To mi hlava nebere toto

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Thomeeque

18. 2. 2021, 10:21

jergus.balaz píše: 18. 2. 2021, 9:27 Páči sa mi myslenie mladšej generácie, všade chceme kapitalizmus (a demokraciu) ale v školstve socializmus :lol:
Základná a stredná škola bezplatná, vysoká plne spoplatnená. Keď si je niekto tak sebaistý akú brutalitu študuje a ako je brutálne potrebný pre spoločnosť, potom nie je pre neho problém zobrať si študijnú pôžičku.
Tak hlavně, aby ti to vydrželo, až budou chtít na vysokou tvoje děti :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Petr68

18. 2. 2021, 10:57

aleshonsa píše: 18. 2. 2021, 10:16 Půjčkami bych školy neřešil ani náhodou. Půjčky akorát vnášejí do společnosti nestabilitu - zjednodušeně vzniká finanční páka. Nemluvě když to jsou pak půjčky od bank tak to akorát živí darmošlapy.

Třeba v dnešní době má plno lidí a firem problém se držet na nohou. Ty co ještě navíc něco dluží pak mají o problém navíc.
Samozřejmě, že půjčka stojí za prd, ale ukaž mi kdo dnes bydlí ve svém bez dědictví a půjčky, kdo jezdí ve svém bez toho samého, kdo obrábí na mašině za meloun bez půjčky?
Dnes jsme otroky finančních společností a pokud nechceš tak OK kup si stan a odstěhuj se do lesa.
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
aleshonsa

18. 2. 2021, 11:14

Petr68 píše: 18. 2. 2021, 10:57
aleshonsa píše: 18. 2. 2021, 10:16 Půjčkami bych školy neřešil ani náhodou. Půjčky akorát vnášejí do společnosti nestabilitu - zjednodušeně vzniká finanční páka. Nemluvě když to jsou pak půjčky od bank tak to akorát živí darmošlapy.

Třeba v dnešní době má plno lidí a firem problém se držet na nohou. Ty co ještě navíc něco dluží pak mají o problém navíc.
Samozřejmě, že půjčka stojí za prd, ale ukaž mi kdo dnes bydlí ve svém bez dědictví a půjčky, kdo jezdí ve svém bez toho samého, kdo obrábí na mašině za meloun bez půjčky?
Dnes jsme otroky finančních společností a pokud nechceš tak OK kup si stan a odstěhuj se do lesa.
Můžeš bydlet v pronájmu. Auto můžeš mít ojetinu. Stejně tak první mašinu než si vyděláš na něco lepšího.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Milan199

19. 2. 2021, 5:15

aleshonsa píše: 18. 2. 2021, 11:14 Můžeš bydlet v pronájmu. Auto můžeš mít ojetinu. Stejně tak první mašinu než si vyděláš na něco lepšího.
Podnájem je dneska finančně to samé jako splátka hypotéky. Takže taková doživotní půjčka ...
Ojetina // auto i stroj // pokud jsi na nich závislý jsou ruská ruleta.
shaolin
dezinfo trol

19. 2. 2021, 6:39

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že podnájom môže byť aj velká výhoda. V prvom rade nieje človek viazaný na jedno miesto. Zmení sa práca, ľahko sa zmení lokalita. Je jednoduchšie riešiť podnájom, ako mať na krku 30 ročnú hypotéku a napríklad sa po 10 rokoch človek rozvádza, či mení partnera, či sa rozhodne ísť za prácou do zahraničia.
Ďalšou výhodou podnájmu je bezstarostnosť. O objekt sa stará prenajímateľ, takže žiadne ďalšie výdavky a starosti. A hlavne žiaden naviac čas. Pri vlastných domoch sa už po 5-tich rokoch ukazujú prvé nutné výdaje na údržbu a tieto peniaze je treba pripočítať k hypotéke, aby porovnanie bolo reálne.
Pri prenájme, ak má človek zlú lokalitu, miesto kde sa zle cíti, či blbých susedov, je jednoduchšie to zmeniť a nájsť si lepší podnájom.

Na Slovensku je to stále postkomunistická tradícia stále niečo vlastniť a mať svoje za každú cenu aj keď na hrane nad priepasťou. Dakedy boli istoty práce a pôžičky a splátky ľudí udržovali v kolobehu. Je pravda že vtedy si ľudia postavili dom a postavili ho aj všetkým deťom, čo dnes nieje také jednoduché pre bežného človeka.

