To je hnus velebnosti!

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
sysel
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 9:39

Bob píše:Napsal jsi: A Robokop je majitel, má právo tu dělat cokoliv, ale zase v rámci mezí... ale vem na vědomí, že ty mantinely tady nastavuje robokop, on může vzít v potaz hlas lidu, na určitou úpravu fora, ale taky nemusí, ty taky určitě nesouhlasíš ze vším co ti kdo navrhne, že. Ber to tak, že tady na foru se dovíš i spoustu užitečných věcí nejen pro cnc frézky, a současně i různé filozofistické úvahy, psychologické rozbory , náhled do literatůry atd, a to vše ZADARMO, no uznej sám, kde se může k takové spoustě znalostí přijít na jednom místě, tak se netrap tím, že se ti tady občas něco nelíbí, jo balastu tady je sila to je fakt, ale s tím už nikdo nic asi neudělá - to je úděl většiny for. Podívej já jsem chodím rád, a myslím, že jsem pár lidem pomohl radou případně i výrobou, Takže to beru tak, že přínos fora je pro mě větší, než abych se trápil několika blbostmi co se tady občas vyskytnou. Jo a robokop mě už taky asi 3x smazal a nijak to neřeším, a Radek mě už tím taky vyhrožoval, a vůbec mě to nebolí. :wink: Rosta
Je to tak jak píšeš, je tu hromada zajímavých věcí všech oborů a navíc všechno zadarmo... Prostě mně jen dohnalo že jsem chtěl přečíst jedno téma a tam byly hádky a mezitím napsané příspěvky které byly k tématu a ignorovaly dohady a pak čti jen to co chceš :twisted: Navíc v poslední době to nebylo jen tak nějaká blbost, ale už to bylo skoro všude, proto jsem reagoval jak jsem reagoval....
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Pupak
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 9:41

Bob píše:Napsal jsi: A Robokop je majitel, má právo tu dělat cokoliv, ale zase v rámci mezí... ale vem na vědomí, že ty mantinely tady nastavuje robokop, on může vzít v potaz hlas lidu, na určitou úpravu fora, ale taky nemusí, ty taky určitě nesouhlasíš ze vším co ti kdo navrhne, že. Ber to tak, že tady na foru se dovíš i spoustu užitečných věcí nejen pro cnc frézky, a současně i různé filozofistické úvahy, psychologické rozbory , náhled do literatůry atd, a to vše ZADARMO, no uznej sám, kde se může k takové spoustě znalostí přijít na jednom místě, tak se netrap tím, že se ti tady občas něco nelíbí, jo balastu tady je sila to je fakt, ale s tím už nikdo nic asi neudělá - to je úděl většiny for. Podívej já jsem chodím rád, a myslím, že jsem pár lidem pomohl radou případně i výrobou, Takže to beru tak, že přínos fora je pro mě větší, než abych se trápil několika blbostmi co se tady občas vyskytnou. Jo a robokop mě už taky asi 3x smazal a nijak to neřeším, a Radek mě už tím taky vyhrožoval, a vůbec mě to nebolí. :wink: Rosta
Tady fakt nejde o to,ze te nekdo smaze,nebo nesmaze. Tady jde o to,ze kdyz tady o tobe zacnu psat,ze jsi podvodnik,ktery okrada stare babicky a nekomu se to bude hodit do kramu,protoze je s tebou zrovna ve sporu,nebo te zkratka nema rad z principu,dostane se mi tady zcela volny prostor a jeste si nekdo rad prisadi.
Slusny clovek nevyuziva verejna fora k vyrizovani osobnich uctu,at uz maji jakykoli charakter a slusny moderator na foru nic takoveho nepripusti.
Ja tu musim cist vyslovene lzi a muzu se jen tise divit,kde to jsme.
Z toho je mi zle. Tady se porad pravidla sklonuji ve vsech padech,ale to,co se tu deje je naprosta sprostarna a pravidla tu plati jen pro nekoho.
Umis si predstavit jak nekdo slusny pusti na forum jeden prispevek IDIOTA ,ktery nema zadny jiny ucel,nez nekoho sproste pomluvit tim nejhnusnejsim nizkym zpusobem a jeste se za jeho vyroky schovavat?
Kladu si otazku,kam az jsou lidi schopni zajit,kdyz jim chybi rozumny argument a za kazdou cenu chteji prosadit svou.
To jsou veci tak elementarni,ze se proste prejit nedaji.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 9:49

