Zdražování elektřiny
Moderátor: sysel
Nečetl jsem to tady, tak možná zbytečný dotaz...
Nejak mne hlava nebere, že BE vlastně neskrachovala, jen se zbavila povinnosti dodávát smluvním klientům energie a ty svoje nasmlouvané kvoty za těžké prachy prodává na burze?
Pokud áno, je to tak OK?
Nemělo by se o tomto podvodu otevřeně psát a horem dolem to rozebírat? Že to není normální ani morální je jasné, ale je to právně OK?
Neměl by si na ty podvodníky z BE došlápnout stát skrze Energetický regulační úřad, místo vymýšlení kliček s DPH !?
Nejak mne hlava nebere, že BE vlastně neskrachovala, jen se zbavila povinnosti dodávát smluvním klientům energie a ty svoje nasmlouvané kvoty za těžké prachy prodává na burze?
Pokud áno, je to tak OK?
Nemělo by se o tomto podvodu otevřeně psát a horem dolem to rozebírat? Že to není normální ani morální je jasné, ale je to právně OK?
Neměl by si na ty podvodníky z BE došlápnout stát skrze Energetický regulační úřad, místo vymýšlení kliček s DPH !?
a mít něco levněji než je to jinde, je jako vada? Tankuješ levněji na ONU nebo jezdíš rovnou na dálnici na OMV abys nebyl za socku?
Ne, BE pouze dělala co ji ERU tolerovala, čili jít do nepřiměřeného rizika vzhledem možnému dopadu na klienty a uzavírat energošmejdské smlouvy. BE neudělala vědomý podvod, skokový nárůst cen byl neočekávaný. Na náhradu škody by teoreticky mohli klienti žalovat ERU (stát), který nekonal. Nějaké pokutičky tam padly za nekalé rekrutování nových klientů. Je zajímavé že na Slovensku BE situaci nehrotila a 200 tis klientů ponechala nakonec k rozebrání konkurenci ještě před touto eskapádou. Dá se předpokládat že měli hodně vysoko nějaké krytí. Za vším hledej peníze jak pravil jeden moudrý člověk.Grad píše: ↑29. 10. 2021, 9:40 Nečetl jsem to tady, tak možná zbytečný dotaz...
Pokud áno, je to tak OK?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vide ... .seznam.cz
naplňuje se scénář který nastínil V.Cilek ve své knize, Čína přestává být potravinove soběstačná, skupuje pšenici, která bude z části nahrazovat rýží..přípravme se, že po chudých zemích prijde skokové zdražování potravin i k nám.
naplňuje se scénář který nastínil V.Cilek ve své knize, Čína přestává být potravinove soběstačná, skupuje pšenici, která bude z části nahrazovat rýží..přípravme se, že po chudých zemích prijde skokové zdražování potravin i k nám.
Jsi naivní ,ty elektrárny mají bohaté majitelé ,tihle kmotři budou mít na jídlo vždycky a ostatní je nezajímají ,hlavně když to sype .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Můžu mít na jednu baterku připojené dvě nabíječky a měnič DC/AC240V? Jedna nabíječka z fotovoltaických panelů, duhá z DS. Dle některých na mypower foru je to jisté řešení bez přetoků do DS. To tam musí být nějaký přednostní přepínač, mezi těmi nabíječkami? Když dávají dostatečný výkon panely, tak aby z DS nabíječky nešlo nic. Nebo jak je to?
Hledám nějaký levný řešení bez přetoků do DS. Nejlépe na baterie pylontech, protože tam mi vychází nejnižší cena za 1kWh za celou životnost baterie. Ta dělá 2Kč za kWh. Jeden expert před nedávnem prohlašoval, že cena za baterie by neměla přesáhnout 1,6Kč/kWh. A měl zrovna baterie pylontech. Jenomže za poslední rok se cena baterek zvýšila o čtvrtinu. Už jenom z ceny energie z baterek je vidět, jaký je to ekonomický nesmysl, dělat malé FVE. Bohužel v dnešní zelenonáboženské době to smysl má. Když nám ti idioti schválně energii prodražujou a ještě jsou schopni zkurvit celou DS.
Hledám nějaký levný řešení bez přetoků do DS. Nejlépe na baterie pylontech, protože tam mi vychází nejnižší cena za 1kWh za celou životnost baterie. Ta dělá 2Kč za kWh. Jeden expert před nedávnem prohlašoval, že cena za baterie by neměla přesáhnout 1,6Kč/kWh. A měl zrovna baterie pylontech. Jenomže za poslední rok se cena baterek zvýšila o čtvrtinu. Už jenom z ceny energie z baterek je vidět, jaký je to ekonomický nesmysl, dělat malé FVE. Bohužel v dnešní zelenonáboženské době to smysl má. Když nám ti idioti schválně energii prodražujou a ještě jsou schopni zkurvit celou DS.
