neprectou navod. Nezjisti zakladni fakta k te vakcine tak je to tezky. Moc bych se nedivil kdyby cast z nich hned druhej den po prvni davce vakciny ztratila ostrazitost. Fakticky by nejaky rozumny efekt mohl byt pozorovan az mesic a pul po zacatku vakcinace a v omezene komunite kde je vetsinova proockovanost.
Mex píše: ↑23. 1. 2021, 8:32 K té druhé zprávě: já teda z toho Izraele moc dobrý pocit nemám.
Očkují jako o život, ale na nárůstu nakažených se to neprojevuje. Když už mají naočkovanou skoro třetinu populace (i když zatím většinou jen jednou dávkou), tak už by ten vliv měl být podle mě víc znát.
Už jsem to tu psal několikrát, tak se opakuju. Ty testy úspěšnosti ve 3. fázi testování jsou prostě pofiderní. Protože z etických důvodů není možné očkované testované subjekty vystavit řízenému působení viru, tak to prostě nemůže dávat nijak moc přesná čísla. O to větší sranda pak je, když tu účinnost zveřejňují s přesností na desetiny procenta.
Teprve ostré nasazení na opravdu velkém počtu lidí ukáže reálnou účinnost. A z toho zatím v Izraeli nějaké moc velké nadšení není, mám pocit.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ano, já vím. Jen 30% a část z nich jen 1 dávku. To všechno ano.
Chci tím jen vyjádřit svou obavu, jestli je ta vakcína (konkrétně tahle zatím nejrozšířenější - F&B) opravdu tak účinná, za jakou bývá prezentována.
Vše je spočteno na základě testů 30 tis. naočkovaných testovaných (plus dalších 10 tis. naočkovaných placebem). A to jen v "běžném provozu", kde prostě nemůžeš zaručit, že se mnoho z testovaných vůbec v době testu s virem vůbec setkalo. A peníze nesmrdí, že.
Nakonec u té Astry už se to provalilo, že její účinnost je poloviční proti těm původně spočteným hodnotám. A to i ta se zatím očkuje teprve krátce.
Samozřejmě budu jen a jen rád, pokud se ukáže, že to fakt účinkuje dobře a pokud možno i dlouho. Asi málokoho tahle divná situace baví. Tak pokud se na ní najde řešení, tak super.
Navíc jsem poměrně velkým fandou očkování obecně. Očkování beru jako leguru, která zlepšuje odolnost základního materiálu.
Přesto, nebo spíš právě proto to se zájmem sleduju. A v poslední době už nejen se zájmem, ale i trochu s obavami.
Navíc se na "trh" dostávají čím dál tím větší hajzli (např. britská a jihoafriacká varianta, a to ještě kdoví kolik dalších už taky koluje nepozorováno).
Pokud je člověk vývojář nebo kancelářská krysa, tak může žít opravdu tak, že možnost potenciálního přenosu téměř eliminuje.
Ale nežijí tak všichni.
Já jsem v pátek po dlouhé době zase musel vyrazit do ostrého terénu. Byl jsem v hodně velké fabrice, kde jsem se prostě musel nablízko potkat s velikou spoustou lidí. Je to (samozřejmě) germánská fabrika (jiné už asi u nás ani nejsou), takže se tam dbá na regule. Všichni nosí na hubě hadry, všude desinfekce. Ale i tak si dovedu představit, že kdybych byl virem, tak bych to tam asi celkem slušně dokázal pokosit.
Chci tím jen vyjádřit svou obavu, jestli je ta vakcína (konkrétně tahle zatím nejrozšířenější - F&B) opravdu tak účinná, za jakou bývá prezentována.
Vše je spočteno na základě testů 30 tis. naočkovaných testovaných (plus dalších 10 tis. naočkovaných placebem). A to jen v "běžném provozu", kde prostě nemůžeš zaručit, že se mnoho z testovaných vůbec v době testu s virem vůbec setkalo. A peníze nesmrdí, že.
Nakonec u té Astry už se to provalilo, že její účinnost je poloviční proti těm původně spočteným hodnotám. A to i ta se zatím očkuje teprve krátce.
Samozřejmě budu jen a jen rád, pokud se ukáže, že to fakt účinkuje dobře a pokud možno i dlouho. Asi málokoho tahle divná situace baví. Tak pokud se na ní najde řešení, tak super.
Navíc jsem poměrně velkým fandou očkování obecně. Očkování beru jako leguru, která zlepšuje odolnost základního materiálu.
Přesto, nebo spíš právě proto to se zájmem sleduju. A v poslední době už nejen se zájmem, ale i trochu s obavami.
Navíc se na "trh" dostávají čím dál tím větší hajzli (např. britská a jihoafriacká varianta, a to ještě kdoví kolik dalších už taky koluje nepozorováno).
