Budou 2 druhy forem, jedno a dvoudílné. Hloubka dvoudílných bude ±15 mm, průměr (51 až 58) mm podle velikosti kolečka. Hloubka jednodílné ±50 mm, průměr (60 až 75) mm.rawen píše: ↑26. 2. 2021, 5:57 ...vždyť jsem to psal úplně nahoře.
Ještě se zeptám jinak - jak hluboká je ta díra v hliníkové formě? Víš? A teď si představ nůž, kterým ji budeš dělat, jaké bude mít vyložení (nepodepřenou délku) a jaký maximální průřez nože upneš do vybraného soustruhu - tipuju, že 8x8 nebo 10x10mm.
O stahování hotových koleček nic moc nevím, ale tu výrobu forem vidím jako zásadnější problém. Měl bys k němu vymyslet technologii, postup a nástroje, a podle toho se dívat po stroji, který to zvládne. Anebo vyhodnotíš, že 40 tis. za takový nedáš...
Radek
Myslel jsem, že z nadpisu vyzní, že jsem začátečník. V nožích, technologii soustružení a dalších věcech se neorientuji. Počítám s tím, že bude dost náročné se technologii opracovávání naučit. Tu možnost výroby forem beru jako investici do budoucna, primární účel je rovnání a dotvarování koleček. Chtěl jsem tu problematiku konzultovat s někým, kdo rozumí soustruhům a opracovávání hliníku.
Mám zkušenosti s 3d tiskem (FDM), tak jsem do budoucna přemýšlel, že bych si dal na osy supportu stepper mototory a udělal z to jednoduchý CNC soustruh.