corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
oscar

10. 3. 2021, 7:55

dovla píše: 10. 3. 2021, 7:51 robocop: neviem akou náhodou ste sa ocitli na tomto diskusnom STROJARSKOM fore, ale podľa toho čo tu píšete je zjavne vaše zameranie iné. Alebo je to len také moje zdanie? Alebo len "brouzdáte" po nete a zháńate nejaké "vedecké" informácie? Ktoré sem potom kopírujete. :?: :roll: Tým nechcem povedať, že by ste tu snáď nemali prispievať.
nahodou jde kolem :D
pafik

10. 3. 2021, 8:11

Mart76 píše: 9. 3. 2021, 8:28 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ba ... t-40353456
Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý navrhl tři varianty maturit. Jedna by podle něj mohla být klasická pro studenty mířící na VŠ, druhá lehčí pro studenty bez zájmu o VŠ a úřední pro ty, kteří by doložili, že měli problémy zúčastnit se on-line výuky.

Ten Babiš musí něco zobat. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Jak by řekl klasik, "ten je blbé, jak dopoledne o zkóškách".
By mě zajímalo jestli maturanti, kteří si vyberou lehčí nebo úřední variantu maturity, budou mít doživotní zákaz studia na VŠ.
Já bych ještě doplnil čtvrtou variantu; maturitu dostanou automaticky všichni, kteří dovršili věk plnoletosti. :D
fmodel
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 8:36

pafik píše: 10. 3. 2021, 8:11
Mart76 píše: 9. 3. 2021, 8:28 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ba ... t-40353456
Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý navrhl tři varianty maturit. Jedna by podle něj mohla být klasická pro studenty mířící na VŠ, druhá lehčí pro studenty bez zájmu o VŠ a úřední pro ty, kteří by doložili, že měli problémy zúčastnit se on-line výuky.

Ten Babiš musí něco zobat. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Jak by řekl klasik, "ten je blbé, jak dopoledne o zkóškách".
By mě zajímalo jestli maturanti, kteří si vyberou lehčí nebo úřední variantu maturity, budou mít doživotní zákaz studia na VŠ.
Já bych ještě doplnil čtvrtou variantu; maturitu dostanou automaticky všichni, kteří dovršili věk plnoletosti. :D
No to už by bylo jako v USA :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

10. 3. 2021, 8:47

oscar píše: 10. 3. 2021, 7:55
dovla píše: 10. 3. 2021, 7:51 robocop: neviem akou náhodou ste sa ocitli na tomto diskusnom STROJARSKOM fore, ale podľa toho čo tu píšete je zjavne vaše zameranie iné. Alebo je to len také moje zdanie? Alebo len "brouzdáte" po nete a zháńate nejaké "vedecké" informácie? Ktoré sem potom kopírujete. :?: :roll: Tým nechcem povedať, že by ste tu snáď nemali prispievať.
nahodou jde kolem :D
Dovlovi se povedl nejvtipnější post v tomto vlákně :D
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 8:51

Ja jsem se tu zjevil tak ze jsem koupil domenu nainstaloval server a napsal prvnich par set prispevku nez prisli dalsi prospevovatele, nasledne to tu spravuji a moderuji.
Stve me kdyz tu pak nekdo siri nepodlozene informace zvlast o tak zasadni veci. Navic jsem clenem nekolika proti covid projektu a vsude aplikujeme kriticke mysleni a zaveri na zaklade dukazu a faktu. Domenky nikde nemaji prostor.

