V nortonke je na to len pravouhly prevod kde keď mas výkone zúbky by problém byť mohol. Keď zapínam smer posuvu v kľude tak si pretočim ručne univerzalu,a pri zavitovani to ide pekne keďže to je celé v behu. V suporte nič nenájdeš tadiaľ ťa tyč len prechádza.pilatdenis7 píše: ↑24. 1. 2021, 10:44Nemal si problém s packou na zmenu posuvu? Lebo ja keď rezem závity tak mi nechce zaskakovat je to asi problém v nortonke?novic píše: ↑24. 1. 2021, 9:02 Ja som trošku pokročil.
LENZE![]()
nemám ešte medené trubky. Takže počkám pokiaľ prídu, čo má ešte čaká zo suportom.
1). Dokončiť ten rozvod mazania (dalo by sa to keď to založím na stroj ?)
2). Docistit súčiastky z priecneho suportu a základnú dosku.
3). Malého suportu som sa ešte ani nedotkol tak rozobrať a vyčistiť na komplet
4). Zložiť to celé nastaviť a vyrobiť tú malú súčiastku čo mi chýba na prednej tyči.
Snáď už len toto.
SV 18 RA
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
-
Oco je platca DPH takže clo nebudem platiť keby som kúpil stôl tu tak do 500€ z aliexpresu za 95€gaminn píše: ↑24. 1. 2021, 11:56Já většinou kupuju malé věci do 25 USD, ty přijdou tak od 3 týdnů do dvou měsíců. Poslední dobou mi přijde, že se doručování zrychlilo, ty 3 týdny jsou celkem norma, a asi celkem platí, že čím dražší věc, tím jde rychlejším přepravním kanálem. Některé věci má číňan skladem v evropě (při objednání bys měl vidět, odkud se to bude odesílat), to je pak dodání ještě rychlejší (teda až na moje DRO, co jsem objednával na aliexpressu, dodání bylo z Polska a mělo to dojít za pár dnů - jenže číňan neměl asi délku pravítek, co jsem potřeboval, skladem, takže ve výsledku to dodal až skoro za měsíc po objednání).pilatdenis7 píše: ↑24. 1. 2021, 10:41 Nemal si problém s aliexpresom prišlo si všetko za ako dlho lebo rozmýšľam že kúpim krížový stôl na vŕtačku ale váham či to bude dobré z aliexpresu
Pokud budeš kupovat nějaký těžší litinový stůl, tak bych řekl, že to půjde přes DHL apod - což je tak na týden od odeslání.
Jestli nejsi plátce DPH, tak se připrav na clo, DPH a poplatek za proclení, to je asi samozřejmé.
-
Musím to opraviť neviem kde je chyba tebe to išlo dobre? minule som pol dna sustruzil na konci som rezal závit len 2 3 trebalo prejsť a hotovo no len páčka nesadla tak som prepínal posuvy nevšimol som si a hlava sa pohla o 1mm tak závit sa zničil som myslel že má porazínovic píše: ↑24. 1. 2021, 12:06V nortonke je na to len pravouhly prevod kde keď mas výkone zúbky by problém byť mohol. Keď zapínam smer posuvu v kľude tak si pretočim ručne univerzalu,a pri zavitovani to ide pekne keďže to je celé v behu. V suporte nič nenájdeš tadiaľ ťa tyč len prechádza.pilatdenis7 píše: ↑24. 1. 2021, 10:44Nemal si problém s packou na zmenu posuvu? Lebo ja keď rezem závity tak mi nechce zaskakovat je to asi problém v nortonke?novic píše: ↑24. 1. 2021, 9:02 Ja som trošku pokročil.
LENZE![]()
nemám ešte medené trubky. Takže počkám pokiaľ prídu, čo má ešte čaká zo suportom.
1). Dokončiť ten rozvod mazania (dalo by sa to keď to založím na stroj ?)
2). Docistit súčiastky z priecneho suportu a základnú dosku.
3). Malého suportu som sa ešte ani nedotkol tak rozobrať a vyčistiť na komplet
4). Zložiť to celé nastaviť a vyrobiť tú malú súčiastku čo mi chýba na prednej tyči.
Snáď už len toto.
Mne to robí iba keď na závity inak potocim s tyckou a zaskočí
Podľa mňa to s prehodenim posuvu nemá nič lebo keď bude ten pravouhly prevod ocesany tak by to asi vôbec ani nešlo. Ten prevod zbadas keď dáš dolu kryt nortonky gamin sem dal peknú fotku kde ho vidieť.
Pani na čo sú tieto otvory na saniach ? V krajnych sú závity a v stredných maznica ktorá ale nikam nevedie....
Ďakujem.
Pani na čo sú tieto otvory na saniach ? V krajnych sú závity a v stredných maznica ktorá ale nikam nevedie....
Ďakujem.
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Ved to je ten problem, ze origo je 4x0,5 a tiez som to hladanie vzdal, lebo som proste nic nenasiel. Podarilo sa mi tusim najist mosadznu.novic píše: ↑24. 1. 2021, 12:04 https://www.sterimob.sk/
Objednal som medenu. Skúšal som aj hliníkové z modelarskeho obchodu ale tie mali tak tenkú stenu že sa nedali poriadne ohýbať.
Písali tu chalani že med reaguje s olejom zdalo sa mi to ako hlúposť ale keď som googli niečo na Tom pravdy je.
Hliníkovú trúbku 4 MM hrúbka svetlosť 2 mm ako je tam originál tu na sk ani v CZ nezohnas ja som tomu venoval tak 4 hodky Googlenia.
Tak nesháněj trubičku,ale kapiláru.. Zkus nějakou firmu,kde se zabývají průmyslovým chlazením. Když neseženeš,zkus v Čechách Frisco Příbram,zavolej,jestli mají a kdyžtak to tam můžu vyřídit.Mosaz je taky dobrá,ale musíš ji opatrně vyžíhatTrevor2 píše: ↑24. 1. 2021, 10:43Měď reaguje se sírou,která je hlavně v řezných olejích. Trubka zčerná,ale víc jí to neudělá.novic píše: ↑24. 1. 2021, 12:04 https://www.sterimob.sk/
Objednal som medenu. Skúšal som aj hliníkové z modelarskeho obchodu ale tie mali tak tenkú stenu že sa nedali poriadne ohýbať.
Písali tu chalani že med reaguje s olejom zdalo sa mi to ako hlúposť ale keď som googli niečo na Tom pravdy je.
Hliníkovú trúbku 4 MM hrúbka svetlosť 2 mm ako je tam originál tu na sk ani v CZ nezohnas ja som tomu venoval tak 4 hodky Googlenia.
Ved to je ten problem, ze origo je 4x0,5 a tiez som to hladanie vzdal, lebo som proste nic nenasiel. Podarilo sa mi tusim najist mosadznu.
Ve vřeteníku je jednozubová spojka,bývá oštípaná. Jsou to dvě kola s bočním ozubem a přesuvník. Dělává to při řezání pravých závitů,obráceně to nebývá oštípané,a chodí to dobře,je to tak?pilatdenis7 píše: ↑24. 1. 2021, 1:54Musím to opraviť neviem kde je chyba tebe to išlo dobre? minule som pol dna sustruzil na konci som rezal závit len 2 3 trebalo prejsť a hotovo no len páčka nesadla tak som prepínal posuvy nevšimol som si a hlava sa pohla o 1mm tak závit sa zničil som myslel že má porazínovic píše: ↑24. 1. 2021, 12:06V nortonke je na to len pravouhly prevod kde keď mas výkone zúbky by problém byť mohol. Keď zapínam smer posuvu v kľude tak si pretočim ručne univerzalu,a pri zavitovani to ide pekne keďže to je celé v behu. V suporte nič nenájdeš tadiaľ ťa tyč len prechádza.pilatdenis7 píše: ↑24. 1. 2021, 10:44
Nemal si problém s packou na zmenu posuvu? Lebo ja keď rezem závity tak mi nechce zaskakovat je to asi problém v nortonke?
Mne to robí iba keď na závity inak potocim s tyckou a zaskočí
Tak to skús aliexpres alebo modelarske obchody tam boli tenkostenne mosadz aj med. Mne sa ale tie Hliníky so stenou tuším 0.34 nepáčili. Veľmi to v ohybe pracovalo ale med by mala byť tvarnejsia.Trevor2 píše: ↑24. 1. 2021, 10:43Ved to je ten problem, ze origo je 4x0,5 a tiez som to hladanie vzdal, lebo som proste nic nenasiel. Podarilo sa mi tusim najist mosadznu.novic píše: ↑24. 1. 2021, 12:04 https://www.sterimob.sk/
https://www.artol.sk/kovove-trubky/aa-ct4m?filter=25
Len dĺžka je len 300 MM a stenu nepíšu

