corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mex

3. 4. 2021, 7:56

pafik píše: 3. 4. 2021, 4:53 Jasně, Gorby je nechal být, ať si hrabou. Putin to vzal za správný konec; neodvedeš desátek (určitě víc, desátek je terminus technicus ), nemáš nárok existovat. :)
Ne. Chybí ti tak podstatný kus historie.
To opilec Jelcin je nechal, ať si hrabou. A protože si mohly hrabat i firmy ze západu, tak jsme všichni Jelcina hrozně milovali a říkali o něm jaký je demokrat a vůbec fajn borec.
Putin tomu (aspoň částečně) zatnul tipec. No a protože už nechce rozdávat nerostné bohatství za korálky, tak je hrozně zlý.

Nejsem bůhvíjaky fanda Ruska. Některé věci tam prostě nedokážu pochopit. Třeba to, jak nejsou schopni něco radikálně udělat se svou technologickou kázní.
Ale stejně tak nebaštím velkým demokratům jejich kecy jak Putin žere ke snídani malé děti zaživa. A nemyslí na nic jiného, než jak dobýt Česko a vyvěsit na Špilberku ruskou vlajku.
dovla

4. 4. 2021, 7:36

[/quote]
Já tam byl asi 3 týdny za Gorbačova. To tam byl ještě možná relativně pořádek než za toho skrčka co je tam teď. Byli jsme tam u jedněch známých mého táty. Když byly naopak oni u nás, tak tu na to koukali s otevřenou pusou - možná ještě víc než my za socíka na to jak to vypadá na západě. Pochybuju, že by to tam teď bylo lepší. Tedy pro pár oligarchů, co jsou kumpány Putina ano, ale zbytek dře hubou bláto možná ještě víc než za SSSR.
To nemá s úhlem pohledu nic společné. Prostě u nás to funguje takto, a tečka. Zase mě je úplně u zadku, co si o tom myslí oni. A zrovna požadavek na schválení EMA je víc než rozumný - prokazuje se, že daná vakcína vůbec dělá co má a ne něco jiného, atd.
[/quote]

Ono taký veľký národ kde je x ďalších národností a mentalít je treba udržovať aj "trocha terorom".
Josip Bros Tito dokázal všetky národnosti v bývalej Juhoslávii udržať pod kontrolou. Keď "odišiel do večných lovišť" tak sa to tam ,aj za veľkého prispenia "západnej demokracie" totálne rozbilo.
Koľko bolo v bývalom ZSSR národov , národností, mentalít ...? Keby dnes v Rusku bol ešte stále Jelcin, tak za fľašu vodky by bolo dnes Rusko rozpredané a nerastné bohatstvo vybrakované "demokratickými " firmami, ako napr. Hunter Biden a x-jemu podobných "demokratov" vyciciava Ukrajincov.
A s tým Sputnikom V: prečo nie je počuť z tých krajín, kde sa ním vakcínuje, o výskyte nežiadúcich účinkov? Verím , že ako pri každej vakcíne,aj tu sa môžu z času na čas u jednotlivcov niečo vyskytnúť. Ale zatial som u tejto vakcíny nič také nenašiel. Ani rusi určite nemajú dostatok vakcíny pre celý svet. Tak na čo by sa trápili nejakou EMA certifikáciou. Kto chce od nich kúpiť, tak kúpi a ostatné si vybavý vo svojej réžii.
lapa
medaile za lepsi forum

4. 4. 2021, 8:12

Mart_68 píše: 3. 4. 2021, 6:18 pěkne od plic to Kvido nasolil:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vzmu ... .seznam.cz
Kvido je pekny piiiip.
V podstate jako by za zloutenkove epidemie rekl: ruce si nemyjte a hodne si je podavejte, at je videt, ze dal zijete v pohode.
A to podepreni Leningradem je taky dobry: v Leningradu za valky si lidi ruce taky moc nemyli a potkavali se taky .... a ruce si taky urcite podavali ...