Pokud je člověk vývojář nebo kancelářská krysa, tak může žít opravdu tak, že možnost potenciálního přenosu téměř eliminuje.
Ale nežijí tak všichni.
Já jsem v pátek po dlouhé době zase musel vyrazit do ostrého terénu. Byl jsem v hodně velké fabrice, kde jsem se prostě musel nablízko potkat s velikou spoustou lidí. Je to (samozřejmě) germánská fabrika (jiné už asi u nás ani nejsou), takže se tam dbá na regule. Všichni nosí na hubě hadry, všude desinfekce. Ale i tak si dovedu představit, že kdybych byl virem, tak bych to tam asi celkem slušně dokázal pokosit.
zvedá se eR-ko, to asi jak včera otevřeli ty hospody
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komp ... .seznam.cz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komp ... .seznam.cz
Vidíš, podle mojí zkušenosti je to jinak. Částečně máš pravdu; komerční firmy se snažej investovat co nejmíň. Podle mě se všichni snaží do IT investovat co nejmíň.Mart_68 píše: ↑23. 1. 2021, 6:05 u komerčních firem je to evergreen, že investice do IT mají až sekundární prioritu a že server se kupuje nový až když se milence majitele koupí nové služební auto, tudíž se to lepí. U ministerstva, které si to nechává outsourcovat a platí za to násobky běžných cen za IT služby v soukr. segmentu, bych předpokládal že to nebude takový Kocourkov a budou se tam tomu za ty love věnovat na fulltime, přenosové linky budou online monitorovány a mají rezervy, prostě za ty love něcojako v NASA
Státní podniky maj, jako všichni ostatní, plán investic. Část jich jde do IT. Záleží na smlouvě o outsourcingu, jak je postavená; jestli se platí paušál plus extra akce, nebo za skutečně odvedenou práci (člověkohodiny), nebo jsou v tom i kompletní investice (prachy na obnovování HW). Část toho tvoří i všimné; šéfům IT, menší všimné zastřešujícím adminům, .... je to individuální. V každém případě, všichni se snažej ty investice omezit. Možná třeba BIS má lepší rozpočet, co já vím. Ale ministerstvo, ať už si směrem k MF řekne o cokoliv, tak si udělá vnitřní přerozdělení. Takže z původních 10 mega na IT, které ministr prosadil navenek, dostane IT třeba jen polovinu. Zato si ministr nově vybaví kancelář nábytkem, chodbu kobercem a na chodbu ke kanceláři si pověsí originály obrazů. Ty obrazy, to není výmysl; v Agrobance, když zrekonstruovali budovu v Hybernské, to udělali. Pověsili na chodby originály. Samozřejmě, že se jich pár ztratilo. Tak se přidaly do podhledů kamery.

Tím jsem chtěl říct, že ministerstva ne tom nejsou s rozpočtem na IT nijak významně líp, než normální firmy.
ty obrazy mají svoji logiku, něco o tom ví Efko, ten má dokonce vlastního galeristu a obrazy si maluje sám.pafik píše: ↑24. 1. 2021, 9:55Vidíš, podle mojí zkušenosti je to jinak. Částečně máš pravdu; komerční firmy se snažej investovat co nejmíň. Podle mě se všichni snaží do IT investovat co nejmíň.Mart_68 píše: ↑23. 1. 2021, 6:05 u komerčních firem je to evergreen, že investice do IT mají až sekundární prioritu a že server se kupuje nový až když se milence majitele koupí nové služební auto, tudíž se to lepí. U ministerstva, které si to nechává outsourcovat a platí za to násobky běžných cen za IT služby v soukr. segmentu, bych předpokládal že to nebude takový Kocourkov a budou se tam tomu za ty love věnovat na fulltime, přenosové linky budou online monitorovány a mají rezervy, prostě za ty love něcojako v NASA
Státní podniky maj, jako všichni ostatní, plán investic. Část jich jde do IT. Záleží na smlouvě o outsourcingu, jak je postavená; jestli se platí paušál plus extra akce, nebo za skutečně odvedenou práci (člověkohodiny), nebo jsou v tom i kompletní investice (prachy na obnovování HW). Část toho tvoří i všimné; šéfům IT, menší všimné zastřešujícím adminům, .... je to individuální. V každém případě, všichni se snažej ty investice omezit. Možná třeba BIS má lepší rozpočet, co já vím. Ale ministerstvo, ať už si směrem k MF řekne o cokoliv, tak si udělá vnitřní přerozdělení. Takže z původních 10 mega na IT, které ministr prosadil navenek, dostane IT třeba jen polovinu. Zato si ministr nově vybaví kancelář nábytkem, chodbu kobercem a na chodbu ke kanceláři si pověsí originály obrazů. Ty obrazy, to není výmysl; v Agrobance, když zrekonstruovali budovu v Hybernské, to udělali. Pověsili na chodby originály. Samozřejmě, že se jich pár ztratilo. Tak se přidaly do podhledů kamery.
