corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mex

6. 9. 2021, 9:26

robokop píše: 6. 9. 2021, 7:21 Ted se uplne ztracis
Ja psal ze je nepochopitelna logika tech antivaxeru. Ty z toho nejak udelas neco uplne jineho. Uplne neustale se ti ty uvahy zatoulavaji uplne jinam. Ja psal o te logice antivaxera ktery nez by si vzal vakcinu na covid tak si radsi vezme lek na odcerveni a jeste pro kone.
Ne. Ty jsi psal, že já to vidím blbě. Ne že to vidí blbě antivaxeři. Viz:
robokop píše: 6. 9. 2021, 6:38 ... Hledas duvody aby ti to pasovalo do tveho sveta ktery sis vytvoril...
Tak kdo je teda špatnej?
Antivaxeři (jak jsi psal 06.09.2021 08:21)?
Nebo já (jak jsi psal 06.09.2021 07:38)?
Nebo jsme špatní všichni?
robokop píše: 6. 9. 2021, 7:21 Pak pises ze tu mam nejake nazory. Ja tu zadne takove nazory jako pises neprezentuju. Vakciny byli schvaleny v usa jako plnohodnotne bezne vakciny. To neni nazor to je fakt. Pletes si nazpry a fakta. Dodal jsem k tomu tvrzeni podklady pripadne jsou to obecbe znama fakta. Proslo to mainstreamem. Kdyz jsem psal o tom magnetu daval jsem to jako prirovnani. To ti taky uteklo. Jsi nepozorny a nedusledny pri cteni mych prispevku a patrne i pri hledani ruznych podkladu.
Opravdu? Takže tuhle blbost psal někdo jiný?
robokop píše: 6. 9. 2021, 3:18 ... Skoro vsechny velke vakciny probehli vsemi nezbytnymi testy a jsou pouzivany v normalnim rezimu. Pokud vim neplati to treba pro sputnik...
Není spíš pravda to, co jsem napsal já?
Mex píše: 6. 9. 2021, 3:56 No, s tím plným schválením (ty používáš termín "v normalnim rezimu") to nebude tak horké.
Zatím jedou u nás zřejmě všechny v nouzovém režimu. Pfizera zatím plně schválili teprve nedávno a jenom v USA.
Tady o tom dokonce nedávno vyšel článek:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/fda ... 231641_btk
QNX
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 9:46

robokop: Tak třeba na Slovensku to se Sputnikem bylo tak, že prošel testy na 100%, pak se dával testovat ještě do certifikované laboratoře v Maďarsku a prošel také. Byl tam snad jediný problém a ten spočíval v tom, že byl dodám v jiném balení (jiný počet dávek v ampulce), než bylo domluvené. To by se sice stát nemělo, ale v tom nouzovém stavu bych to nepokládal za zásadní problém. Nakonec to dopadlo tak, že proti Sputniku byla vedená intenzivní politická kampaň, dlouho ležel ve skladu, pak se s ním očkovalo jen na pár místech a ve výsledku se skoro žádný nevyočkoval. Moc jsem to nesledoval, ale zaregistroval jsem minimálně 4 případy stažených šarží u západních vakcín (v souhrnu miliony dávek), protože tam byl zjištěn nějaký problém. Také jsem zaznamenal jeden případ uzavřeného celého provozu na výrobu vakcín v USA, protože tam kontrola zjistila závažné nedostatky. Jak by dopadlo objektivní srovnání mezi Sputnikem a konkurencí nevím, nemám k tomu přesná data. Podle toho povrchního zjišťování se zdá, že problémy jsou u západních vakcín i u vakcín východních. Řekl bych, že je to prostě dané extrémním tlakem na výrobce, kteří vakcíny vyrábějí v kvalitě i kvantitě někde těsně za hranicí možného. Ten tlak je motivován částečně snahou o záchranu životů v krizové situaci, ale hlavně snahou o dosažení maximálního zisku. K tomu se přidávají ještě tlaky politické a ty lze krásně pozorovat právě na Sputniku. Mám asi tak stejnou důvěru v západní vakcíny, jako v ten Sputnik. Západní vakcíny také nejsou řádně schválené, takže bych v tom nouzovém režimu schválil i Sputnik a ať si lidi vyberou. No a vlastně je mi úplně jedno, když budou volně dostupné i další léky a to včetně veterinárních. Každý má zodpovědnost za vlastní zdraví, každý by se měl sám rozhodnout, jestli se bude očkovat, čím se bude očkovat a také ať se rozhodne, jestli potřebuje lék pro koně.
vvitty