To, ze je nekdo uspesny podnikatel, neznamena, ze ma patent na rozum a to na vsechno - to jako ten severocesky, co koketoval se senatorstvim a nejak to nevyslo a pak to hazel na lidi, ze kdyz ho volili a nevyslo to, tak za to muzou sami ...
Urcite mne nekdo doplni, o co tehdy vlastne slo. Ale vypadal jak uplny dement ... :-).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

4. 4. 2021, 9:02

Mex píše: 3. 4. 2021, 7:56
pafik píše: 3. 4. 2021, 4:53 Jasně, Gorby je nechal být, ať si hrabou. Putin to vzal za správný konec; neodvedeš desátek (určitě víc, desátek je terminus technicus ), nemáš nárok existovat. :)
Ne. Chybí ti tak podstatný kus historie.
To opilec Jelcin je nechal, ať si hrabou. A protože si mohly hrabat i firmy ze západu, tak jsme všichni Jelcina hrozně milovali a říkali o něm jaký je demokrat a vůbec fajn borec.
Putin tomu (aspoň částečně) zatnul tipec. No a protože už nechce rozdávat nerostné bohatství za korálky, tak je hrozně zlý.

Nejsem bůhvíjaky fanda Ruska. Některé věci tam prostě nedokážu pochopit. Třeba to, jak nejsou schopni něco radikálně udělat se svou technologickou kázní.
Ale stejně tak nebaštím velkým demokratům jejich kecy jak Putin žere ke snídani malé děti zaživa. A nemyslí na nic jiného, než jak dobýt Česko a vyvěsit na Špilberku ruskou vlajku.
Máš recht, že na Jelcina jsem zapomněl, ale jinak mám pravdu. V podstatě jsi jinými slovy napsal to, co já.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 10:12

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pafik

4. 4. 2021, 10:20

Mart_68
Trol

4. 4. 2021, 10:52

pafik píše: 4. 4. 2021, 10:20 Kdyby tomu někdo nerozuměl.....
https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... t-40355981
jedno je mi divné, proč v situaci kdy je zvýšený počet úmrtí (zvláště) v souvislosti s infekční nemocí, se řeší hroby...proč ne obřad s žehem? Prach seš a v prach se obrátíš, to mají tolik času v pandemii se hrabat v hlíně?
testone
Sponzor fora

4. 4. 2021, 10:54

to je zase aktivisticko pseudonovinářská demagogická slátanina jen aby bylo co napsat a bombastickým titulkem vyvolat zájem (= čtenost = peníze) a posléze strach
typicky v jedné větě absolutní číslo, v druhé se zdánlivou souvislostí procenta vztahující se k jinému základu
...... 80 000 (!!!!!) nákaz denně (!!!!!), což je v přepočtu na počet obyvatel několikrát méně než u nás (200M/10M=20, 80k/20=4k/den)
čísla pocházející z jiného prostředí, vzniklá neporovnatelnou metodikou, čili dobrá jen do titulku článku tohoto typu
fotky z nějakého obecního (komunálního) pohřebiště zjevně s úplně jiným systémem zacházení se zemřelými, z úplně jiné kultury nesouměřitelné s námi
Kolik % zemřelých končí kremací tam a u nás??
...700 čekajících...... v úplně jiném systému zdravotnictví
atd
atd
.....
ps
kovid nezpochybňuju, je to pěkný svinstvo, jen ty věci okolo už mi nějak lezou krkem
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

4. 4. 2021, 11:12

testone píše: 4. 4. 2021, 10:54
to je zase aktivisticko pseudonovinářská demagogická slátanina jen aby bylo co napsat a bombastickým titulkem vyvolat zájem (= čtenost = peníze) a posléze strach
typicky v jedné větě absolutní číslo, v druhé se zdánlivou souvislostí procenta vztahující se k jinému základu
...... 80 000 (!!!!!) nákaz denně (!!!!!), což je v přepočtu na počet obyvatel několikrát méně než u nás (200M/10M=20, 80k/20=4k/den)
čísla pocházející z jiného prostředí, vzniklá neporovnatelnou metodikou, čili dobrá jen do titulku článku tohoto typu
fotky z nějakého obecního (komunálního) pohřebiště zjevně s úplně jiným systémem zacházení se zemřelými, z úplně jiné kultury nesouměřitelné s námi
atd
atd
.....
ps
kovid nezpochybňuju, je to pěkný svinstvo, jen ty věci okolo už mi nějak lezou krkem
Nehodnotím obsah, dal jsem sem stejné téma, jako robokop, jen v češtině.
filla
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 1:48

v tomto meste! zije DVOU nasobek lidi co v CELE! nasi republice, polovina ve slumech a zdrvotnitvi na nasi urovni je kdispozici pro cca 15% obyvatel, a to jeste z velkym optimismem, podtrzeno, secteno, kdyby v nasi zemi zilo pomerne mnozstvi lidi,...
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mex

