Axim píše: ↑28. 3. 2021, 2:01
Je to měsíc, co zemřel můj kamarád Jára Horáček byl starší 80
Mistr soustruznik třetí generace i jeho děda a otec byli soustruznici
Cely život do poslední chvíle za soustruhem SN32
Něco vyrobit bylo pro nej otázka minut a to nikdy ani neměl žádné digitální odměňováni
Neskutečně rychlý a měl jen ty ruční noniusy
Tolik jsem se toho od nej ještě mohl naučit
PC nerozuměl a když jsem se u nej skoro denně stavoval,tak jsem mu občas četl témata , zde z fora
To se vždy nasmál , jaké krajiny se tu někdy řeší
Měl rakovinu páteře v posledním stadiu už dostával morfium a zbýval mu max měsíc života
Bohužel dostal zánět a v nemocnici kam ho odvezli mu po vyléčení těsně před odjezdem domu dali očkováni na Covid
Samozřejmě je očkováni správné a jediná naděje , ale proč očkovali člověka co měl za několik dnů zemřít a byl pořad pod morfiem ?
Druhy den po převozu domu zemřel na selhání plic
Alespoň , že to stihl ještě domů a zemřel doma v kruhu rodiny
V prvé řadě upřímnou soustrast.
K tomu dotazu na očkování. Nevím, jestli by to bylo relevantní zrovna v jeho případě, ale nedávno jsem četl, jak dostali z rakoviny experimentální léčbou hajného, kterému zbývalo několik týdnů života. Takže realita je dle mého taková, že raději 100x očkovat někoho kdo stejně nejspíše za pár dnů zemře za cenu, že v nějakém případě se to může povést - najde se léčba co pomůže a dotyčný bude žít dál.
To je i důvod, proč nemam rád lavírování zemřel s/na covid-19 - prostě budoucnost nikdo nezná. Dnes nevyléčitelně nemocný - za týden na experimentální léčbě - za měsíc vyléčený.