Moje první frézka
-
Zdravím všechny.
Posbíral jsem odvahu a zveřejňuji svůj výtvor. Chybí ještě dodělat pár věcí, jako koncové spínače a dořešení kabeláže. Hlavně mě teď čeká naučit se s tímto výtvorem zacházet.
Většina komponentů byla nakoupena na CNCShopu. Vodící tyče jsou průměru 20mm, trapézové šrouby 16x4mm, drivery M752. Krokové motory 2,7Nm od Microconu. Pracovní plocha 570x450x100mm. Co se týká základní konstrukce rámu, hodně jsem se inspiroval u Sysla. Jako ovládací program zkouším EMC2.
Posbíral jsem odvahu a zveřejňuji svůj výtvor. Chybí ještě dodělat pár věcí, jako koncové spínače a dořešení kabeláže. Hlavně mě teď čeká naučit se s tímto výtvorem zacházet.
Většina komponentů byla nakoupena na CNCShopu. Vodící tyče jsou průměru 20mm, trapézové šrouby 16x4mm, drivery M752. Krokové motory 2,7Nm od Microconu. Pracovní plocha 570x450x100mm. Co se týká základní konstrukce rámu, hodně jsem se inspiroval u Sysla. Jako ovládací program zkouším EMC2.
Tak je to správné tak to má být, 1 příspěvek a hned hotová mašina
Gratulace, máš to moc hezké.

Pekne, pekne a mas to dotazene az konce. Uz jen odsavani a hotovo. Az budes mit video tak ho pridej.
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkné!!!! Je vidět že ten můj web aspoň k něčemu je a vidím že jsi zkombinoval několik mojich myšlenek dohromady, jsem zvědav jak se osvědčí při frézování... Teď už Tě čeká jen to nejhorší, kabeláž a koncáky, to mi trvalo nejdéle
Ať se daří!

Ať se daří!
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
-
Díky všem za reakce, které mě opravdu těší. Zatím tedy opravdu musím říct, že jsem z frézky nadšený.
Byl to pro mě docela boj tohle dílo dokončit, protože nemám žádné vetší strojní vybavení (tedy krom stojanové vrtačky a minisoustruhu, který mi zapůjčil otec) a většinu opracovaných dílů jsem si tedy musel nechat udělat, což né vždy bylo dle mých představ.
Byl to pro mě docela boj tohle dílo dokončit, protože nemám žádné vetší strojní vybavení (tedy krom stojanové vrtačky a minisoustruhu, který mi zapůjčil otec) a většinu opracovaných dílů jsem si tedy musel nechat udělat, což né vždy bylo dle mých představ.
-
Jo, v mládí jsem stavěl celkem aktivně, teď jsem se k tomu asi před třemi roky vrátil, taky trochu kvůli klukovi, abych ho nalákal na nějakého koníčka. Akorát je problém s volným časem, což asi většina z nás dobře zná.Baxi.bax píše:Vidím vzadu konec era ,modelaříš ?Jinak pěkná práce.Taky jsem ji měl takle hezky čistou.
Já mám u Trona udělánu elektriku podobně.Miro321 píše:Mňa zaujala ta krabica s ovládaním KM. Ventilátor tam je, ale kde je nasávanie vzduchu. Neviem ak je krabica uzatvorená len ventilátor asi nepomôže. Ale možno sa mýlim. Pekná práca, páči sa mi. Miro
1.) Vzduch zásadně vyfukovat, protože nemá cenu nasávat dovnitř prach přes velkou nezakrytou díru.
2.) Dovnitř si vzduch nachází cestu přes kabelové průchodky. Ty mám sice v těsnícím provedení "do vlhka", ale podtlak je sviňa.

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
-
- Kontaktovat uživatele:
pekná frézka, určite ti bude postačovať na na modelárčinu, drevo a plasty . A tak to má byť, treba vedieť načo chcem stroj a podľa toho ho robiť, potom ešte šikovné ruky a je s toho mašinka ako táto a zdá sa že si čítal, robil, ukázal a bez otázok ktoré tu boli X krát.