4. 4. 2021, 2:08

testone píše: 4. 4. 2021, 10:54 to je zase aktivisticko pseudonovinářská demagogická slátanina jen aby bylo co napsat a bombastickým titulkem vyvolat zájem (= čtenost = peníze) a posléze strach
atd
atd
.....
ps
Díky, žes to napsal.
Měl jsem na jazyku téměř přesně to samé. Ale protože by to znamenalo zase přestřelku s Covidovými aktivisty, tak jsem to raději spolknul.

Chápal bych, kdyby tady někdo přinášel odkazy na pozitivní zprávy, kde a jakým postupem se třeba povedlo expidemii potlačit a podobně.
Ale neustále se rochňat v tom, jaký co nejnegativnější článek někdo na webu najde (i kdyby to mělo být přibarveno a částečně vyfabulováno) - to mi fakt hlava nebere.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 2:14

nedostatek peci resime ted a tady
tam to maji nasobne horsi takze nedostatek peci nastal uz davno
Mart_68 píše: 4. 4. 2021, 10:52
jedno je mi divné, proč v situaci kdy je zvýšený počet úmrtí (zvláště) v souvislosti s infekční nemocí, se řeší hroby...proč ne obřad s žehem? Prach seš a v prach se obrátíš, to mají tolik času v pandemii se hrabat v hlíně?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 2:20

vsak ja tu davam i pozitivni zpravy ale v posledni dobe jich moc nevidam
spis to vypada ze mame nakroceno tam kde jsou ted oni
i prez celkovou promorenost a tudiz v minulosti predpokladanou imunitu se to nijak nezastavilo

uz by to chtelo zacit pocitat s nejhorsim tj.

ze to bude brutalne mutovat protoze je to rozlezle na spouste hostitelich
ze na to nezaberou ockovani
ze se lidi znova nakazi (to uz se deje ve vetsi mire tam)
ze nove mutace budou smrtelnejsi (potvrzeno)
ze to samo od sebe nezmizi

tudiz ze kazdy jeden bude muset brutalne omezit sve pohodli abychom to nejak efektivne potlacili
mozna do roka zacnem chodit v plastenkach s filtrovanym vzduchem
rozhodne to k tomu speje paklize se nestane neco neocekavaneho

Mex píše: 4. 4. 2021, 2:08
testone píše: 4. 4. 2021, 10:54 to je zase aktivisticko pseudonovinářská demagogická slátanina jen aby bylo co napsat a bombastickým titulkem vyvolat zájem (= čtenost = peníze) a posléze strach
atd
atd
.....
ps
Díky, žes to napsal.
Měl jsem na jazyku téměř přesně to samé. Ale protože by to znamenalo zase přestřelku s Covidovými aktivisty, tak jsem to raději spolknul.

Chápal bych, kdyby tady někdo přinášel odkazy na pozitivní zprávy, kde a jakým postupem se třeba povedlo expidemii potlačit a podobně.
Ale neustále se rochňat v tom, jaký co nejnegativnější článek někdo na webu najde (i kdyby to mělo být přibarveno a částečně vyfabulováno) - to mi fakt hlava nebere.
t256

4. 4. 2021, 2:26

pafik píše: 3. 4. 2021, 9:23 Tak uvažuju, jestli t256 a josef jsou jeden schizofrenní blbec, nebo dva.
Je to pořád stejný; jak se poukáže na neschopnost EU, hned argumentují Babišem. Možná, až nebude Babiš, nebude už ani EU :lol:
Je to marny, je to marny, je to marny... :-)
Obrázek
filla
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 2:28

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“