Myslím si že v tejto dobe, keď "úraduje" covid na celom svete je to v prvom rade o biznise farma firiem a nie o nejakom "vedeckom" študovaní liekov. Kto podporí finančne štúdiá s IVM, keďže je to "liek za babku" ? Farma firmy určite nie! A lokaji farma firiem sediaci v Bruseli určite tiež nie. Tí nie sú ani schopní vyjednať poriadne zmluvy s farma firmami ,za to čo do nich naliali kopec našich peňazí do vývoja vakcín.
Pozrite sa fi.ktorá voľakedy vyvinula IVM. Potom sa vzdala patentu,ale dnes sa už pomaly k IVM ani nehlási, pretože patent už nemôže získať znova, takže na IVM nemôže trhnúť nekresťanské zisky. Tak radšej vyvíja iný liek, ktorý ak sa jej podarí, tak bude patentovaný a hlavne ziskový.
Lekari ktorí sa odhodlali na skúšky IVM určite nemajú kopec peňazí a hlavne aj priestoru a času na prezentovanie údajov. Tak na svetlo sveta sa dostávajú zatial iba čiastkové výsledky. Ale lepšie aspoň niečo,ako nič. Lepšie prevencia-nejaký liek keď sa dostavia príznaky, ako si nechať do seba opakovane nanútene pichať neznámu látku, ktorá bohviečo za pár opakovaní urobí s mojim /vašim telom. OK aj liek má vedľajšie účinky. Ale beriem ho iba keď je to nutnosť.
Už som to tu spomínal,že keby Fleming resp. Pasteur použili Penicilin resp. vakcínu proti besnote až po ukončení nejakej siahodlhej štúdie ,tak by bolo ľudstvo v prdeli.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pavlík

10. 3. 2021, 9:37

dovla je fakt komik a měl by dostat nějakou cenu za vtip fóra... :D :D :D
Mart_68
Trol

10. 3. 2021, 10:13

vědecké studie jsou fajn, ale pokud se zázračně rychle vykuryrovali dva tlustosi- Trump a Johnson a pak jeden ješitnej dědek Klaus, tak co pořád řešit? Ať navalí tuny těchto fujtajkslu a je po panice.
dovla

10. 3. 2021, 10:15

robokop píše: 10. 3. 2021, 8:51 Ja jsem se tu zjevil tak ze jsem koupil domenu nainstaloval server a napsal prvnich par set prispevku nez prisli dalsi prospevovatele, nasledne to tu spravuji a moderuji.
Stve me kdyz tu pak nekdo siri nepodlozene informace zvlast o tak zasadni veci. Navic jsem clenem nekolika proti covid projektu a vsude aplikujeme kriticke mysleni a zaveri na zaklade dukazu a faktu. Domenky nikde nemaji prostor.

Myslím si že v tejto dobe, keď "úraduje" covid na celom svete je to v prvom rade o biznise farma firiem a nie o nejakom "vedeckom" študovaní liekov. Kto podporí finančne štúdiá s IVM, keďže je to "liek za babku" ? Farma firmy určite nie! A lokaji farma firiem sediaci v Bruseli určite tiež nie. Tí nie sú ani schopní vyjednať poriadne zmluvy s farma firmami ,za to čo do nich naliali kopec našich peňazí do vývoja vakcín.
Pozrite sa fi.ktorá voľakedy vyvinula IVM. Potom sa vzdala patentu,ale dnes sa už pomaly k IVM ani nehlási, pretože patent už nemôže získať znova, takže na IVM nemôže trhnúť nekresťanské zisky. Tak radšej vyvíja iný liek, ktorý ak sa jej podarí, tak bude patentovaný a hlavne ziskový.
Lekari ktorí sa odhodlali na skúšky IVM určite nemajú kopec peňazí a hlavne aj priestoru a času na prezentovanie údajov. Tak na svetlo sveta sa dostávajú zatial iba čiastkové výsledky. Ale lepšie aspoň niečo,ako nič. Lepšie prevencia-nejaký liek keď sa dostavia príznaky, ako si nechať do seba opakovane nanútene pichať neznámu látku, ktorá bohviečo za pár opakovaní urobí s mojim /vašim telom. OK aj liek má vedľajšie účinky. Ale beriem ho iba keď je to nutnosť.
Už som to tu spomínal,že keby Fleming resp. Pasteur použili Penicilin resp. vakcínu proti besnote až po ukončení nejakej siahodlhej štúdie ,tak by bolo ľudstvo v prdeli.
Upps ja tu neštudujem profily jednotlivých členov.
Takže robokop vy ste vyštudovaný IT, 30 rokov a Site Admin. Však OK niekto to musí spravovať. Vďaka vám za to,že sa o toto staráte. Jedno z mála ,kde sú dobré strojárske informácie a ktoré žije.
Ale tiež sa miešate do roboty napr.lekárom s x-ročnou praxou v odbore. Myslím si, že pri informáciách z ich dlhoročnej praxe by ste mali radšej "šúchať nohami" a nie ich spochybňovať. Neznamená, že keď ste členom nejakého "teamu na kritické myslenie" tak si dovolíte jednoduchým šmahom ruky spochybňovať vyjadrenia odborníka- ov s dlhoročnou praxou v úplne odlišnom vednom odbore, než ste vy vyštudovali.
Takisto ak by ste tu nebodaj vrámci vášho projektového teamu "správneho kritického myslenia" chceli požadovať od sústružníka alebo frézara s x-ročnou praxou ,nedajbože niekedy "údaje podložené výskumom" k veciam týkajúcich sa napríklad obrábania kovov , tak to sa asi nedočkáte. To by som si ani ja, hoci som celoživotný strojár, ale nemám veľkú prax v obrábaní kovov ,to by som si teda nedovolil. Hoc som tu už o dosť viac na tomto svete.
Naposledy upravil(a) dovla dne 10. 3. 2021, 10:23, celkem upraveno 1 x.
dovla

