robokop píše: ↑10. 3. 2021, 8:51
Ja jsem se tu zjevil tak ze jsem koupil domenu nainstaloval server a napsal prvnich par set prispevku nez prisli dalsi prospevovatele, nasledne to tu spravuji a moderuji.
Stve me kdyz tu pak nekdo siri nepodlozene informace zvlast o tak zasadni veci. Navic jsem clenem nekolika proti covid projektu a vsude aplikujeme kriticke mysleni a zaveri na zaklade dukazu a faktu. Domenky nikde nemaji prostor.
dovla píše: ↑10. 3. 2021, 7:51
robocop: neviem akou náhodou ste sa ocitli na tomto diskusnom STROJARSKOM fore, ale podľa toho čo tu píšete je zjavne vaše zameranie iné. Alebo je to len také moje zdanie? Alebo len "brouzdáte" po nete a zháńate nejaké "vedecké" informácie? Ktoré sem potom kopírujete.

Tým nechcem povedať, že by ste tu snáď nemali prispievať.
Myslím si že v tejto dobe, keď "úraduje" covid na celom svete je to v prvom rade o biznise farma firiem a nie o nejakom "vedeckom" študovaní liekov. Kto podporí finančne štúdiá s IVM, keďže je to "liek za babku" ? Farma firmy určite nie! A lokaji farma firiem sediaci v Bruseli určite tiež nie. Tí nie sú ani schopní vyjednať poriadne zmluvy s farma firmami ,za to čo do nich naliali kopec našich peňazí do vývoja vakcín.
Pozrite sa fi.ktorá voľakedy vyvinula IVM. Potom sa vzdala patentu,ale dnes sa už pomaly k IVM ani nehlási, pretože patent už nemôže získať znova, takže na IVM nemôže trhnúť nekresťanské zisky. Tak radšej vyvíja iný liek, ktorý ak sa jej podarí, tak bude patentovaný a hlavne ziskový.
Lekari ktorí sa odhodlali na skúšky IVM určite nemajú kopec peňazí a hlavne aj priestoru a času na prezentovanie údajov. Tak na svetlo sveta sa dostávajú zatial iba čiastkové výsledky. Ale lepšie aspoň niečo,ako nič. Lepšie prevencia-nejaký liek keď sa dostavia príznaky, ako si nechať do seba opakovane nanútene pichať neznámu látku, ktorá bohviečo za pár opakovaní urobí s mojim /vašim telom. OK aj liek má vedľajšie účinky. Ale beriem ho iba keď je to nutnosť.
Už som to tu spomínal,že keby Fleming resp. Pasteur použili Penicilin resp. vakcínu proti besnote až po ukončení nejakej siahodlhej štúdie ,tak by bolo ľudstvo v prdeli.
Upps ja tu neštudujem profily jednotlivých členov.
Takže robokop vy ste vyštudovaný IT, 30 rokov a Site Admin. Však OK niekto to musí spravovať. Vďaka vám za to,že sa o toto staráte. Jedno z mála ,kde sú dobré strojárske informácie a ktoré žije.
Ale tiež sa miešate do roboty napr.lekárom s x-ročnou praxou v odbore. Myslím si, že pri informáciách z ich dlhoročnej praxe by ste mali radšej "šúchať nohami" a nie ich spochybňovať. Neznamená, že keď ste členom nejakého "teamu na kritické myslenie" tak si dovolíte jednoduchým šmahom ruky spochybňovať vyjadrenia odborníka- ov s dlhoročnou praxou v úplne odlišnom vednom odbore, než ste vy vyštudovali.
Takisto ak by ste tu nebodaj vrámci vášho projektového teamu "správneho kritického myslenia" chceli požadovať od sústružníka alebo frézara s x-ročnou praxou ,nedajbože niekedy "údaje podložené výskumom" k veciam týkajúcich sa napríklad obrábania kovov , tak to sa asi nedočkáte. To by som si ani ja, hoci som celoživotný strojár, ale nemám veľkú prax v obrábaní kovov ,to by som si teda nedovolil. Hoc som tu už o dosť viac na tomto svete.