Kód: Vybrat vše

pak čti jen to co chceš 
Jo Sysle, jenže průser je, že než přijdeš na to že to je shit, tak už to máš přečtený a ztratils tim čas a náladu:)
sysel
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 9:53

Aeroomni píše:

Kód: Vybrat vše

pak čti jen to co chceš 
Jo Sysle, jenže průser je, že než přijdeš na to že to je shit, tak už to máš přečtený a ztratils tim čas a náladu:)
Přesně to je ono!!!!!! :shock:
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Pupak
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 9:57

Aeroomni píše:
Nase spory jsou ryze spolecensko socialni.
Víš o tom to přesně je a v tom sme oba opační. Robokop Tě nemá rád díky Tvé povaze, domů/dílny by si Tě nepozval a za souseda by Tě taky nechtěl. Říkej si co chceš, tohle je v podstatě kus robokopova domu. Kdyby mě neměl Robokop rád a jednou mi to dal najevo, tak sem víckrát nevlezu. Jsme nejdříve LIDÉ a to je pro mě podstatné! A až pak jsme strojaři, piloti modeláři a Bůh ví jaký hobbysti. Nemít se s někým rád díky jeho povaze a přesto k němu chodit na návštěvu je pro mě nepředstavitelné.

S tou fackou si to vystih docela přesně do puntíku. Ano s Radkem jsme především lidi a když se potkáme na ICQ a příde řeč na zrzavy pyndy, věř že ani jeden z nás si na šťouchance na tomto foru ani nevzpomene :) Takže ano, pro nezavěcené kamarádské šťouchance vypadaj jako facky. I to že mě nazývá vexslákem obchodníkem a navenek to vypadá blbě má své pozadí, protože Radek byl první, kdo mi sdělil nemilou zprávu, že na hobby stroji můžu zapomenout na seriovou výrobu, ale udělat jen prototyp, odzkoušet a pak překupníkem býti. U věcí na soustruhu na jeho slova došlo na 100% ač jsem se tomu bránil jak chtěl..

Tohle není zdaleka jediné forum kam chodim nebo které sám obhospodařuju. Na všechny chodím proto, abych se něco dozvěděl, nebo naopak někomu poradil. Rozdávat, nebo naopak dostávat facky je to poslední, co od jakéhokoliv fora očekávám..
Bejt Tebou, přímo se v PM optám Robokopa zda mu vadí že chodíš na JEHO forum a v případě kladné odpovědi si sbalím švestky a udělám si svoje forum.
Tady se zase lisime v nazoru na vec. Forum neni kus soukromi. Ja sem nechodim kvuli Robokopovi,ale kvuli docela jinym lidem a taky byla situace,ze jsme do sebe na foru sili a po emailu si domlouvali obchody. To neni zadna osobni averze,alespon ne z me strany. Priznam se,ze me dost zaskocilo,kdyz jsem zjistil,ze rejstrik vypuzovacich mechanismu se rozsiril o prime lhani. V te chvili si clovek uvedomi,ze tady uz neni co resit.
Bohuzel uz se stava zabehnutou praxi vyslovit ortel a uzamnkout vlakno.
Na druhou stranu,jak tu nekdo uvedl,i tahle temata jsou v jistem smyslu obecne prinosna,byt s tematikou CNC nijak nesouvisi a sve forum si rozhodne zakladat nehodlam.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:00

tak roztrzky na foru jsou jedna vec, to se pri diskuzich stava
vetsinou to neni o tematu ale o lidech

zde na foru existuje par jedincu v cele s pupakem a aeroomnim za kterymi jde prevazna cast roztrzek a to nejen semnou ale s dalsimi lidmi
to je holy fakt

dalsi vec je plneni fora balastem
jsem velmi rad ze tato debata vznikla

shrnul bych to:

1) balast vzniknul a nebylo by od veci to vycistit a temata spravne zaradit rotridit

2) vice se venovat administraci a nova vlakna spatne umistena presouvat
nesmyslne dotazy primo mazat

