Co jste dneska bastlili?
-
Po nejakom čase som oprášil Isela a pustil sa do výroby nového panela pre laser K40.
Zaujímavá je aj tá priehľadná plastová platňa. Je vydolovaná s LCD displeja zo šroťáku. Sú 2, 5 aj 6 mm hrubé, formát podľa LCD. Perfektne sa obrába, je pružná, podľa všetkého je to polykarbonát alebo nejaký kopolymér. Jediná nevýhoda je, že na vrchu tie dosky majú jemný matný raster.
Zaujímavá je aj tá priehľadná plastová platňa. Je vydolovaná s LCD displeja zo šroťáku. Sú 2, 5 aj 6 mm hrubé, formát podľa LCD. Perfektne sa obrába, je pružná, podľa všetkého je to polykarbonát alebo nejaký kopolymér. Jediná nevýhoda je, že na vrchu tie dosky majú jemný matný raster.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
-
Ďakujem
.
Čo sa týka vypínačov, ani presne neviem. Točil som ich tak a onak a nejak mi to v tejto polohe prišlo krajšie. Spínače sú podsvietené, indikácia stavu bude jednoznačná. Každopádne som ich ešte nenakábloval, tak si to možno ešte rozmyslím
.

Čo sa týka vypínačov, ani presne neviem. Točil som ich tak a onak a nejak mi to v tejto polohe prišlo krajšie. Spínače sú podsvietené, indikácia stavu bude jednoznačná. Každopádne som ich ešte nenakábloval, tak si to možno ešte rozmyslím

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Zase svetelné vypínače na stene sú (vraj by mali byť) všetky vypnuté v pozícii hore vraj preto aby nezachytávali viac prachu keď sú vypnuté. Takže je to asi len otázka vkusu.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Tohle vysvětlení mě nenapadlo.
U jednoho zákazníka to tak mají, a připadá mi to vždy strašně nepřirozené (bývám tam často do večera, jinak bych to nevěděl).
Vysvětloval jsem si to tak, že elektrikář byl Australan, nebo byl ožralý.
Tak tuhle historku o prachu taky slyším poprvé, asi ji nezna ten pitomec, co vymyslel abb vypinace s tou priblblou dražkou na rámečku smerem ke stene. Ted nevim jak se ten ksindl od abb jmenuje, ale to je lapac prachu.
Asi nemam vysvetleni, ale pro me je proste dolu vypnuto, jestli jistič, deon, nebo klapka je jedno

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Není to otázka vkusu a navíc je to přesně naopak. Zde citace z ČSN 33 2130 - Vnitřní elektrické rozvody:
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
-
Mimo normu elektro, využití ergonomie. V krizové situaci hrábneš zvrcha dolu, na plocho přitahuješ k sobě, na centrál stop se opřeš
Maji byt dolu vypnuto proto, aby kdyz neco spadne ze steny nebo podel ni (jako pada treba koste), tak aby vzdy vypnuly a ne naopak. Aspon tak mi to vysvetloval jako decku otec.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Je to přesně jak píše Dawe. Málokdy "padá" něco nahoru. Také při nouzovém vypnutí je pohyb shora dolů přirozenější a k tomu pomáhá gravitace, takže třeba na velké silové vypínače může dotyčný působit svojí vahou.
S tím zachytáváním prachu to slyším prvně, to by snad měla řešit konstrukce rámečku...
Jinak u těch kolébkáčů to jde obrátit i když jsou zapojený, pokud teda nejsou zapájený v jednom plošňáku.
S tím zachytáváním prachu to slyším prvně, to by snad měla řešit konstrukce rámečku...
Jinak u těch kolébkáčů to jde obrátit i když jsou zapojený, pokud teda nejsou zapájený v jednom plošňáku.