To mi hlava nebere toto

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Petr68

9. 3. 2021, 4:06

romanf píše: 9. 3. 2021, 9:48 Dnes mi hlava nepobrala profesionálny výkon kuriéra GEIS :)
Doviezol mi trezor, bedňa na palete postavená na výšku, váha asi tak 250kg.
To že mi zavolal asi tak 3min predtým než prišiel beriem ako štandard, bol som naňho pripravený , autá spred vjazdu preparkované a tak mu nič nebránilo paletu vyložiť.
Zastavil, zdvihol plošinu do výšky korby , paleťákom zatiahol na plošinu a začal spúšťať.
Nejako sa mi nezdalo, že paleťák nechal zdvihnutý ale veď Ok je to profík a asi tam má nejakú tajnú brzdu ktorú som si nevšimol. Keď bola plošina tak 30cm nad zemou tak sa už začala sklápať a vozík sa rozbehol samozrejme smerom doboku. Mal som asi tak 0,1 sekundy na rozhodovanie či ho nechám aby mu to spadlo na zem, zásielku neprevziať a čakať na nový trezor alebo priskočiť a podržať to aby sa nezvalil. Našťastie už to bolo fakt kúsok nad zemou tak to stačilo malinko podoprieť a čelo už bolo na zemi a dalo sa s tým normálne zísť. keby to bolo vyššie tak tam samozrejme neleziem a nechám ho nech si to vyžerie.
To samé se stalo, když mi toptrans před pár lety přivezl automatický kotel. Naštěstí řidič zareagoval rychle a mimo plošinu sjelo jen jedno přední kolečko a kotel se naštěstí nepřevrátil.
Měsíc jsem čekal na dodání a potom by ho hodily z plošiny :roll:
Prostě neustále ve spěchu, když tak sleduji ty přepravky, tak to není práce ale závody.
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
aleshonsa

9. 3. 2021, 5:24

Kurýr si bohužel ale často za plno prostojů atd. může sám svou špatnou organizací práce. Já třeba považuju za normální, že dostanete v rozumném předstihu avízo o příjezdu. Tím nemyslím, že vám přijde na email avízo o dodání s datem a v lepším případě ten den ráno že to bude mezi tou a tou hodinou s rozptylem klidně i 3h. Mám na mysli, že vám přijde reálné avízo typu „budu u vás za X minut“. U běžných zásilek co se dají odnést v rukou 5 - 10 min, u nákladních co se skládají paleťákem pak logicky víc kvůli přípravě.
3min mi přijde úchylné málo i pro malou zásilku do ruky. Málokdo má čas na to, aby třeba 1 - 3 hodiny v intervalu z ranního avíza jen seděl a čuměl a pomalu se bál si i odskočit na záchod.
Když je vše rozumně organizované, tak se připravím a setkám se s kurýrem u domovních dveří, max, tam na něj třeba 1 - 2 minuty počkám, ale je to celé v klidu a žádný stres.
V opačném případě, když mě kurýr burcuje až když je dole u dveří, tak se nemůže pak divit, že pak má zbytečně neproduktivní prostoje. Ztráta jen třeba 3min navíc při každém předání dělá u 10ti zásilek už 1/2h a to už je znát.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
filla
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2021, 5:29

mel bys jim to ukazat, nebo si to kuryrovani zkusit sam, pak si tom muzem popovidat
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
aleshonsa

9. 3. 2021, 5:42

filla píše: 9. 3. 2021, 5:29 mel bys jim to ukazat, nebo si to kuryrovani zkusit sam, pak si tom muzem popovidat
A proč bych jim to měl ukazovat, nebo si to dokonce zkoušet???? Zvláštní, že u některých služeb to takto funguje a bez problémů. Jinde mi přijde, že je vše dělané snad co nejchaotičtěji jak to jde.

A k tomu tvému nápadu, abych si to přišel zkusit. Přijde si třeba kurýr zkusit dělat mojí práci? Tj. potřebovat se na něco soustředit, protože za to sedět a čumět mě nikdo neplatí, a pak být pomalu na povel okamžitě dole.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
milan.83

9. 3. 2021, 8:18

filla píše: 9. 3. 2021, 5:29 mel bys jim to ukazat, nebo si to kuryrovani zkusit sam, pak si tom muzem popovidat
ono by nebylo potřeba zkoušet, kdyby všem fungovalo to, co dřív fungovalo DPDčku. Stačilo se čas od času mrknout na sledování zásilky. Měli tam přibližný čas v rozpětí jedné hodiny, měli tam informaci o počtu zakázek, které má kurýr přede mnou, a přesnou polohu podle GPS. Řidič vždycky volal, že za minutu bude před barákem, já už na něj čekal, protože jsem si ho přes GPS vysledoval. Z nějakého neznámého důvodu trasování už minimálně půl roku nefunguje a DPD už je na vysledování pomalu horší, než Česká Pošta.