3) definovat ostrejsi pravidla a dbat na to aby byli dodrzovany

v minulosti jsem pouzival mazani jen v krajnich pripadech
ale zjistuje se cim dal vic ze je to nezbytne pro citelnost
a melo by se to delat hojneji a vice moderovat diskuzi zde
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
TimeCop

22. 12. 2009, 10:05

Aeroomni píše:S tim vyčištěním bych byl Robokope opatrný...
Taaak, opravdu bych s čištěním byl opatrný - vzpomínáš, jak Tě kdysi na jednom nejmenovaném fóru pořád někdo čistil a čistil, až Tě vyčistil načisto ? :wink:
V zásadě s Tebou Pavliku souhlasím, až na drobný detail - "vyčistit od začátečníků".
Hrábni do paměti, kdy jsi různá fóra spouštěl, Robokop a spooooousta jiných rovněž.
Nezdá se Vám ve Vašom svatom boji o čistotu fora, že bez těch začátečníků a jejich pro Vás dnes otravnejch dotazů by byla kdysi na startu ta Vaše fóra "v prdeli jak Baťa s dřevákama" ???
Velmi pravděpodobně byste trpěli nějakou chvíli samomluvou a pak byste milé fórum zapíchli a bylo by po ptákách ..
V tomto musím dát za pravdu Pupákovi, že fórum dělají i lidi, ikdyby to bylo 1000x Tvoje, nebo Robokopovo či Novotnovo či nevímjákoho .. nezlob se. :wink:
A vůbec volové staří, běžte radši něco pořádnýho dělat, pomáhá to dokonce i proti tomu když mají chlapi krámy .. cjus. 8)
Josef
Sponzor fora

22. 12. 2009, 10:16

Už jednou jsem psal, že porušuji svůj slib, nereagovat na Pupakovy příspěvky.
Tohle vlákno je naprostý balast, hlavně od Pupaka. Obrací svoje názory jako korouhvička. Pokud si z historie pamatuji, tak to byl právě on, komu se nesmělo odporovat. Vždy měl pravdu. Pokud ne, tak kopal kolem jako zdivočelý kůň. Proboha, každý se někdy dopustí omylu, nebo chyby. Jen to přiznání někomu nejde pod fousy.
Zastávám názor, že jsou dva druhy lidí:
první umí udělat, protože ví jak a druzí umí jen kecat a nesmí se jim odporovat.
Dosud jsem si myslel, že Pupak je spíše v kategorii č. 1 a jen občas zabrousí do kategorie č. 2, ale v posledních příspěvcích se mi zdá, že se stěhuje.
A opět zdůrazňuji, že nebudu vydávat zpravodaj, ale když bude nutno, oživím třeba už vzpomínanou kauzu "prášek".
Jinak Pupaku nic proti tvojim strojkům, protože jsem je viděl jen na fotkách, takže je neposuzuji, co se kvality a ostatních provozních vlastností týká.
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:19

robokop píše: shrnul bych to:

1) balast vzniknul a nebylo by od veci to vycistit a temata spravne zaradit rotridit

no jestli si pamatujes tak jsem v tomhle byl s tebou ve sporu (mozna to tu nekde jeste je) uz nekdy v zacatku a prestal jsem kvuli tomu delat admina a vlastne uz sem ani moc neprispivam a ctu jen vyslovene co me zajima
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:21

robokop píše: melo by se to delat hojneji a vice moderovat diskuzi zde
Nj. ale ve finale te oznaci za tezkeho kapitalistu bo jim nedas tu volnost jakou maji. Kazdopadne by to chtelo aspon zkusit , protoze nekteri si stale nevidi do ust a nevi kdy je vhodne opravdu prestat. Ja jsem zasadne pro prisnejsi pravidla.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:24

