corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
dovla

18. 2. 2021, 1:24

Mex píše: 18. 2. 2021, 1:01
robokop píše: 18. 2. 2021, 9:26 jen nechapu proc tohle firmy nasazuji az pote co se setkaji s tim ze musi omezit vyrobu pro nedostatek zamestnancu
studie a data tu mame uz od jara
to si ti studovani manazeri neumi spocitat 1+1?

Ono i tady je kupa chytrejch lidi kteri maji nebo alespon meli podobne reakce, proste si to nechteji pripustit ze to je veliky pruser a ze bez ruznych opatreni to nepujde.

Prijde mi to jako takova ta nepochopitelna reakce nekterych lidi kdyz se na ne treba riti auto ze stuhnou a neuskocej.

Proste jsme kazdy vybaveny jinak do nepohody...
Protože na virus typ 'A' byla ta opatření dostatečná.
Teď přišla mutace, která je mnohem agresivnější. Ale to dopředu nevěděl nikdo (ani Ty).

Vezmi si takové Slovensko. Tam už zavřeli a omezili snad úplně všechno, co se omezit dalo. A jsou dneska snad relativně nejhorší na světě. A to nedávno pro změnu byli celkem premianti.
Na druhé straně Indie, kde na to kašlou. Ale přesto tam pandemie silně ustoupila, až nikdo nechápe, jak je to možné.
Prostě jednoduché počty typu "víc omezíme" -> "vše se zlepší" zde tak úplně neplatí. Nebo minimálně ne přímočaře.
Omezení typu stanné právo by (asi) zafungovalo. Ale ani to není jisté, protože toho prostě lidi mají už po roce plné kecky. A i to stanné právo by ojebávali (pokud tedy nezavedeš tresty smrti a podobně).

Třeba já se snažím chovat zodpovědně a chránit sebe i okolí. A omezení pro mě velký problém není, protože do hospod nechodím ani jindy, sporty mám rád individuální a venkovní, a pracovně mě to nijak zásadně neomezuje.
Ale dovedu si představit frustraci a stres lidí, kteří bydlí v malém bytě s dětmi, se kterými se musí učit, přišli třeba o práci a už jsou z toho na mašli.
Náš plagiátor vševedko obmedzil celú ekonomiku, ale ľudí za každodenného vyhrážania sa nahnal x-krát na povinné testovanie ako dobytok na jatky . Tam je asi ten hlavný problém, prečo sa to šíri. Vždy cca 1 týždeň po povinnom testovaní stúpli počty nakazených. To nie je iba tak náhodou. Pritom všetci odborníci ,ktorí sa problematike venujú a majú na to aj vzdelanie,boli podľa neho iba kuvici a neschopáci. Taká je asi skutočná pravda.
Mart76

18. 2. 2021, 2:15

Po třech dnech HO jsem dorazil do práce a tak jsem si vyslechl novinky.

Jeden kolega je doma s Covidem. Jeho rodiče si prosadili rodinnou oslavu narozenin, výsledkem je deset nakažených lidí, úspěšnost nakažení 100%. Všichni, co byli na oslavě ho mají. Takže to vypadá, že se za cca měsíc všichni zase sejdou na nějakém pohřbu.

V pražské pobočce za poslední týden cca 15 nakažených (celkem je v baráku asi 300 lidí).
Firma všem nařídila testy, o víkendu proběhne desinfekce budovy. V pondělí budou do budovy vpuštěni pouze lidé, kteří již Covid prodělali nebo ti, kteří budou mít negativní test ne starší než 5 dní.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mex

18. 2. 2021, 2:48

U vývojáře asi není Home office velký problém.
U obsluhy hydraulického lisu je to trochu obtížnější.
Mart76

18. 2. 2021, 2:59

Mex píše: 18. 2. 2021, 2:48 U vývojáře asi není Home office velký problém.
U obsluhy hydraulického lisu je to trochu obtížnější.
I ta obsluha hydraulického lisu na tom bude relativně v pohodě, s ohledem na rozměry lisu. Tam asi nebude problém dodržet vzdálenost.
Hůř na tom budou jiné profese, např. úředníci na přepážkách, učitelé atd.
Charon
Sponzor fora

18. 2. 2021, 3:04

No ja prispeju vlastni zkusenosti. Minuly tyden v pondeli a utery jsem byl na zakazce pro sw firmu, zlobil fiber ring, ja plus tri z te firmy. Vsichni v pondeli rano povinne na antigen, vsichni negativní, v nedeli me chytla chripka, v pondeli jsem zjistil ze dva jsou pozitivni, jeden v nemocnici. Moje pcr pozitivni, nejsme schopni zjistit kde jsme to vzali. Ten ctvrty je negativni, ale on covida mel pred 3 mesici, tak mozna imunni.
Mam klasickou chripku, cich a chut zatim slouzi, jen be boli klouby. Uvidime jak to dopadne.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
atlan