10. 3. 2021, 10:18

Mart_68 píše: 10. 3. 2021, 10:13 vědecké studie jsou fajn, ale pokud se zázračně rychle vykuryrovali dva tlustosi- Trump a Johnson a pak jeden ješitnej dědek Klaus, tak co pořád řešit? Ať navalí tuny těchto fujtajkslu a je po panice.
Oni tí "tlustoši" ak mali skutočne covid, tak mali úplne iné liečebné podmienky. A nikto im neodopieral lieky. A dostali ich určite včas - na začiatku .A nie až keď by boli v kritickom stave.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 10:18

Jak vis ze zazracne, znam hned nekolik lidi kteri na tom nejsou zdravotne tak dobre jako tito a covid je nechal na pokoji.

Tj. nemas jistotu ze je z toho dostali prave ty fujtajxly.

Jediny absolutni dukaz je kdybys ty vyse jmenovane rozdvojil a jedne kopii to dal a druhe ne.

Jenze to nejde.
Takze se pouziva statistika a presne dane postupy jak vyhodnotit zda to funguje ci ne.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 10:25

Kdyz si nekdo protireci ve dvou po sobe jdoucich vetach tak je dobre na to upozornit.
Kdyz si prectes par prizpevku nahore tak to tu potvrdil clovek ktery se zabyva takovymito studiemi. Tj jeste vetsi profik nez zminovany doktor take poukazal ze to nelze hodnotit takhle od boku jako pan Török. A nelze si vybirat zdroje informaci tak jak se nam hodi do kramu jako treba ty nebo mart olbech a spoustu dalsich.
dovla píše: 10. 3. 2021, 10:15
robokop píše: 10. 3. 2021, 8:51 Ja jsem se tu zjevil tak ze jsem koupil domenu nainstaloval server a napsal prvnich par set prispevku nez prisli dalsi prospevovatele, nasledne to tu spravuji a moderuji.

Takže robokop vy ste vyštudovaný IT, 30 rokov a Site Admin. Však OK niekto to musí spravovať. Vďaka vám za to,že sa o toto staráte. Jedno z mála ,kde sú dobré informácie a ktoré žije.
Ale tiež sa miešate do roboty napr.lekárom s x-ročnou praxou v odbore. Myslím si, že pri informáciách z ich dlhoročnej praxe by ste mali radšej "šúchať nohami" a nie ich spochybňovať. Neznamená, že keď ste členom nejakého "teamu na kritické myslenie" tak si dovolíte jednoduchým šmahom ruky spochybňovať vyjadrenia odborníka- ov s dlhoročnou praxou v úplne odlišnom vednom odbore, než ste vy vyštudovali.
Takisto ak by ste tu nebodaj vrámci vášho projektového teamu "správneho kritického myslenia" chceli požadovať od sústružníka alebo frézara s x-ročnou praxou ,nedajbože niekedy "údaje podložené výskumom" k veciam týkajúcich sa napríklad obrábania kovov , tak to sa asi nedočkáte. To by som si ani ja, hoci som celoživotný strojár, ale nemám veľkú prax v obrábaní kovov ,to by som si teda nedovolil. Hoc som tu už o dosť viac na tomto svete.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 10:49