C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Tak jsem na své SV18 konečně dodělal jednu z posledních věcí a to doškrábal příčné saně. Musím uznat, že to srovnat tak aby to jezdilo alespoň trochu inteligentně je neuvěřitelná pakárna a už bych to nedělal ani kdyby mě mučili
Zaškrabeš to tady, nejede to tam, tak změříš proč, zaškrabeš jinde, jezdí to tam co to nejezdilo...
Tak ještě počkat až dorazí matice a šroub a bude hotovo.

Zaškrabeš to tady, nejede to tam, tak změříš proč, zaškrabeš jinde, jezdí to tam co to nejezdilo...

Tak ještě počkat až dorazí matice a šroub a bude hotovo.
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
Petr68: Chápu to dobře tak, že příčné vedení na podélných saních jsi už měl obroušené do správné geometrie a "jen" jsi na to pasoval příčné saně? Tohle přesně mě totiž čeká
Nebo jsi škrabal oboje?
Jinak to vypadá, že v pondělí bude soustruh z Lipníku doma. Moos si soustruh odvezl a i ho přiveze. Včetně dopravy broušení a pasování trvalo necelé 3 týdny. Ještě jsem teda zvědavý na to nejhlavnější - tj. kvalita broušení a výsledné geometrie - ale jinak teda domluva s moosem (pan Janák) naprosto excelentní.

Jinak to vypadá, že v pondělí bude soustruh z Lipníku doma. Moos si soustruh odvezl a i ho přiveze. Včetně dopravy broušení a pasování trvalo necelé 3 týdny. Ještě jsem teda zvědavý na to nejhlavnější - tj. kvalita broušení a výsledné geometrie - ale jinak teda domluva s moosem (pan Janák) naprosto excelentní.