Tím jsem chtěl říct, že ministerstva ne tom nejsou s rozpočtem na IT nijak významně líp, než normální firmy.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
I to it se da outsourcovat. Cele to muze jet na virtualech a jen dokupovat kapacity. Kdyz uz by meli problem to davat ven tak si maji zaridit statni it podnik nebo jen jednu mega velkou serverovnu pod ministerstvem ktery jim bude tohle resit vsem a oni si od nej budou nakupovat ty kpacity. Konecne kdyz by se to takhle zaclo delat tak by to mohl byt prvni krok k propojeni nekterych "nepropojitelnych" databazi. Proste systematicnost.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Vždycky záleží na množství zpracovávaných dat a požadavku na odezvu systému . Nikdy jsem na robustním systému virtuály nedělal, takže netuším, kolik se jich dá na výkonnej server nacpat.robokop píše: ↑24. 1. 2021, 11:20 I to it se da outsourcovat. Cele to muze jet na virtualech a jen dokupovat kapacity. Kdyz uz by meli problem to davat ven tak si maji zaridit statni it podnik nebo jen jednu mega velkou serverovnu pod ministerstvem ktery jim bude tohle resit vsem a oni si od nej budou nakupovat ty kpacity. Konecne kdyz by se to takhle zaclo delat tak by to mohl byt prvni krok k propojeni nekterych "nepropojitelnych" databazi. Proste systematicnost.
Virtuální XP na desítkách nepočítám (ale jedou jak z praku)

Systematičnost - víš, kolik šéfů by přišlo o .... no, nebud psát o co

zadal bych to Huawei, bylo by to za luxusní cenu a HW za korunu..někde v médiích proběhla informace, že Číňan má stejně všechny data významných osobností z bysnisu a vládních činitelů EU, dokonce i Hamáčka s adresami bydliště a mobilní telefony, starouškům by maximálně chodila nevyžádaná pošta z Alliexpressupafik píše: ↑24. 1. 2021, 1:20Vždycky záleží na množství zpracovávaných dat a požadavku na odezvu systému . Nikdy jsem na robustním systému virtuály nedělal, takže netuším, kolik se jich dá na výkonnej server nacpat.robokop píše: ↑24. 1. 2021, 11:20 I to it se da outsourcovat. Cele to muze jet na virtualech a jen dokupovat kapacity. Kdyz uz by meli problem to davat ven tak si maji zaridit statni it podnik nebo jen jednu mega velkou serverovnu pod ministerstvem ktery jim bude tohle resit vsem a oni si od nej budou nakupovat ty kpacity. Konecne kdyz by se to takhle zaclo delat tak by to mohl byt prvni krok k propojeni nekterych "nepropojitelnych" databazi. Proste systematicnost.
Virtuální XP na desítkách nepočítám (ale jedou jak z praku)
Systematičnost - víš, kolik šéfů by přišlo o .... no, nebud psát o co![]()

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
To jsou debilové. FFP3 se dá sehnat za 75,- CZK/ks (už jsem si i nějaké objednal). Běžná cena FFP2 je 41,- CZK/ks. Česká výroba Viz https://eshop.generalpublic.cz/
Tam se porvou o nejspíše nějaký čínský čunt, který i ve slevě je pořád dražší než normální cena z eshop.
To jsou debilové. FFP3 se dá sehnat za 75,- CZK/ks (už jsem si i nějaké objednal). Běžná cena FFP2 je 41,- CZK/ks. Česká výroba Viz https://eshop.generalpublic.cz/
Tam se porvou o nejspíše nějaký čínský čunt, který i ve slevě je pořád dražší než normální cena z eshop.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... d-40348820
A kdy to bude u nás???
Cena něco přes 50 000,- CZK za várku pro 1 osobu. Kolik tu někdo psal cenu za 1 den na JIP - 50 000,- CZK??? Jak dlouho je v průměru jeden pacient s covid-19 na JIP??????
Já myslím, že jen kaklulací je to jasné. Nemluvě o uvolnění kapacity přeplněných JIP a ARO. A už vůbec nemluvě o humanitárním aspektu.
A kdy to bude u nás???
Cena něco přes 50 000,- CZK za várku pro 1 osobu. Kolik tu někdo psal cenu za 1 den na JIP - 50 000,- CZK??? Jak dlouho je v průměru jeden pacient s covid-19 na JIP??????
Já myslím, že jen kaklulací je to jasné. Nemluvě o uvolnění kapacity přeplněných JIP a ARO. A už vůbec nemluvě o humanitárním aspektu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Asi bych s nadšením a oslavami počkal, až jak se to osvědčí v praxi.aleshonsa píše: ↑24. 1. 2021, 8:13 https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... d-40348820
A kdy to bude u nás???
Remdesivir měl být taky zázrak.