Nový dodavatel dělá kovové "end plates" (nevím, jak to popsat česky). Předchozí měchy byly komplet plastové. Nový dodavatel má i neobyčejný smysl pro detail - odřenou práškovou barvu začerňuje lihovou fixou

Nevýhody nového dodavatele je, že mi zanýtoval svými nýty některé díry v end plates, kam se mají zanýtovat cvočky a že i po explicitním potvrzení, že chápe můj "folding diagram" (nákres, jak skládat tkaninu v měchu, aby se v měchu pokud možno co nejméně zachytávaly špony a bordel), si to složil po svém - to budu reklamovat.
Co se cvočků týče (nejsou součástí dodávky, nutné nanýtovat vlastnoručně), kupoval jsem tyhle: https://www.aliexpress.com/item/32857663436.html . Drží perfektně (zkoušeno při max. natažení spodního měchu z osy). Nýtu je potřeba trochu oštípat hlavu, aby se vešel z vnitřní strany end plate, kde zavazí nalepená tkanina - hlavně u X měchu.
Y měch nelze nasadit bez sundání zadního litinového ložiska s uloženým šroubem.
Takže já mám osy zakrytované. Už jsem do prototypů nových měchů vrazil pomalu stejnou částku, co by mě stály měchy v reku, tak snad se budou hodit ještě i někomu dalšímu. Výkresy dodám přes SZ.