Zlý sen? Další výrobce zřejmě zkrátí Evropě dodávky vakcín
nejmenujou se ty „výrobní potíže“ Joe Biden ,,je potřeba neprodleně naočkovat Americký lid " nebo je potřeba zásobovat Arabské emiráty protože platí dvakrát tolik .
Proč je EU tak trapná a nedokáže zasáhnout proti výsměchu všech firem co vyrábí vakcíny .
Teď už schází ta zaplacená francouzská co jí ještě ani nevyrobily :lol: :lol:
Chce se mi blejt velebnosti.
Už se těm Anglánům nedivím že se na EU vys..... .

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... lanky-home
dovla

10. 3. 2021, 10:58

robokop píše: 10. 3. 2021, 10:25 Kdyz si nekdo protireci ve dvou po sobe jdoucich vetach tak je dobre na to upozornit.
Kdyz si prectes par prizpevku nahore tak to tu potvrdil clovek ktery se zabyva takovymito studiemi. Tj jeste vetsi profik nez zminovany doktor take poukazal ze to nelze hodnotit takhle od boku jako pan Török. A nelze si vybirat zdroje informaci tak jak se nam hodi do kramu jako treba ty nebo mart olbech a spoustu dalsich.
dovla píše: 10. 3. 2021, 10:15

Takže robokop vy ste vyštudovaný IT, 30 rokov a Site Admin. Však OK niekto to musí spravovať. Vďaka vám za to,že sa o toto staráte. Jedno z mála ,kde sú dobré informácie a ktoré žije.
Ja nie som odborník v medicíne,ani sa mi nechce pátrať po siahodlhých štúdiách kdesi vo svete, ani nemám zvládnutú odbornú lekársku anglickú terminológiu, a ako strojár by som tomu asi ani dopodrobna nerozumel. Dnes je internet zahltený informáciami a myslím, že ani ja ani vy nie sme schopný vyfiltrovať tie "správne" informácie mimo svoj obor. Nejaké iba "kritické myslenie" myslím že na to nestačí. Ale pokial myslíte na tie články v JAMA, tak k článkom v časopisoch popierajúcich iné farmaká než tie od svojich sponzorov sa nebudem vyjadrovať. Uverili by ste napr. nášmu hlavnému infektológovi Jarčuškovi, keď viete že sponzorom jeho neziskovky je Pfizer. Lebo on tvrdí že Sputnik V nie je v poriadku. Ale aké negatívne informácie sú na Sputnik V, keďže ho chcú už vyrábať aj Rakušania a Taliani. Pokial by to bol nejaký šmejd, tak by tomu asi nebolo tak. Aplikuje sa už v x-krajinách. Jednotlivci môžu mať nežiadúce reakcie. Ale celkovo si myslím asi nebude o nič menej účinnejší než napr.Pfizer.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 11:07

Uverim tomu co se mi potvrdi z vice serioznich zdroju.
Tj. ne od nekoho kdo sam vyvraci svoji predchozi vetu.
Jinak pro osobni hodnoceni mohu zajit na fundovana mista za lidmi ktere osobne znam neb s nimi spolupracuji. Dodavam komponenty vyrobene na nejruznejsich nasich technologiich do akademie ved prave na pracoviste ktery covid resej.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2021, 11:12

dovla neřeš to
remdesivir je taky podle některých studií na hovno ale stojí 55000 Kč tak se s nim vesele léčí.
Každej odpovídá sám za sebe a teď to platí dvakrát.
Jen je divný že lék na posílení imunity antivirotikum co je 40let na trhu je najednou nefunkční na posílení buněčné imunity a to ho dostávali babky a dědkové v domovech důchodců na posílení imunity v chřipkovejch epidemiích ,ale potravinové doplňky (což znamená že nemusí fungovat stačí když neuškodí) se propagují jak o život :lol:
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“