6. 9. 2021, 4:15

Vakciny se pouzivaji na zaklade vyjimky, nikoliv radneho schvaleni tak jak funguje u vakcin pouzivanych pred covidem.
A nebojim se toho ze by me sejmul nejaky okamzity nasledek v radu tydnu, na to uz byly aplikovany dostatecnemu mnozstvi lidi. Ovsem chybi ta faze dlouhodobeho pusobeni v organismu kterou jaksi penezi lze tezko dohnat. U me uz to asi nebude aktualni (ano, nechal jsem se ockovat) ale u malych deti se mi do toho fakt nechce - primarne z duvodu vyse a taky toho ze covid na mlade pusobi podstatne lehceji nez na starsi.
S tim dlouhodobym souvisi i to ze neni jasne jak dlouho vydrzi imunita po ockovani - v Izraeli uz realne presli na treti davku, silne hovori o potrebe davky ctvrte ....
QNX
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 4:25

vvitty: Neočekávám, že dojde k projevu nějakých zásadních potíží po vakcinaci, v krátkodobém, ani dlouhodobém horizontu. Co mi připadá docela nezodpovědné je samotný fakt, že zde je snaha proočkovat celou populaci vakcínou, která nebyla řádně schválená a vyzkoušená. Pokud by totiž k těm potížím došlo, tak by to byl megaprůser ....... tedy, pokud by ta očkovaná část populace umřela na očkování a neočkovaná na virus, tak pro ekosystém by to naopak byla nečekaná záchrana. Pokles světové populace třeba na 1 mld by vlastně byl sice drastickým, ale zároveň celkem ideálním výsledkem. Ono je to celé dost relativní, co je průser a co záchrana.
dovla

6. 9. 2021, 4:56

vvitty píše: 6. 9. 2021, 4:15 S tim dlouhodobym souvisi i to ze neni jasne jak dlouho vydrzi imunita po ockovani - v Izraeli uz realne presli na treti davku, silne hovori o potrebe davky ctvrte ....
A to sa všade písalo že Pfizer má účinnosť až 95%. Keď má takú účinnosť, tak načo pchajú do lúdí 3. ba možno niekde aj už 4.dávok? No asi nemá takú účinnosť !
Ja to vidím takto: proti mnohým nebezpečným chorobám sa v detskom veku očkuje raz možno max.2 x na celý život. Proti chrípke stačí raz za 1 rok. Ale protikovidpvých vakcín chcú do ľudí napchať dávku každých 5 mesiacov. Ludia sú pre farma firmy iba pokusný králici, na ktorých si skúšajú svoje alchimistické triky.
chb

6. 9. 2021, 5:47

a co když celou dobu jde jen o prachy ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Zv.Petr
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 6:08

Od začátku o nic jiného nejde. :idea:
A nic nemění na podstatě to, že se to někomu nelíbí... :mrgreen:
aleshonsa