U nás si niektorí kúpia traktor, ktorý použijú 4dni do roka (švagrov švagor). K tomu treba príslušenstvo, miesto na parkovanie, poistky, servisovanie...a pred dvoma rokmi zabudol pred zimou vypustiť z neho vodu ... Ak by zaplatili niekomu za tie 4 dni v roku, tak by to mal možno aj 100x lacnejšie aj v rozmedzí 30-tich rokov. Co je doma, to se počítá pánové... to už dnes neplatí
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
bobik

19. 2. 2021, 6:50

Co je doma, to se počítá pánové... to už dnes neplatí
Jo zase jedno heslo poplatné době. Ovšem, jak vidíme, doby se mění a stará hesla mohou zase platit.
Mr. MR

19. 2. 2021, 8:02

Nástupní plat:
Člověk, který studuje za to platí i mimo jiné tím, že nevydělává. Pokud jdeš makat po učňáku, začínáš cca v 18ti. Pokud po výšce, tak cca ve 24 letech. Pokud chceš být doktor, tak si ještě připočti dobu atestace. Pokud advokát, tak děláš koncipienta. Fakt má smysl srovnávat nástupní plat v době, kdy jdu poprvé za "plné" prachy do práce?

Těžké přijímačky:
Ano, budu je obhajovat. Pokud člověk na studium nemá, zbytečně marní čas a prachy, když ho pak stejně vylejou. Navíc se mu zavře možnost jít na jinou školu, kterou by už musel platit. Přijde mi optimální nabrat idi, kteří mají o obor ZÁJEM, proto bych byl velmi pro motivační pohovory. Na příjimačkách na střední se mě ptali, proč vlastně chci jít studovat právě k nim. Jasně že za pět minut se moc nepozná, ale aspoň snaha, kdo vyvíjel nějakou činnost, která s oborem souvisela měl plus. Na většinu oborů není třeba génia, ale když to člověka baví, jde to.

Půjčky na školné:
Zadlužut se hned ze startu, pokud možno ne. Náš stát vydává kopu peněz na hovadiny, vzdělání je zásadní, proč lidi odrazovat. Se školným je to hodně o sebevědomí, kdo ho nemá, nestuduje. Lidi (třeba starý Klaus), kteří ho prosazují sami většinou studovali za státní (ne bezplatně!!).

Škola a práce:
Ano, dle mého názoru ideální kombinace. Ale ne práva + McDonald. Ideál je podle mne pracovat v oboru. Dělal jsem už diplomku na nějaké téma, defacto na zakázku a měl jsem za to nějaký malý bakšiš. Bylo to u nás velmi neobvyklé a budilo to závist. Ale něco mi to dalo a nebylo to samoúčelné. Navíc firmy mají možnost si vybrat lidi a naopak.

A do mě, klidně mi to rozcupujte. Stejně jsou to jen moje názory, na kterých houby záleží.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
titel

19. 2. 2021, 8:26

shaolin píše: 19. 2. 2021, 6:39 Pri prenájme, ak má človek zlú lokalitu, miesto kde sa zle cíti, či blbých susedov, je jednoduchšie to zmeniť a nájsť si lepší podnájom.

Na Slovensku je to stále postkomunistická tradícia stále niečo vlastniť a mať svoje za každú cenu aj keď na hrane nad priepasťou.
Máš pravdu, ale. Všetko má svoje pre a proti. Tak napríklad v Bratislave je cena podnájmu pri jedno a 2izbovom byte porovnateľná so splátkou hypotéky. To pri tých 5 rokoch je už zaujímavá čiastka a to nerátam, že cena tej nehnuteľnosti v čase predaja bude asi vyššia.
Ale ako si písal tá voľnosť sa nedá porovnávať s tou guľou na nohe.
Petr68

19. 2. 2021, 8:48

Jenže rozdíl v bydlení ve svém a podnájmu je snad každému jasný. Já budu platit měsíčně desítku hypotéku plus nějaké ty roční náklady na zhodnocení mé nemovitosti v mém případě RD. Mám tady všechno co potřebuji, válím se na zahradě, jsem ve svém a až mě to na důchod přestane bavit, tak bude hypotéka zaplacená, domek střelím, koupím 1+1 a když to dobře dopadne, tak nebudu muset každý měsíc čekat až přijde důchod.
Ty budeš každý měsíc platit desítku a budeš mít co? :)
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
testone
Sponzor fora

