hodinky + mag.držák

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
potraviny
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2009, 11:50

Kupoval jsem to od Čejky ze Zlína na e-schopu, tak je to i se zárukou i atestem. Na Aurku jsem to taky zkoušel, vždy mě nědko přehodil a víc jsem už dávat nechtěl, za ty prachy to mám nové. Jen nevím jak to myslíš s tím Test kvality.
Jen se obávám, až změřím házivost sklíčidla na vřeteno tak se zhrozím na čem jsem to dělal. Kdo ví, možná že i třeba né.
Kilovolt
Sponzor fora

14. 12. 2009, 12:18

Rádlovadlo jsem frknul do původního rádlovacího vlákna :lol: :lol: ,aby se nám nemotaly témata.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Miller
Sponzor fora

14. 12. 2009, 12:18

Tady je vysvětlení:
capumpor píše:Podělím se o své zkušenosti se stojánkem. Koupil jsem si ten typ s jedním šroubem. Od Promy ten prostřední (nabízejí tři) za 800 korun. Nedá se s tím pracovat. Tím jedním šroubem se stahují dvě zkosené podložky, které tlačí na tyčky. Ty tyčky zase tlačí na kulový kloub. No, ale nedrží to. Nejlépe se to dá vyzkoušet, že se dotáhne stojánek a vynuluje úchylkoměr. Pak se dotek povytahuje a nechá zase dojíždět. Musí ukazovat pořád nulu. Tenhle promáckej to nedokáže. Už po prvé se hne. Nepomůže ho ani více dotáhnout, protože ty podložky jsou měkké a ta tyčka se do nich zaryje. Ten kulový kloub na magnetu je dvoudílný a kulička je našroubovaná a pořád se povoluje.
Takže Promu nebrat. Ale možná do jiných výrobců je to kvalitní. Já si pak koupil klasickej stojánek Kinex na dva šrouby a ten se ani nehne.
Já jsem zareagoval takhle:
Miller píše: Tak se přiznám, že jsi mne dost vystrašil a okamžitě jsem to běžel vyzkoušet a hned první zkouška ti dala za pravdu !

Pak jsem si všimnul, že je povolený nosný šroub, kterým je celý stojánek upevněný do magnetické kostky, po dotažení je už spojení pevné a tvoje zkouška dopadá opakovaně dobře.
Nemusím centrální šroub utahovat nijak "na krev", tak doufám, že to vydrží. Pro porovnání váhy hodinek, zkoušel jsem tam velký Somet 1/0,001, který je poměrně těžký a dotek zvedám bowdenem.

Takže to je ten TEST, já myslel, že jsi to také četl, než jsi si to objednal :oops:
potraviny
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2009, 12:30

Jó tak takhle, tak to jsem zkusil hned po rozbalení a zdá se že to celkem drží OK.
Jen ten magnet nevím jak udrží, zkouším to na prodejně, ale nemám pořádně kde.
Miller
Sponzor fora

14. 12. 2009, 12:40

Já ten stojánek v prvním radostném záchvatu hned připlácnul na křížový stůl a zdálo se mi, že to nějak moc pevně nedrží, pak jsem si všimnul, že zespodu je mastný papír, tak jsem ho znechuceně sundal a magnet drží jako přilepený :lol:
potraviny
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2009, 7:37

Tak jsem navečer něco proměřil a jsem zděšen. :x Proměřoval jsem házivost všech sklíčidel co hejvíce používám a:
Sklíčidlo 100/3čel. 0,01mm
Sklíčidlo 100/4čel. 0,09mm
Sklíčidlo 125/3čel. 0,08mm

Kolmost suportu vůči vřetenu (měřeno od osy vřetena do zadu 50mm) 0,04mm
U těch sklíčidel je divné, že všechny mezipříruby jsem dělal osobně a to na mém soustruhu.
No co říct, zděšení je veliké. :x Jak jste na to vy?
Vřele doporučuji tomu kdo nemá hodinky "nekupovat" :lol:
Miller
Sponzor fora

14. 12. 2009, 9:18

potraviny píše:Vřele doporučuji tomu kdo nemá hodinky "nekupovat" :lol:
:lol: :lol:
Kilovolt
Sponzor fora

15. 12. 2009, 5:51

Z toho si nic nedělej-jak říká jeden můj kolega:součásti jadernýho reaktoru na tom dělat nebudeš,tak co blázníš :lol: :lol: .Jinak jsem dostal k číňanovi kalibrační protokol a tam píšou šmajdání na hlavě 0,04mm a musím říct,že sou to optimisti.Já změřil 0,06.BTW měří se to na tyčce upnutý v univerzálce u čelistí a pak dál od hlavy (v mým případě 100mm-to bylo v protokolu 0,08 a to sem radši nezkoušel) .Holt budeš muset u práce víc přemejšlet a dělat věci na jedno upnutí 8) .Dílu zdar KV.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 6:04

S tím jedním upnutím. Přesně takhle jsem dělal ty mezipříruby, na jedno upnutí spoj, vřeteno-mezipříruba a po našroubování na vřeteno jsem udělal stranu ke sklíčidlu, taky na ráz a přesto je to v pr.... :(
Je pravdou, že dodnes mi to ani nevadilo, protože jsem to nevěděl :lol:
Kilovolt
Sponzor fora

15. 12. 2009, 12:51

No vidíš :lol: .Ještě tady na foru někdo psal,že je lepší udělat přírubu volnější a pak hlavu doklepat podle hodinek.Myslím že Krutor. A potom rozvedl teorii,že to uděláš na jednom průměru,a když tam upneš jinej,je to zas v jinak-podle šišatosti spirály v hlave.Ber to tak,že máme hobbíky-na profi stroje to nemá a nikdy mít nebude a je to taky o jinejch financích. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nákup“