RadekCX píše:
robokop píše: shrnul bych to:

no jestli si pamatujes tak jsem v tomhle byl s tebou ve sporu (mozna to tu nekde jeste je) uz nekdy v zacatku a prestal jsem kvuli tomu delat admina a vlastne uz sem ani moc neprispivam a ctu jen vyslovene co me zajima

vzpominam si i kdyz jen matne
rozhodne to asi je na miste zacit delat protoze stiznosti na neprehlednost a ujizdeni temat, spatne razeni a tak je tu az prilis

s radkem-b na to zapracujem
Naposledy upravil(a) robokop dne 22. 12. 2009, 10:25, celkem upraveno 1 x.
Pupak
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:24

robokop píše:tak roztrzky na foru jsou jedna vec, to se pri diskuzich stava

zde na foru existuje par jedincu v cele s pupakem a aeroomnim za kterymi jde prevazna cast roztrzek a to nejen semnou ale s dalsimi lidmi
to je holy fakt

shrnul bych to:

Vrele s tebou souhlasim,ale musi se ty pravidla dodrzovat za vsech okolnosti a ne jen kdyz se to nekomu hodi.

Kdybych byl admin a nekdo do fora napsal prispevek, jak od nekoho koupil predrazeny a spatny stroj,tak mu slusne odpovim at ho da k soudu a neprudi s tim tady na foru a prispevek okamzite smazal. Kazdy soudny clovek vi,ze tady neni soudni dvur a ze si tu kazdy muze navymyslet,co ho jen napadne.
Maximalne bych mu soukrome vysvetlil,ze kdyz je vzdelany clovek z oboru,tak si ma pri nakupu za takove penize stroj poradne otestovat a prohlednout a pokud prodejce mu neco takoveho neumozni,tak rychle pryc a nazdar. Nenajdes zadny racionalni duvod,proc takovy prispevek uverejnit. I kdyby se chtel tvarit,ze jedinou jeho pohnutkou je varovat pred tim podvodnikem ostatni,tak tezko nekomu vysvetli,proc cekal s tim varovani tri roky. Tvrdit,ze mam v krabici s odpadem tri roky remenicky, je vic,nez jsem si kdy umel predstavit. Bud ma ta krabice pet kubiku, nebo za ty tri roky nic jineho nevyrobil. Ja bednu vysypavam kazdy tyden.
Muzes si tady dat pravidla jaka chces,ale je na vas,jak svym chovanim a jejich dodrzovanim pujdete prikladem. Tezko nekdo bude brat vazne admina,ktery pri prvnim projevu nesouhlasu tituluje diskutujiciho ty vole.
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:34

robokop píše:tak roztrzky na foru jsou jedna vec, to se pri diskuzich stava

to je holy fakt

shrnul bych to:

Možná asi docela ,taková ta debata asi někam patří .Někdy je potřeba říct svůj názor a ne se nechat hned smazat bez odpovědi (obrana) pak by jsme asi přestali bejt ty lidi ale roboti (možná CNC robot) je možná dobře ROBOKOPE že jsi to nemazal ,ten kdo do toho zasahovat nechtěl tak to taky nedělal a ten kdo něco chtěl říci tak to vyjádřil. Já bych neřekl že někdo s příspívajících byl jen provokatér ,projevilo se tu X lidí a měli svůj názor a nic až tak vulgárního tady snad nezaznělo :D Toto forum funguje X let tak je snad normální že se toto občas stane ,ale nevidím v tom zas tak moc špatného.Co se týče tvojeho práva mazat a ostatních co ho maj ,je to na vás ale opatrně,aby se nestalo jednou ,že není co mazat.(mazáním myslím opravdu příspěvky ,které nemaj absolutně žádnej význam a nebo pokud se to stočí jinam tak to přesunout)
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
Pupak
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:42

