nedari sa mi pohnut mortormi
Zdravim...
Mam nainstalovany Mach3.
Vobec sa mi nedari pohnut ani jednym motorom...
Da sa nejako zistit ci komunikuje pocitac s driverom???
A furt mi tam svieti napis External Estop requsted. A neviem ako to zrusit...
Beha mi to v tom riadku pri tlacitku reset.
A este by ma zaujimalo ako mate nastaveny paralelny port v biose...
Mam nainstalovany Mach3.
Vobec sa mi nedari pohnut ani jednym motorom...
Da sa nejako zistit ci komunikuje pocitac s driverom???
A furt mi tam svieti napis External Estop requsted. A neviem ako to zrusit...
Beha mi to v tom riadku pri tlacitku reset.
A este by ma zaujimalo ako mate nastaveny paralelny port v biose...
Dikes..
Pomohlo mi to... uz mi nesvieti ten Estop. A ten moj driver ma este aj enable vstup tak aj ten som zapojil.
Motory sa uz tocia, ale aj ked stoja na mieste pocut v nich take bruncanie a nahrievaju sa...
A este by som chcel vediet ako nastavit `motor tuning`
Skusal som tam zadavat nejake hodnoty ale stale sa mi zda ze to nejako pomaly toci...
Pomohlo mi to... uz mi nesvieti ten Estop. A ten moj driver ma este aj enable vstup tak aj ten som zapojil.
Motory sa uz tocia, ale aj ked stoja na mieste pocut v nich take bruncanie a nahrievaju sa...
A este by som chcel vediet ako nastavit `motor tuning`
Skusal som tam zadavat nejake hodnoty ale stale sa mi zda ze to nejako pomaly toci...
mam to uz asi 2 roky.. neviem kolko presne stal vtedy som kupoval 7 krokovych motorov a 5 driverov.
Ale nebolo to vela.
A az teraz na to prisiel cas... Doteraz som to mal odlozene v krabici...
Ale nebolo to vela.
A az teraz na to prisiel cas... Doteraz som to mal odlozene v krabici...

hej hej.. mam nejake veci aj navyse do zasoby.....
Este mam aj 3 vretena 2x 1.5kW a jedno 750W + frekvencny menic.
Ale vratme sa k teme... Nevie mi nikto poradit co to je za bruncanie v motoroch ked stoja??? A nahrievaju sa...
Este mam aj 3 vretena 2x 1.5kW a jedno 750W + frekvencny menic.
Ale vratme sa k teme... Nevie mi nikto poradit co to je za bruncanie v motoroch ked stoja??? A nahrievaju sa...
Nahrievanie je normalna vec. Aj ked motory stoja tak nimi prechadza prud a vznika joulove teplo. Moderne drivery su typu coper, t.j. pracuju z pulzne sirkovou modulaciou (PWM) ktora by vsak nemala byt pocut lebo ide okolo 100kHz. Co moze byt pocut je striedava zlozka slabo odfiltrovaneho napajania pre driver...
Caute.
Budem pokracovat v tejto teme aby nevznikala dalsia zbutocne.Mam napojene motorceky v hw a drzia ako prikovane mam aj napojene vsetky potrebne kabely lenze neviem prinutit aby sa KM rozbehly v Machu.Co by som mal skontrolovat?Je to len skuska na stole mimo cnc.Dakujem

Budem pokracovat v tejto teme aby nevznikala dalsia zbutocne.Mam napojene motorceky v hw a drzia ako prikovane mam aj napojene vsetky potrebne kabely lenze neviem prinutit aby sa KM rozbehly v Machu.Co by som mal skontrolovat?Je to len skuska na stole mimo cnc.Dakujem
Skús sa pozrieť na tuto moju debatu, kedysi som riešil podobný problém
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=24&t=2353
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=24&t=2353