corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart76

31. 5. 2021, 9:53

pavlík píše: 31. 5. 2021, 8:32 Je to, podle mě, velmi jednoduché...
Jenže kdy jsi ty prodělal Covid? Někdy v zimě? Jaké byly možnosti tehdy a jaké jsou teď?
Ten můj známý měl tu sešlost před měsícem. Jde o to, že dnes už koupíš v lékárně samotesty za pitomou stovku. Tak proč si sakra před tím setkáním neudělali samotesty? To jim ta ušetřená stovka za to stála?
Minulý víkend jsme měli sraz s pár spolužáky na chatě jednoho z nich. Po příjezdu jsme dali papíry na stůl, někdo měl potvrzení o prodělaném Covidu, někdo byl už naočkovaný, někdo měl potvrzení o testu z práce, já měl potvrzení z testovacího centra (na očkování jsem byl den předtím). Jeden hříšník měl test z práce, ale starý ze středy, tak dostal tyčinku samotestu do nosu.
Bylo to proto, abyste měli všichni v pořádku papíry na zahrádky u hospod, protože je vopruz se připitý hádat s případnou kontrolou.
V neděli jsem vytáhl samotesty a před odjezdem se otestovali ti, kdo měli určité riziko, že by to mohli dostat, tzn. neočkovaní nebo očkovaní krátce. Zbylé samotesty jsem rozdal.
Já si ještě udělal preventivní samotest v pondělí ráno před příchodem do práce, protože tam se testujeme až ve středu.
Chci tím říct, že dnes už není problém si s určitým vysokým procentem pravděpodobnosti zjistit samotestem případné nakažení. Mám pár testů doma pro návštěvy a dva si vozím v autě.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Milan199

31. 5. 2021, 10:26

pavlík píše: 31. 5. 2021, 8:32 ...
To, co uvádí Milan199 ohledně 3 hrdinných skoro 100 letých babek, je totální nesmysl a není to vzor pro myslící lidi, kteří chtějí ještě žít, ale také nechat žít ty kolem sebe...
Promiň, ale kladl jsem tam otázku. Určitě jsem nepsal, že ty babky jsou hrdinné a nechápu co je na tom nesmyslného.

Staří lidé mají prostě jiné priority a mohou být i trochu sobečtí a také mnohdy velice přímočaří // už jim na tvém názoru moc nezáleží //. Ony ty babky vědí, že už tady moc dlouho nebudou a právě proto že chtějí ŽÍT, tak se navštíví a pokrafají si u griotky.

Nikomu je jako vzor nedávám, ale také se necítím oprávněn soudit jejich počínání. Donesl jsem babce nákup a pomyslel jsem si "eště držkuj babo" a šel jsem si po svých.

Covid jsem si vyžral taky. Tři týdny jsem byl vyřízený, horečky jsem teda neměl. Čich asi nemám v pořádku dodnes a v tom nejhorším intervalu nemoci jsem byl rád, že dojdu na záchod. Čím bych tu nemoc u sebe charakterizoval je strašlivá únava. Taky jsem zhubnul // a nevyžral to zpátky !!! //, taky nám syn nechával nákup přede dveřmi ... Já to nepodceňuji a snažím se být k druhým ohleduplný. Přestože jsem dodržoval co se dalo a kontaktů s lidmi mám minimum, dotáhla to manželka z práce od kolegy, kterému nebylo dobře, ale byl holt nepostradatelný ...

Ale snažím se taky pochopit druhé a moc jim "nešlapat v bábovičkách". Uvědom si, že ty babky // jedna už tu není // jsou odsouzenci na smrt a konec je v řádu týdnů / měsíců ? Tak co jim chceš vzít ? Tu poslední radost ? Ony už asi nikoho nenakazí. Koho taky ? Vnoučata, děti ...
Jedna žádné nemá, druhá je neviděla rok.

Takže znovu kladu tu otázku :

Co bys na mém místě té babce // nebo mámě // řekl ty ? Mě tedy nic rozumného nenapadlo a ať nad tím uvažuji jak chci tak mne nenapadá doposud.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 5:58

Dobra poznamka. Ruzni lide v ruznem veku na to maji ruzny nazor. Otazkou je jestli je ten nazor spravny. Mnoho lidi na covid melo a ma dost sobecky nazor a nedochazi jim ze na zacatku byl jeden jedinej clovek kterej mel pocit ze to byla obycejna chripka a ze to je v pohode s tim jit mezi lidi. Neznal dusledky aby se mohl spravne rozhodnout a ted z toho jsou miliony hrobu po celem svete.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 7:10

sobecke by pak bylo i jezdit autem, protoze na silnicich umiraji lide

bude to v jinych zemich podobne?, neudela to pak bordel v poctu nakazenych?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zlat ... vic-156494

jejich pruser s vykazovanim covid pacosu na jip jsem daval vyse
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 7:12

Jeden ridic nezabije svoji sobeckosti miliony nebo treba celou populaci ale kdyz nejhur tak desitky lidi. Zase srovnavas nesrovnatelne.
Co se tyce te afery, bordel je vsude. Ale tech 30 000 mrtvych + neukecas par cinknutejma testama. Patrne ty testy budou zanedbatelne procento.
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 8:13

ja jsem nekde tvrdil, ze nezemrelo vic lidi, nez obvykle?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 8:33

Jo asi pul roku jsi se tu o tom vsechny pokousel presvedcit 😂😂😂😂😂
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 8:35

ukaz kde
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 8:38

Boha jeho ty si to fakt nepamatujes. Od zacatku nas tu presvedcujes o tom jaky je covid podvod konspirace ze jsou statistiky cinknute a ted budes predstirat ze se to nestalo? Mrkni na sve posty o par stranek zpet. Ostatne to v poslednim odkazu taky naznacujes.
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 8:42

kdyz neco tvrdim, musim mit dukaz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 8:43

Odkazal jsem te na nej
Cist uz musis sam
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 9:00

ja nic, co tvrdis nenasel
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 9:07

Od samotneho zacatku tu zpochybnujes cokoli co se tyka covidu vcetne umrti. Stale jsi tu resil na covid a s covidem atd.... A nerikej ze ne
filla
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 9:27

ano, tvrdil jsem, ze ne vsichni, co jso uznacovani jako obeti viru, jsou skutecne jeho obetmi, ze primarni pricina smrti byla jina.
uvedu priklad: rozsekas se padem ze skaly, tva zraneni jsou neslucitelna se zivotem, ale vzhledem k tomu, ze te test oznacil za pozitivniho, zaradili te do dane skatulky
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2021, 9:30

Jenze na tohle tvrzeni jsi nemel jediny dukaz
A prave naopak i prez veskere statistiky vzrostla umrtnost oproti predchozim letu a to o velmi vyznamny kus. Takze jsi tu daval nepodlozene zavadejici informace ktere meli vytvorit dojem ze tech umrti je mene nez tvrdi statistiky a pritom jich bylo mnohem mnohem vice nez tvrdi statistiky. Jak se prokazalo pozdejsim vykazem umrti celkem a mezirocnim narustem.

Takze jsi dvakrat usvedceny.
Staci?
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“