Josef píše:Už jednou jsem psal, že porušuji svůj slib, nereagovat na Pupakovy příspěvky.
Tohle vlákno je naprostý balast, hlavně od Pupaka. Obrací svoje názory jako korouhvička. Pokud si z historie pamatuji, tak to byl právě on, komu se nesmělo odporovat. Vždy měl pravdu. Pokud ne, tak kopal kolem jako zdivočelý kůň. Proboha, každý se někdy dopustí omylu, nebo chyby. Jen to přiznání někomu nejde pod fousy.
Zastávám názor, že jsou dva druhy lidí:
první umí udělat, protože ví jak a druzí umí jen kecat a nesmí se jim odporovat.
Dosud jsem si myslel, že Pupak je spíše v kategorii č. 1 a jen občas zabrousí do kategorie č. 2, ale v posledních příspěvcích se mi zdá, že se stěhuje.
A opět zdůrazňuji, že nebudu vydávat zpravodaj, ale když bude nutno, oživím třeba už vzpomínanou kauzu "prášek".
Jinak Pupaku nic proti tvojim strojkům, protože jsem je viděl jen na fotkách, takže je neposuzuji, co se kvality a ostatních provozních vlastností týká.
Ja ti nijak nebranim,abys vyslovoval o me svuj nazor,i kdyz to naprosto neni relevantni. Jsi bohuzel presne ten typ cloveka,ktery zrejme nesnese,kdyz si nekdo dovoli vznest protiargument v debate. To neni zlocin,ani zadne kopani,je to prosty pokus o zduvodneni sveho nazoru.
Nikdy jsem nezpochybnoval tvoji odbornou erudici ackoli jsem nikdy nevidel zadne vysledky tve prace,ale drtiva vetsina toho,co jsi tu napsal mela hlavu a patu a bylo videt,ze vis o cem mluvis.
Tvuj tolik oblibeny diamantovy prasek,neni prasek ale pasta. Venoval mi ji a doporucil clovek,jehoz zkusenosti,jako technika CNC stroju prevysovaly ty moje tak stokrat a je nemel vcelku duvod,abych o ucinnosti pochyboval. O vlivu na presnost ulozeni a dalsich vecech jsem nijak nepremyslel a kdyz se to resilo,tak jsem musel uznat,ze je to asi tezko pouzitelne na tyto ucely.
Nicmene mi trochu pasty zbylo a kdyz jsem nedavno na soustruhu potreboval vrtat 17mm vrtakem do oceli a porad mi klouzal konik,vzpomnel jsem si na ni a rekl si,proc to nezkusit. A hle stacilo nepatrne mnozstvi a konik sedel jak pribity.
Takze muzes znovu s klidnym svedomim prohlasovat,jaky je to nesmysl.
Urcite presvedcis hodne lidi,ale me uz ne.
edit.
A jeste si dovolim jednu poznamku. V tomto vlaknu se rozhodne neresi moje strojky,nebo neci chyby,takze opakovat,ze proti mym strojkum nic nemas,je uplne zbytecne. Citim,ze mas nutkavou potrebu nejak svoji averzi vyjadrit,ale o tom to tady tak trosku je. Tady se prave ted mluvi o tom, kdy se clovek projevi jako kultivovany diskuter a kdy jen hloupe placa. O urovni tvych odbornych prispevku neni pochyb,tady si myslim,ze se stehujes.
Naposledy upravil(a) Pupak dne 22. 12. 2009, 10:55, celkem upraveno 1 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:45

v tom s pupakem souhlasim nic moc etickeho to neni ale nadruhou stranu kdysi jsem na zacatku vymyslel pravidlo ze hanit se zde muze paklize jsou k tomu padne dukazy

tedy kdyz to bude za ucelem varovani ostatnich pred spatnou koupi

tedy reagovat na trabanta vyrokem to je to same jako muj vartas uz je celej shnilej bez toho aby k tomu tvrzeni mel podklady (pak se jeste ukaze ze je skoro celej bakelitovej a nema na nem co reznout)

naproti tomu treba takova informace ze jsem si koupil sprchu znacky XYZ druhej den se mi odrbalo kryti hadice a pri reklamaci jeste rekli ze se to stava casto k tomu tvrzeni se prida vetsinou jeste dalsi napaleny
bude slouzit k tomu aby se zde dalsi lide nenapalili

je tu samozrejme jeste dalsi aspekt nakolik je haneni dokumentovane a
jestli je to individualni nebo obecny problem

pro toto plati jedno z nejzakladnejsich pravidel vesmiru
a to ze entropie tedy neusporadanost roste

pro to aby se neco uklidilo usporadalo vytvorilo vyrobilo dokazalo
je treba hodne energie

pro to aby se neco poslapalo znicilo zaspinilo vetsinou temer zadna

proto je povinnosti kazdeho kdo zacne neco nekde hanet aby si dobre rozmyslel jestli ma pro to vsechny potrebne podklady a jestli jsou pravdive a overene
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“