18. 2. 2021, 3:16

Lenze v utorok ste uz na teste neboli, navyse tie testy niesu az tak citlive kludne pondelok rano ok, a utorok uz niekto chrchlil pacili, staci si podat skrutkovac, pretriet oci alebo posuchat pod nosom, uz nehovorim jest nejake jedlo rukami. Staci potiahnut stolicku sadnut si a chytit rukami hambac a uz to ide stebou.
Josef
Sponzor fora

18. 2. 2021, 3:47

Já taky jen tuším, kde jsem to mohl chytit. Protokolárně bych to ale netvrdil. Čich a chuť byl u mne indikátor průseru a hned jsem volal doktorce. Průběh bez teplot, ale dýchací problémy dodnes, 3 měsice po. Chuť skoro zpátky a čich se taky pomalu navrací. Lanýže bych ale hledat nemohl.
Charone drž se, jsi přeci kus chlapa!
atlan

18. 2. 2021, 3:56

Kus chlapa to mu bude figu platne. Mama spis jak biblia, otec zdravitna karta jak vkladna knizka. Mama zatial ok, otec v nemocnici kyslik pod nosom. Snad bude ok.
lapa
medaile za lepsi forum

18. 2. 2021, 4:50

Po jake dobe od nakazeni zacne reagovat test? Inkubacni doba je nejmene 2 dny, ne?
Mne to prijde, jakoze vsichni indikuji, ze pokud mas negativni test, tak nejsi nakazeny - to je ale prece nesmysl, ne?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lapa
medaile za lepsi forum

18. 2. 2021, 4:55

Mart76 píše: 18. 2. 2021, 2:15 ... Jeho rodiče si prosadili rodinnou oslavu narozenin, výsledkem je deset nakažených lidí, úspěšnost nakažení 100%. Všichni, co byli na oslavě ho mají. ...
To je situace, kterou porad nechapu - to vsichni ucastnici byli nesvepravni nebo nedospeli natolik, aby nerekli ne, neprijdu a to proto ... ?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
atlan

18. 2. 2021, 5:07

lapa píše: 18. 2. 2021, 4:50 Po jake dobe od nakazeni zacne reagovat test? Inkubacni doba je nejmene 2 dny, ne?
Mne to prijde, jakoze vsichni indikuji, ze pokud mas negativni test, tak nejsi nakazeny - to je ale prece nesmysl, ne?
Inkubacna doba je 2 az 10 dni (zvycajne 2 az 5 dni)
Tak ze kludne ked niesi otestovany mozes roznasat 5 dni virus s velkou pravdepodobnostou nakazy. Kym sa prejavi....
lapa
medaile za lepsi forum

18. 2. 2021, 5:14

atlan píše: 18. 2. 2021, 5:07
lapa píše: 18. 2. 2021, 4:50 Po jake dobe od nakazeni zacne reagovat test? Inkubacni doba je nejmene 2 dny, ne?
Inkubacna doba je 2 az 10 dni (zvycajne 2 az 5 dni)
Tak ze kludne ked niesi otestovany mozes roznasat 5 dni virus s velkou pravdepodobnostou nakazy. Kym sa prejavi....
Asi sis neprecetl mou otazku poradne - muj dotaz byl v tom smyslu, zda/kdy jsem nakazeny, ale jeste nereagujici na test, protoze se to jeste nestihlo namnozit natolik, aby test reagoval ...
A ty mi odpovis, ked nie si otestovany ...
atlan

18. 2. 2021, 5:23

Hmm mas pravdu prehliadol som, tak to si vygugli. Zalezi od citlivosti testu.
Nehladal som neriesil, som.

Negatuvny test nezarucuje nic, moze byt falosne negativny. A aj ked dojde k infecii zalezi od imunity ako dlho dojde k namnozeniu virusu v nosohrtane kde sa robi vyter.

Kedze mutacie co sa uz teraz siria su agresivne, sanca ze budes odhaleny testom a nenakazis doma nikoho je mala.
aleshonsa

18. 2. 2021, 5:30

Jedna věc je inkubační doba. Nicméně nakažlivý je údajně většinou člověk 1 - 2 dny před propuknutím příznaků.
Ale jestli to platí i pro nové mutace netuším.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kdy- ... .seznam.cz
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart76

18. 2. 2021, 6:21

lapa píše: 18. 2. 2021, 4:55
Mart76 píše: 18. 2. 2021, 2:15 ... Jeho rodiče si prosadili rodinnou oslavu narozenin, výsledkem je deset nakažených lidí, úspěšnost nakažení 100%. Všichni, co byli na oslavě ho mají. ...
To je situace, kterou porad nechapu - to vsichni ucastnici byli nesvepravni nebo nedospeli natolik, aby nerekli ne, neprijdu a to proto ... ?
Já to taky nechápu, ale nevím jaké jsou u nich v rodině poměry. Třeba je matka generál a co řekne, to platí.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“