Josef píše: ↑24. 2. 2021, 6:27
Já jej nechci nijak omlouvat, ale Venca podle mne rozhodně nebyl a nebude tak výkonný, že by způsobil tuhle lapálii. Nedělejme z něho univerzálního viníka. Za současný stav můžou úplně jiní. VK se pouze dočkal toho, po čem asi toužil. Jen doufám, že toho dále moc nepředal. Neznám jeho denní program, ale žřejmě moc kontaktů nemívá. Kde se léčí, zda doma nebo v ÚVNce či jinde netuším, ale novináři to snad dopátrají. I o člověka, který nalitý sedl za volant a těžce se zranil při nehodě se lékaři starají stejně jako o kohokoliv jiného...
Měli by tedy léčit např. i Zemana, když na cukrovku chlastá, nebo ne?
Jenže VK svým bezrouškovým a odmítačským přístupem inspiroval stádo svých následovníků, kteří už mohli způsobit další a další lidská neštěstí.
Rozhodně mu nepřeji to nejhorší, ale tak nějak ve skrytu duše doufám, že ho případný těžší průběh dovede před národ a on řekne něco na způsob: "Sakra lidi, není to žádná chřipečka, noste respirátory. Já na to kašlal a nevyplatilo se mi. Omlouvám se."
Bohužel si myslím, že i kdyby s ním Covid fest zamával, tak se od něj této sebereflexe nedočkáme. Na to je moc velký narcis.
A vo tom to je, kde jsou ti Šmuclerové, Pirkové, Zimové.
Pokud by z nich někdo teď veřejně vystoupil a apeloval na lidi aby začali dodržovat pravidla, že se před půlrokem spletli, tak s nima nemám problém. A udělali by víc práce než deset tiskovek s Andrejem.
Chybu může udělat každej, ale jen charakter ji přizná.