6. 9. 2021, 7:18

dovla píše: 6. 9. 2021, 4:56
vvitty píše: 6. 9. 2021, 4:15 S tim dlouhodobym souvisi i to ze neni jasne jak dlouho vydrzi imunita po ockovani - v Izraeli uz realne presli na treti davku, silne hovori o potrebe davky ctvrte ....
A to sa všade písalo že Pfizer má účinnosť až 95%. Keď má takú účinnosť, tak načo pchajú do lúdí 3. ba možno niekde aj už 4.dávok? No asi nemá takú účinnosť !
Ja to vidím takto: proti mnohým nebezpečným chorobám sa v detskom veku očkuje raz možno max.2 x na celý život. Proti chrípke stačí raz za 1 rok. Ale protikovidpvých vakcín chcú do ľudí napchať dávku každých 5 mesiacov. Ludia sú pre farma firmy iba pokusný králici, na ktorých si skúšajú svoje alchimistické triky.
Myslíš tohle fakt smrtelně vážně?? To, že má nějaká vakcína po aplikaci účinnost 95% neznamená, že to tak bude ještě třeba za 10 let. A o těch 5ti měsících je tvoje fabulace - jestli se nepletu, mluvilo se o 8 měsících. Celkově by samozřejmě mělo záležet na úrovni protilátek.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

6. 9. 2021, 7:30

Mně se nejvíc líbí, jak se všichni "bojí" o svoje zdraví. Třeba ty obavy kolem plodnosti a pak si v autě když je chladno pustí do koulí teplo z vyhřívání sedačky. A tak by se dalo pokračovat pořád dál.

A úplně nejlepší jsou ty hlášky typu "jde jenom o prachy". Tak vážení, jestli to berete tak, tak přestaňte i jíst a umřete hlady. Ono pekaři taky nejde o nic jiného než na chlebu a rohlíkách vydělat - jde mu o prachy, stejně tak prodavačce. Stejně tak choďte nazí - výrobcům a prodejcům oblečení jde taky o prachy. Nepoužívejte počítač ani internet - výrobci, prodejci a poskytovateli připojení jde taky o prachy. Prostě začněte žít někde v jeskyni, protože to bude nejlepší - 100% se nemusíte bát, že na Vás někdo něco vydělá.

Chtělo by to nějaké trochu věcnější argumenty ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 7:31

Pokud vim tak uz jsou v normalnim rezimu schvalene min dve vakciny a jedna uz i pro deti. Samozrejme v usa. Coz bychom meli v brzku take dohnat. co se tyce tech dalsich bodu se sppustou tech lidi co jsem tu kritizoval jejich nelogiku ses tu zacal identifikovat prvni ty. Tak to vztahuju na tebe.
Mex píše: 6. 9. 2021, 9:26
robokop píše: 6. 9. 2021, 7:21 Ted se uplne ztracis
Ja psal ze je nepochopitelna logika tech antivaxeru. Ty z toho nejak udelas neco uplne jineho. Uplne neustale se ti ty uvahy zatoulavaji uplne jinam. Ja psal o te logice antivaxera ktery nez by si vzal vakcinu na covid tak si radsi vezme lek na odcerveni a jeste pro kone.
Ne. Ty jsi psal, že já to vidím blbě. Ne že to vidí blbě antivaxeři. Viz:
robokop píše: 6. 9. 2021, 6:38 ... Hledas duvody aby ti to pasovalo do tveho sveta ktery sis vytvoril...
Tak kdo je teda špatnej?
Antivaxeři (jak jsi psal 06.09.2021 08:21)?
Nebo já (jak jsi psal 06.09.2021 07:38)?
Nebo jsme špatní všichni?
robokop píše: 6. 9. 2021, 7:21 Pak pises ze tu mam nejake nazory. Ja tu zadne takove nazory jako pises neprezentuju. Vakciny byli schvaleny v usa jako plnohodnotne bezne vakciny. To neni nazor to je fakt. Pletes si nazpry a fakta. Dodal jsem k tomu tvrzeni podklady pripadne jsou to obecbe znama fakta. Proslo to mainstreamem. Kdyz jsem psal o tom magnetu daval jsem to jako prirovnani. To ti taky uteklo. Jsi nepozorny a nedusledny pri cteni mych prispevku a patrne i pri hledani ruznych podkladu.
Opravdu? Takže tuhle blbost psal někdo jiný?
robokop píše: 6. 9. 2021, 3:18 ... Skoro vsechny velke vakciny probehli vsemi nezbytnymi testy a jsou pouzivany v normalnim rezimu. Pokud vim neplati to treba pro sputnik...
Není spíš pravda to, co jsem napsal já?
Mex píše: 6. 9. 2021, 3:56 No, s tím plným schválením (ty používáš termín "v normalnim rezimu") to nebude tak horké.
Zatím jedou u nás zřejmě všechny v nouzovém režimu. Pfizera zatím plně schválili teprve nedávno a jenom v USA.
Tady o tom dokonce nedávno vyšel článek:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/fda ... 231641_btk
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 7:32

