Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Kua... človeče to ste snád naozaj takto skúmali materiál /materiály/ ložiska na ručný masový mlynček?prochaska píše: ↑28. 9. 2021, 5:58 Ložisko do mlýnku na maso. Původně jsem ho chtěl vyrobit z teflonu, ale přečet si rozsáhlou diskusi na sousedním vlákně o volbě materiálu pro kluzné vložky, udělal jsem raději pečlivý výběr. Vytypoval jsem možné materiály, porovnal jejich koeficient tření (statický i dynamický, oba pro teploty 0°C až 40°C) a promítl ve formě krouticího momentu na rameno kliky. Dál jsem si našel v datasheetech střední hodnotu otěru a vyjádřil opotřebení pro hodnoty t=1000 a 10,000 hodin. Zhodnotil jsem nízkoteplotní creep pro poměry v uložení transportního šneku mlýnku a spočítal mezní namáhání na tlak, smyk i otlačení. Nakonec mi po několika dnech výpočtů vyšel jako optimální materiál teflon, ze kterého jsem posléze ložisko vyrobil.

Jestli jsem se dobře díval, je jich tam přesně o dost míň, než jsi myslel.

Ale s tím grantem je to super nápad.
Rozhodně by měl mít i praktickou část, kde by se měřilo opotřebení po namletí několika tun masa na různou hrubost. S tím bys mohl rozjet paralelní business se sekanou, karbošema a párkama.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
- Kilovolt
- Sponzor fora
... ještě by stálo za to pokusně zjistit vztah mezi materiálem daného futra a výslednou kvalitou mletého produktu a to nejlépe koštem.... 

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
-
Já bych raději klobásy než sekanou 

-
Jistě - mohlo by se třeba jmenovat:
Hobby výroba Galalitu z kaseinu pomocí methanalu.
A až by se výroba vyřešila (jistě několik let) tak by se mohlo pokračovat na nové téma:
Empirické stanovení velikosti optimální frakce bukových pilin pro vmíchání do vynálezu Leo Baekelanda
Náhodou takové piliňáky jsem jednou dělal byl to experiment na vytlačovacím lisu na podešve. Smíchal se TPE granulát s pojivem a pilinama.
a pak to jeden štoural do násypky protože to pojivo bylo takové kluzké no i pár podešví se podařilo
A když dělal před lety brácha ten EM urychlovač tak jsem mu nalisoval feromagnetické projektily chudák arburg z toho nebyl vůbec šťasný..50% Fe a 50%PA6 už bylo příliš. byl jsem rád že jsem to dostal z komory nicméně 25%Fe šlo uplně v pohodě bez kvílení a podobných zvuků
a pak to jeden štoural do násypky protože to pojivo bylo takové kluzké no i pár podešví se podařilo

A když dělal před lety brácha ten EM urychlovač tak jsem mu nalisoval feromagnetické projektily chudák arburg z toho nebyl vůbec šťasný..50% Fe a 50%PA6 už bylo příliš. byl jsem rád že jsem to dostal z komory nicméně 25%Fe šlo uplně v pohodě bez kvílení a podobných zvuků
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych měl velmi nosné téma Čím slepit ulomenou nožičku od brýlí a jeho pokračování Ale vždyť v Bauhausu prodávají lepidlo na kterém je napsáno, že lepí všechno.Sancho Panza píše: ↑29. 9. 2021, 5:28 Jistě - mohlo by se třeba jmenovat:
Hobby výroba Galalitu z kaseinu pomocí methanalu.
A až by se výroba vyřešila (jistě několik let) tak by se mohlo pokračovat na nové téma:
Empirické stanovení velikosti optimální frakce bukových pilin pro vmíchání do vynálezu Leo Baekelanda
Aleš Procháska
Já jsem pro.
Přinejhorším z toho bude druhá "hospůdka" a pak to robokop zamkne.
Z čeho se vlastně vyrábějí nožičky brýlí ?
Z polykarbonátu ???
Přinejhorším z toho bude druhá "hospůdka" a pak to robokop zamkne.
Z čeho se vlastně vyrábějí nožičky brýlí ?
Z polykarbonátu ???
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
To mne vzdycky zajima, jak se da z lahvicky takoveho lepidla sundat vicko

Tudiz by to nemelo byt prodejne, pac se to neda otevrit ...a tedy ani pouzit ...
Tady asi COI zaspala ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...