v tuto chvíli než volné prostředky narvat do nesmyslne předražených nemovitostí v kterých se bude prohánět vitr bych nakoupil opci na vagón (y) pšenice. Kdyby někdo koupil před cca 3 týdny cisternu 15 tun Ad Blue tak v poho má z jedné cisterny cca 300 tis Kč před zdaněním...a takto to půjde se vsemi základními komoditami. Doba příležitostí je tady, jak zvěstovali EU progesivisti.
cena elektřiny ... https://www.youtube.com/watch?v=1aSFQ7hjOOI
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Proč by to měla být vada? Je to OK. Ale když pak zdražej, tak nebrečím v televizi, že nemám dost benzínu, abych si dojel na dálnici pro ten dražší. A že na něj vlastně ani nemám.Mart_68 píše: ↑29. 10. 2021, 9:42a mít něco levněji než je to jinde, je jako vada? Tankuješ levněji na ONU nebo jezdíš rovnou na dálnici na OMV abys nebyl za socku?
od toho novináři jsou, aby vířili vzduch, ti lidi ani nebrečí, spíše jsou v šoku jak se řídí stát jako firma..ale jak už jsem psal dostávají jen to co chtěli. ale nevinil bych z toho jen jejich naivitu, stát by měl chránit i blbce a slaboduché..v tomto případě vidím stát (čekat) u poboček energo prodejců lidi napříč generacemi i vzdělání, tohle nebylo šméčko s hrnci.pafik píše: ↑29. 10. 2021, 1:41Proč by to měla být vada? Je to OK. Ale když pak zdražej, tak nebrečím v televizi, že nemám dost benzínu, abych si dojel na dálnici pro ten dražší. A že na něj vlastně ani nemám.
Ty seš mimoň.Mart_68 píše: ↑29. 10. 2021, 1:52od toho novináři jsou, aby vířili vzduch, ti lidi ani nebrečí, spíše jsou v šoku jak se řídí stát jako firma..ale jak už jsem psal dostávají jen to co chtěli. ale nevinil bych z toho jen jejich naivitu, stát by měl chránit i blbce a slaboduché..v tomto případě vidím stát (čekat) u poboček energo prodejců lidi napříč generacemi i vzdělání, tohle nebylo šméčko s hrnci.
Stát by měl lidi chránit. Stát by měl nechat lidi rozhodnout se, jestli chtěj být očkovaní nebo ne. Stát by neměl nařizovat cyklistům, aby nosili helmy, protože se tím je omezuje ve svobodném rozhodování. Stát by měl debilům, kteří si prokouřili plíce, léčit zadarmo rakovinu. Stát by měl vybírat co nejmenší daně. Stát by měl to i ono .... a zároveň neměl něco jinýho.
Musíš se rozhodnout, co chceš. Nemůžeš vyžrat jen to nejlepší ze všeho. Když chceš, aby se stát staral, dáváš mu do ruky moc start se i o věci, o které třeba nestojíš, aby se staral. Navíc čím víc se bude stát starat, tím větší musí vybírat daně.
Ten pan Vávra tam ze začátku plácá pěkný hovadiny o ceně energie z uhelných elektráren. Že cena energie, kterou elektrárna prodává se rovná ceně uhlí, kterou nakupuje. Že taková elektrárna nemá žádný zisk a ještě ztrátu. A na otázku, jak je to možný blekotá něco o jaderkách.
A proč? Aby se množili?
No jo vlastně, Pitomio by měl víc hlasů

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
já nikde nepíšu, že by se měl stát starat...lidem něco nařizovat, ale že by měl zákonem chránit a regulovat trh aby za ty chudší duchem, to pak nezaplatili všichni ostatní.. a to je rozdíl.pafik píše: ↑29. 10. 2021, 3:06Ty seš mimoň.Mart_68 píše: ↑29. 10. 2021, 1:52od toho novináři jsou, aby vířili vzduch, ti lidi ani nebrečí, spíše jsou v šoku jak se řídí stát jako firma..ale jak už jsem psal dostávají jen to co chtěli. ale nevinil bych z toho jen jejich naivitu, stát by měl chránit i blbce a slaboduché..v tomto případě vidím stát (čekat) u poboček energo prodejců lidi napříč generacemi i vzdělání, tohle nebylo šméčko s hrnci.
Stát by měl lidi chránit. Stát by měl nechat lidi rozhodnout se, jestli chtěj být očkovaní nebo ne. Stát by neměl nařizovat cyklistům, aby nosili helmy, protože se tím je omezuje ve svobodném rozhodování. Stát by měl debilům, kteří si prokouřili plíce, léčit zadarmo rakovinu. Stát by měl vybírat co nejmenší daně. Stát by měl to i ono .... a zároveň neměl něco jinýho.
Musíš se rozhodnout, co chceš. Nemůžeš vyžrat jen to nejlepší ze všeho. Když chceš, aby se stát staral, dáváš mu do ruky moc start se i o věci, o které třeba nestojíš, aby se staral. Navíc čím víc se bude stát starat, tím větší musí vybírat daně.