Ale jo.

Je to další název stejné konstrukce. Jak je vidět, je velmi rošířená. Tvrdokovová vodítka určitě pomohou kvalitě řezu. Lépe udrží pás v nastavené poloze a ten se nebude tak viklat do boku nebo kroutit, řez bude přesnější, stabilnější a částečně se odstraní i kovové piliny. Samozřejmě je potřeba správné seřízení. Kdyby to nebyl přínos, asi by to neměla většina profi pil.
Já na své MBS momentálně řeším lepší vedení napínacího kola. Asi jsem měl nějaký "lepší den", víc jsem napnul (ještě originální) pás, ten praskl a napínací kolo má boční vakl v uchycení. Zřejmě se trochu omačkaly hrany přídržných pásovin vodícího bloku (mají menší tloušťku, než drážka v bloku). Při té příležitosti jsem si všiml, že dvě ložiska na seřizovacích šroubech vedení pilového pásu mají špatný chod - trochu drhnou. Vyměnil jsem za nová, ale problém zůstal. Způsobuje to o něco větší průměr těla šroubu, na kterém jsou nalisována. (Čínká tolerance). Vnitřní kroužek se zřejmě víc roztáhne a ložisko "drhne" (nemá hladký chod). Po upravení průměru je to už v pořádku.