Souhlasím s Alešem, kdyby si kurýr práci zorganizoval lépe, ušetřil by dost času. Volat, že za minutu jsem u baráku, znamená ztrátu času pro něj. Jeho blbost.. U nás i pošťačka ví, že když přijede k nám před barák, má už volat dalšímu příjemci, co je po nás, domluvit se s ním, předat mi můj balíček, připravit balíček pro dalšího příjemce, který už o ní ví, a frčet dál. Další příjemce s ní počítá a čeká u branky. Než mu předá balíček, má navolaného dalšího.. Ono to vypadá jako blbost, ale denně je to ušetřená minimálně hodina.

Před pár lety jsem dispečeroval klukovi, co jezdil jako externista u DHL. Když začal, trávil v práci minimálně 12 hodin. Pak se naučil tenhle systém a za 9 hodin byl doma.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
aleshonsa

9. 3. 2021, 9:14

Vůbec jsem třeba nepochopil UPS. Jde balík ze zahraničí mimo EU. Kolem celního odbavení vše OK. Ale pak nepřijde žádné vyúčtování kolik mam platit. Asi abych náhodou neměl pro kurýra tu částku připravenou na korunu přesně a nezdržovali jsme se. Další ptákovina - přijde avízo, že to budou doručovat ten a ten den. Není jisté, jestli budu doma, tak hledám, kde se dá termín změnit - a překvápko, nejde to. Termín se dá nepochopitelně volit až po prvním neúspěšném doručení. To se fakt musí vyplatit, jezdit po Praze jen aby se zjistilo, že třeba 1/2 adresátů není doma.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Petr68

9. 3. 2021, 9:50

Já se tak nějak s chodem přepravek smířil a pokud můžu, tak využívám zásilkovnu. Vyzvedávám si to na prodejně autoskel tady u nás, kde na mě chlap už jak vezmu za kliku huláká jaký mám kód zásilky, a než dojdu k pultu tak mi balík podává.
Tyhle domluvy, kdy mi od pošty přijde SMS že bude do pěti minut u mě ale až potom co už odjel nějak špatně snáším.
Zrovna mi taky dorazila matice k označení na suport od M-Moos a přes celou takovou tu bublinkovou obálku ve které to přišlo a to fakt nekecám byl obtisk podrážky :lol:
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
unclebaker

9. 3. 2021, 11:12

Balikare resite hezky, ale nezmili jste tu nejvetsi problem doruceni....jak dorucit, aby to nevidela manzelka :D balikarum volam a jedu si proto k nim kdyz jsou v okoli a me maji do poradi...nejvic se mi zatim podarilo propasovat pilu z brna, rano jako do prace, odpoledne jako z prace, nejvesti slabinou bylo slozeni doma, aby me nevidela z okna, vse bylo pripravene, nemela ani tucha, do dilny mi neleze, protoze se ji tam dela mdlo, muzu tutlak navzdy...
Mr. MR

9. 3. 2021, 11:28

tak se tu moc nerozepisuj, než si to přečte :lol:
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Mart_68
Trol

10. 3. 2021, 9:59

se divím, že ty rozvozovy firmy vůbec nějak fungují, dost v těch depech taky nakládám a i jsem jezdil Geis paletovku, nebo PPL, DHL, to je všecko takový organizovaný chaos, po soferech se chce aby dělal skladníka, zavoznika a ještě byl ve střehu za volantem..už brzy jim dají i do dodávek tachograf, tak budou mít s tím závoděním schlus.
LSoft

10. 3. 2021, 11:22

Já zatím zaplať bůh nemám problém se špeditérama, ale s firmama, které lžou o tom, že zboží předali dopravci. Už se mi několikrát stalo, že balík nechali ležet u dodavatele někde ve skladu na okně :D
milan.83

11. 3. 2021, 7:50

já problémy s manželkou nemám. Jsem na homeoffice a ona v práci.. Odjíždí ráno, když ještě ani pošta nejezdí, přijíždí, až když už kurýři nejezdí. Hobby pásovku na kov neobjevila v dílně půl roku :) Nejhorší je, když si vezme dovolenou.. To občas nějakého kurýra u brány načape
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
Mart76

11. 3. 2021, 9:01

Jak říkal kolega. S manželkou mě stojí všechny nákupy dvojnásobek.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mex

11. 3. 2021, 10:36

milan.83 píše: 11. 3. 2021, 7:50 Nejhorší je, když si vezme dovolenou.. To občas nějakého kurýra u brány načape
Ne, neboj se zlato. To není pro mě. To si jen kamarád něco nechal poslat ke mně. On má manželku hroznou saň, a tak se bojí si to nechat posílat domů...
LSoft

12. 3. 2021, 5:33

Když tomu manželka nerozumí, tak to ještě jde ukecat. Ale když tomu rozumí, tak to je v pr*eli...
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“