Asi to tuším špatně. Budu rád, když mi to vysvětlíš.
CE certifikaci to asi nedostane (asi nebudeme hlavní cílová skupina těchto výrobků), také se tam možná o nějaké to PFC pokouší, tak daleko jsme se zatím v rozboru nedostali.
Asi to tuším špatně. Budu rád, když mi to vysvětlíš.
CE certifikaci to asi nedostane (asi nebudeme hlavní cílová skupina těchto výrobků), také se tam možná o nějaké to PFC pokouší, tak daleko jsme se zatím v rozboru nedostali.
Proč zrovna 0,2 Ohm? To je nějaká dohodnutá hodnota pro podobné studie?
Ten pojem double voltage rectification muze byt Chinenglish zkomolenina, ale taku muze fakt odkazovat na ten dvojcestny doubler (obr. jen pro ilustraci principu je to napajeni RFID...)...The 220V to 380V inverter converts the power frequency AC 220V power supply into a DC power supply through a rectifier (double voltage rectification), and then converts the DC power into a three-phase 380V AC power source whose frequency and voltage can be controlled to supply the motor...
Ha ha, no blesklo mi to hlavou, ale moc důvěry to nebudí, já tu tři fáze mám a zároveň jsem tu tak napůl host, nechci způsobit domácím nějaké trable (už u svářečky jsem měl docela stažíno a kdyby za rozumné peníze /tj. ne o polovinu dražší/ byla 3f varianta, šel bych do ní). A koupit to jen, abych ukojil svojí zvědavost, v takové fázi ještě nejsem
Viď vypínacie charakteristiky ističov - vhodne zvolený istič to nezhodí. C istič vydrží desaťnásobok menovitého prúdu, kým zareaguje elektromagnetická spúšť. A bimetal je bimetal, ten z princípu nereaguje na žiadne špičky. Mýlim sa?milan584 píše: ↑29. 1. 2021, 5:21A na tuhle čirou pitomost si prosím přišel jako JAK?turnigy píše: ↑27. 1. 2021, 2:01 Istič to nezhodí, lebo okamžitý prúd nie je dostatočne vysoký aby zareagovala elektromagnetická časť a bimetal zasa nezareaguje, lebo ten funguje na základe RMS prúdu počas celého cyklu.
Samozrejme nabíjacie prúdy budú vyššie ako pri dvojcestnom usmernení, ale fungovať by to mohlo. A asi to aj funguje, keď to predávajú.
To je nějaká rozumná hodnota vnitřního odporu sítě v místě kam se připojují takovéto zátěže.Proč zrovna 0,2 Ohm? To je nějaká dohodnutá hodnota pro podobné studie?
No tak to ještě vylepši. Na zatěžovací odpor připoj kondenzátory 4700uF a mezi body A a A zapoj tlumivku 22mH.Tlumivka má blahý vliv na špičky, ale neblahý na hodnotu usměrněného napětí, abych tady (2.2kW na zátěži, kondíky odhaduji na polovinu 5.5kW modelu) dosáhl alespoň průměrnou hodnotu 537V, hodnota tlumivek by mohla být maximálně kolem 7mH:
V měničích se zapojují obvykle 470 až 820uF 400V kondíky sériově. Pro účely simulace má vliv jenom celková kapacita. Zkus si to nejdřív odsimulovat. Pak ještě můžeš zkusit dát tlumivku s dvojitým vinutím a to druhé zapojit do "-" větve. Při správné polaritě je vyhlazování mnohem větší a ztráta napětí minimální.Dík za vysvětlení a za tip, ale kondík 4700u na nějakých 700V je docela scifi (v takovémto měniči), to už by spíš došlo na nějaké to aktivní PFC, počítám.