19. 2. 2021, 8:53

vlastnit majetek koule na noze je, to bezesporu
taky se majetek (třeba vlatstní bydlení) ale nemusí považovat za kouli na noze, ale za kotvu v klidném přístavu
otázka je, zda budeš to, že všechny své příjmy z aktivní fáze života jsi si "užil" taky považovat za plus, až ti v nájemním bytě zbyde z důchodu 10% na živobytí
pak budeš přesně ta sociální skupina, co si ji Babiš a spol kupuje rouškovným atd
....
Proč myslíš, že komunistům z principu tak strašně vadí, že někdo něco vlastní?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2021, 8:55

titel píše: 19. 2. 2021, 8:26Máš pravdu, ale. Všetko má svoje pre a proti. Tak napríklad v Bratislave je cena podnájmu pri jedno a 2izbovom byte porovnateľná so splátkou hypotéky.
To je i v Praze, že leckterý byt stojí víc než menší rodinný domek (a od toho se pak odvíjí nájem). Jsou lidi, kteří nechtějí bydlet v rd ač by na to měli, jsou lidé kteří programově nechtějí nic vlastnit, osobně znám zástupce obou druhů :-) Takže těch faktorů je tam víc.
Aleš Procháska
zverodoktor

19. 2. 2021, 8:59

titel píše: 19. 2. 2021, 8:26 Tak napríklad v Bratislave je cena podnájmu pri jedno a 2izbovom byte porovnateľná so splátkou hypotéky.
To máš pravdu, ale v Bratislave ani nikto nemaká za minimálnu mzdu. A cena podnájmu je vždy priamo úmerná pomeru dopyt-ponuka. Keby tie byty stáli prázdne, ceny by išli dole. Zatiaľ je to skôr naopak, takže ľudia na to evidentne v Bratislave majú.
Ten podnájom, ako píše kolega dáva tú výhodu voľnosti a bezstarostnosti. Mám kamaráta v Turecku a tam model bývania je úplne bežný, málokto vlastní nehnuteľnosť kde býva.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
shaolin
dezinfo trol

19. 2. 2021, 12:56

To že niekto si prenajíma byt na bývanie, nemusí znamenať že je chudobný. Kľudne to môže byť človek čo rád investuje a cestuje, takže svoje aktíva má inde.

Paradoxne je dnes doba trochu iná a v Bratislave je prebytok bytov na prenájom práve kvôli práci z domu. Neter sa chcela nedávno sťahovať do iného podnájmu kvôli zdraženiu podnájmu a nakoniec zostala, lebo im ponúkol podnájom ešte lacnejšie ako mali predtým. Oni sú ako rodina dlhodobí prenajímatelia.

Keď som žil v prenájme(dlhodobo v zahraničí), môj celý majetok sa vošiel do Fordu tranzit, teda okrem auta. Teraz ako rodinne žijúci tvor, sú podmienky iné, ale aj tak uprednostňujem slobodu života bez gule na nohe.
Naviac v tejto dobe človek môže umrieť kedykoľvek a kdekoľvek a mal by skôr venovať čas zveľaďovaní svojho vnútra ako majetku. Tak to vnímam ja...
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
titel

19. 2. 2021, 1:09

[/quote]
To máš pravdu, ale v Bratislave ani nikto nemaká za minimálnu mzdu.
[/quote]
Áno, jasné, ale to na tej veci nič nemení. Je jedno koľko zarábaš. Buď dáš povedzme 300Eur za nájom alebo za hypotéku. Čo si vyberieš? Ale úplne chápem, že niekto proste nechce. Je to každého voľba. Hlavne ak je to mladý človek a neplánuje sa usadiť.
Mám vzdialenú rodinu v Linzi a nedávno sa sťahovali do iného prenájmu. Hodnú chvíľu mi vysvetľoval ako to u nich funguje. Nejdem to vypisovať, ale pri takom modeli prenájmu aký majú by som neváhal ani sekundu.
Nikomu nevyvraciam jeho názor. Diskutujeme.
romanf

19. 2. 2021, 1:11

Debata sa (ako už tradične) trošku odklonila :)

Sú krajiny, kde je trh s nájomnými bytmi dlhodobo stabilný , napr Nemecko. Tam sú už desiatky rokov postavené celé bytovky nájomných domov od najlacnejších pre turkov (spoznáš podľa množstva satelitných antén na balkónoch) až po lepšie pre nemcov (spoznáš podľa toho že na žiadnom balkóne nie je parabola). Bývať v nájomnom byte je pohodlné a stabilné , pokiaľ riadne platíš nájom pokojne bývaš na jednom mieste aj 10 rokov a keď si nájdeš prácu v inom meste , v pohode sa presťahuješ.
U nás sú byty ktoré sa dajú prenajať väčšinou vlastnené ľuďmi, ktorí majú jeden takýto byt a nikdy nevieš či Ti jedného dňa neoznámia že ten byt budú o mesiac potrebovať pre niekoho iného alebo sa rozhodli ho predať. Popr Ti zdvihnú nájom bez varovania, a keďže 90% bytov sa prenajíma bez zmluvy a s platbou na ruku , nič neurobíš.
Ako otec rodiny by som v dnešnej dobe na slovensku bývanie v nájme asi neriskoval , v nemecku pokojne.
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“