je to marný
....
je to marný

" V oboru vzduchojemu jsem vynalézal pouze dvakrát"
(c) Orfanik
kvôli 30e vymýšľať zváranie, tlakovky a furt žiť s pocitom že to nie je tak ako má byť...
Je fakt na zamyslenie či tu na fóre niekomu poradiť či nie. Nevieme technické možnosti a zdatnosť tazateľov. Raz dva dôjde k nehode aj medzi skúsenými, čo si uvedomujú možné následky prác a stým súvisiacimi činnosťami.. A to som nemyslel na nikoho konkrétne len tak všeobecne. Strojarina nie je to najbezpečnejšie hobby. Treba vždy rozmýšlať dva kroky dopredu. Ja napríklad už keď cítim že som unavený a mám začať niečo sústružiť, vrtať. Dvakrát si to premyslím či to nenechám na druhý deň. Raz som sz skoro takto odrezal štyri prsty na ľavej ruke. Už krvácali ale som stihol zastaviť stroj. Zabudol som ich na lise. Bol som už večer unavený a chcel som ešte dorobiť prácu a zabudnúť naň.testone píše: ↑10. 5. 2021, 11:40 já jsem byl před cca 10 lety na funuse kamarádovi
38 let, pilot/instruktor, rodina, dvě malý děti
měl firmu na čerpadla a tak
dělali vodárnu pro tenisové kurty v Písku
byl tam za čerpadlem expanzomat asi 500l
na něm tlakoměr cejchovaný v MPa do 10MPa, asi jiný nebyl po ruce
vak v tom expanzomatu plnili dusíkem přímo z flašky 300 bar bez redukčáku
zřejmě čekal, až mu budík ukáže těch požadovaných 2,5.....
rozbilo mu to hlavu
Jasne, nebo jak za davnych casu, omotat to cele dratem, pekne zavit vedle zavitu. Ale kdyz vidim fotky a uvazim drivejsi informace o sile materialu, a cene, videl bych to na gril. Nema cenu mit doma neco o cem nevis dne ani hodiny, kdy se to zmeni v balistickou raketu.Mex píše: ↑10. 5. 2021, 1:06 Neříkám, že bych to dělal. Nakonec na takové vaření ani nemám technologie.
Ale kdybych už to dělal, tak bych to ještě přeplátoval kusem plechu.
Nebo to udělat celé netepelně: z rozumného plechu udělat příslušně širokou objímku/třmen, otočit to kolem celé nádrže a na protilehlé stáhnout šroubama.