https://fb.watch/8exuoEkreG/
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
-
magic_touch
Trvalo to, ale konecne to uz vyzera ako zverak na 4.os... este zakalit celuste a moze pracovat
Trochu jich tam je, ale nebudu čekat, až se rozsype ta ruská historie. Dokonce to mělo svisle "digi" odměřování - bohužel 400 Hz, jako třeba radary. Nemá to pravítko, ale snímá to úhlové natočení trapézu - selsyn. Nemá to vůbec koncáky - ty tam půjdou. Podélně je to jednoduchý. Jen příčně jezdí sloup jako na BRH. Tam přemýšlím, že dám třeba pět indukčních čidel za sebe a knoflíkem je budu přepínat. Abych mohl nastavit příčně úvratě - všechno je elektrika - 13 motorů. Ma to svisle přidávání. Na to, že ten vřeteník má 1,5 tuny a jezdí kluzně, tak jde krásně lehce.
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ložisko do mlýnku na maso. Původně jsem ho chtěl vyrobit z teflonu, ale přečet si rozsáhlou diskusi na sousedním vlákně o volbě materiálu pro kluzné vložky, udělal jsem raději pečlivý výběr. Vytypoval jsem možné materiály, porovnal jejich koeficient tření (statický i dynamický, oba pro teploty 0°C až 40°C) a promítl ve formě krouticího momentu na rameno kliky. Dál jsem si našel v datasheetech střední hodnotu otěru a vyjádřil opotřebení pro hodnoty t=1000 a 10,000 hodin. Zhodnotil jsem nízkoteplotní creep pro poměry v uložení transportního šneku mlýnku a spočítal mezní namáhání na tlak, smyk i otlačení. Nakonec mi po několika dnech výpočtů vyšel jako optimální materiál teflon, ze kterého jsem posléze ložisko vyrobil.
- Přílohy
-
- 20210928_184326.jpg (54.64 KiB) Zobrazeno 2232 x
Aleš Procháska
-
HonzaHorka
Docela bych se podíval na ty výpočty. Co kdyby jsi udělal drobnou chybičku a vyšel ti
jiný materiál, jako třeba teflon
.
jiný materiál, jako třeba teflon
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ty výpočty zatím není možné seriózně publikovat, jsou tam některé hodnoty které jsem jen odhadoval, jako například koeficient tření nože po řezné desce, mazáno vepřovým sádlem. Dej mi ještě pár měsíců, pokusím se na to sehnat grant a uvidíme 
Aleš Procháska
Ty jsi to dlouhodobé chování nemodeloval v nějakém super softu co umí spočítat všechno možné?
No pravda, ten soft by se z porkert pětky asi pěkně hryznul
No pravda, ten soft by se z porkert pětky asi pěkně hryznul
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz