Aha, z toho více rozehřátého hliníku jde nějaké svinstvo, že? Njn, tak to ještě zvážím, byl to jen pokus, naivně jsem doufal v masu nerezu, když jsem to plánoval.
T.
Aha, z toho více rozehřátého hliníku jde nějaké svinstvo, že? Njn, tak to ještě zvážím, byl to jen pokus, naivně jsem doufal v masu nerezu, když jsem to plánoval.
tak indukcia hlinik nerozkmitaThomeeque píše: ↑30. 1. 2021, 11:34 Takový večerní experiment. Redukce indukce - hliníková moka konvička (koupená redukce je strašně velká, 90% plochy vytápí byt, menší jsem nesehnal, vždycky mě to štvalo a dnes se vyhazovala pánev). Nevím, co to vydrží (nečekal jsem bimetal), ale první kafe to zvládlo..
T.
Avšak vedecké štúdie a články sú od tej tvojej "skutočnosti" dosť ďaleko. Za posledných 40 rokov hlavne Taliani urobili niekoľko desiatok štúdií. Každá jedna štúdia dokázala, že robotníci v prevádzkach s hliníkom majú nižšie bodové skóre v inteligenčných testoch, v reakčných časoch a v kognitívnych schopnostiach oproti robotníkom pracujúcich v inom odvetví strojárstva. V 70 a 80 rokoch Taliani dokonca pridávali hliníkaté soli do stolových vôd, aby na slnku zlepšovali slnečný odraz a budili tak dojem dokonalej čistej krištáľovej vody. O 20 rokov neskôr zaznamenali celoplošný nárast Alzheimerovej choroby v IT. Taktiež v tej dobe nariadili odoberanie vzoriek z mozgu a z miechy pri pitvách ľudí s Alzheimerovou chorobou a celoplošne zistili, že daní pacienti mali omnoho viac zvýšenú koncentráciu hliníkatých solí ako v mozgu tak v mieche.
Proč? Vždy jsem si myslel, že se jedná o to, aby se naindukovalo a okamžitě uzavřeným obvodem protekl proud, který ohřívá ten kus nádobí. Můj laický dojem byl, že to musí fungovat se železem, hliníkem, mědí (i stříbrem a zlatem ... ale kdo z nás takové nádobí má.)