Rozhodne tam taky o ne v mnohych rozhodnutich jde. O tom zadna. Treba oddalovat a zmirnovat opatreni aby to slo prptahovat do nekonecna kdyz se nabizeji efektivnejsi reseni.
chb píše: 6. 9. 2021, 5:47 a co když celou dobu jde jen o prachy ?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 7:36

To sis vazne nevsimnul ze to bylo vyvinuto na prvni variantu covidu a mezitim tu probehla rada jinych a predevsim delta ktera je mnohem infekcnejsi. Vpodstate to znamena ze jsme to mozna dobehli s tou vakcinou ale rozhodne ne predebehli. Idealni by z tohoto pohledu bylo naprat do lidi tu vakcinu uz v breznu kdy jeste nebyli ty mutace a tim tomu nedat sanci. Jenze to ta vakcina jeste nebyla otestovana. To se povedlo dokoncit az v srpnu. Pak nebyli kapacity atd.... Z dnesniho pohledu kdy uz vime ze ta vakcina neni nebezpecna. Se to zda jako dobry napad. Predtim to samozrejme bylo nepripustne.
dovla píše: 6. 9. 2021, 4:56
Zv.Petr
Kontaktovat uživatele:

6. 9. 2021, 7:38

aleshonsa píše: 6. 9. 2021, 7:30 Chtělo by to nějaké trochu věcnější argumenty ....
Třeba tenhle? :lol:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ier-676009
aleshonsa

6. 9. 2021, 7:44

Zv.Petr píše: 6. 9. 2021, 7:38
aleshonsa píše: 6. 9. 2021, 7:30 Chtělo by to nějaké trochu věcnější argumenty ....
Třeba tenhle? :lol:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ier-676009
A problém je podle tebe kde? Že prostě s časem klesá účinnost?? A to je tedy důvod, proč je podle tebe něco s vakcínami špatně???
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Fifík

6. 9. 2021, 7:49

aleshonsa píše: 6. 9. 2021, 7:30 Mně se nejvíc líbí, jak se všichni "bojí" o svoje zdraví. Třeba ty obavy kolem plodnosti a pak si v autě když je chladno pustí do koulí teplo z vyhřívání sedačky. A tak by se dalo pokračovat pořád dál.

....

Chtělo by to nějaké trochu věcnější argumenty ....
Tak tohle je taky kravina, co? Přehřátám "poškodíš" aktuální dávku spermií, tu vycákáš do libovolné díry (nebo peřiny), třebaže bez kýženého výsledku, a další dávka vyrobená za optimálních podmínek už je ok, tím negativním vlivem neovlivněná. Kolik materiálu tyhle žlázy vyprodukují za den si zjisti v učebnici přírodopisu.
A to chceš srovnávat s látkou, jejímž základním parametrem je, aby NAVŽDY kolovala tvým organismem a jejíž dlouhodobé účinky jsou nyní zcela neznáme.

Chtělo by to věcnější argumenty pane inženýre. :wink:
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“