Jenže kdy jsi ty prodělal Covid? Někdy v zimě? Jaké byly možnosti tehdy a jaké jsou teď?
Ten můj známý měl tu sešlost před měsícem. Jde o to, že dnes už koupíš v lékárně samotesty za pitomou stovku. Tak proč si sakra před tím setkáním neudělali samotesty? To jim ta ušetřená stovka za to stála?
Minulý víkend jsme měli sraz s pár spolužáky na chatě jednoho z nich. Po příjezdu jsme dali papíry na stůl, někdo měl potvrzení o prodělaném Covidu, někdo byl už naočkovaný, někdo měl potvrzení o testu z práce, já měl potvrzení z testovacího centra (na očkování jsem byl den předtím). Jeden hříšník měl test z práce, ale starý ze středy, tak dostal tyčinku samotestu do nosu.
Bylo to proto, abyste měli všichni v pořádku papíry na zahrádky u hospod, protože je vopruz se připitý hádat s případnou kontrolou.
V neděli jsem vytáhl samotesty a před odjezdem se otestovali ti, kdo měli určité riziko, že by to mohli dostat, tzn. neočkovaní nebo očkovaní krátce. Zbylé samotesty jsem rozdal.
Já si ještě udělal preventivní samotest v pondělí ráno před příchodem do práce, protože tam se testujeme až ve středu.
Chci tím říct, že dnes už není problém si s určitým vysokým procentem pravděpodobnosti zjistit samotestem případné nakažení. Mám pár testů doma pro návštěvy a dva si vozím v autě.