hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mex

17. 12. 2021, 11:40

Mart_68 píše: 17. 12. 2021, 11:30 záleží jestli je víc chytrej nebo víc manžel Urshuly a kdy se tím ředitelem vlastně stal...mám pocit že nám vzniká nějaká novodobá šlechta, kde v všichni šlechtici jsou nějak angažování napříč vším kde se dá vybírat desatek
Pokud je někdo blbej a je tam jen kvůli tomu, čí je manžel/manželka, tak bude nějakým členem dozorčí rady nebo něčeho podobného. Tam může sedět i kýbl betonu.
Když je někdo lékařským ředitelem, tak úplná guma určitě být nemůže.
pafik

17. 12. 2021, 11:46

Grad píše: 17. 12. 2021, 10:27 .....
A mimochodem, zdravotníctví v CZ je přes veškeré snahy zlikvidovat ho pro masu a udělat z něj špičku pro špičky, pořád ještě neskutečně dostupné a vysoce kvalitní pro širokou veřejnost, což i pro mnohem bohatší státy v EU rozhodně neplatí...
No, ale daří se. Už se to povedlo u zubařů. Ti si dělaj, co chtěj, a i pojišťovny jsou na ně krátký. Nebo líný s nima bojovat. Vyhláška k zákonu třeba říká, že ti zubař musí udělat hrazenou plombu, pokud na ní trváš.. Může ti navrhnout a vysvětlit výhodu nehrazené plomby a pokud to akceptuješ, tak je to OK. Pokud ne, je povinen udělat hrazenou (amalgám na stoličky). Praxe (aspoň v Praze) je taková, že ti rovnou dělaj hrazenou. Když jsem se ptal, proč mi nenabídl zubař amalgámovou, tak mi řekl, že jí ani nemá. Ačkoliv ve smlouvě s pojišťovnou podepisuje pravidla, jaká jsou stanovena tou vyhláškou. Takže bych nad naším zdravotnictvím až tak nejásal. Jako všude jsou dobří i špatní, dobré oblasti i špatné oblasti.
pafik

17. 12. 2021, 11:48

Mex píše: 17. 12. 2021, 11:40 ...
Pokud je někdo blbej a je tam jen kvůli tomu, čí je manžel/manželka, tak bude nějakým členem dozorčí rady nebo něčeho podobného. Tam může sedět i kýbl betonu.
Lékařský ředitel má k ruce určitě dostatečné množství dobře placených skutečných odborníků, aby jejich názory mohl eventuelně vydávat za svoje.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2021, 11:55

Mex píše: 17. 12. 2021, 11:24
Tak se až zdráhám věřit u ní na nějaký klad, tj. že byla schopna uhnat chytrého chlapa.
To máš pomotaný ,na lovu byl kdysi chlap, některým našim hokejistům stačilo že umí holka tancovat v klubu u tyče :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Sajmon

17. 12. 2021, 11:57

Ahoj všem čtenářům :-)
Tohle téma již moc nečtu, jelikož co se zavřelo téma o covidu, tak se všichni debata přesunula sem.

Když sem nakouknu jsou tu oba tábory, ale teď v týdnu jsem zjistil, že se pravděpodobně klube další tábor (nebo jsem o něm až teď slyšel prvně)
Myslel jsem si, že jsou zjednodušeně dva tábory:
1) očkovat a normálně žít
2) neočkovat a normálně žít
samozřejmě na obou stranách fanatici, kteří přesvědčují, že jejich strana je lepší - to teď neřeším

Chápu lidi, co se toho strašně bojí nikam nechodí s nikým se nechtějí stýkat.
Vždy jsem je řadil do první skupiny a myslel že se chtějí očkovat, ale v týdnu po jedné debatě jsem zjistil, že existují lidé (pro mě tedy novinka a již zmíněna skupina 3), kteří mají strach, bojí se o svůj život, stýkají se jen v nejnutnějších případech, ale o očkování nechtějí ani slyšet.

Možná jsem jen slepý nebo někde zamrznul, ale dřív jsem o této skupině neslyšel.
Mex

17. 12. 2021, 11:58

pafik píše: 17. 12. 2021, 11:48 Lékařský ředitel má k ruce určitě dostatečné množství dobře placených skutečných odborníků, aby jejich názory mohl eventuelně vydávat za svoje.
Nechci se hádat, protože je mi to jedno.
Ale myslím, že takhle jednoduché to přece jen není.
A hlavně by to bylo zbytečné. Když je někdo blbej, tak se posadí někde, kde po něm nikdo nebude nic chtít.
Příklad z praxe: blbá Richterová. Mohla být ministryní (jako každý zvolený Pirát může být ministrem). Ale raději se stane místopředsedkyní parlamentu, kde opravdu může místo ní sedět plyšový medvěd a vyjde to nastejno. Na ministerském postu už by to nešlo, i když by kolem sebe měla hejno rádců.
QNX
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2021, 11:59

Neodpustím si jednu technickou poznámku P a S jsou docela užitečné legury, to nebyl zrovna ideální příklad. Třeba taková ocel 11 1xx bez síry, to by nebylo ono. Nebo svářkové železo bez P, to už také není to pravé svářkové. Když jsem řešil technologii výroby svářkového železa, tak zrovna složení vsázky, které podporovalo vznik strusky vhodné pro zvyšování obsahu P bylo docela zásadní. P ve svářkovém železe do značné míry nahrazuje C a zároveň výrazně zlepšuje kovářskou svařitelnost.

Jo a k tomu pečivu. Odmítání kupování pečiva, protože se jiný zákazník možná škrábe v zadku ...... což může být zrovna docela dobrý způsob, jak si vybudovat lepší imunitu. Možná dokonce lepší, než samotné očkování :lol: Je tedy otázka, jestli pro svou imunitu neděláme mnohem víc, když se chováme jako prasata. Tady se traduje, že aby člověk získal dobrou imunitu, tak za život musí sníst nejméně jedno kolečko hnoje. O očkování lidová moudrost nemluví :)

Sajmon: A asi jsou i další skupiny. Já nejsem odpůrce, ale ani příznivec očkování, moc se nebojím, ale jsem opatrný a nikam moc nechodím, protože tak dobře jako doma jinde stejně není.
Milan199

17. 12. 2021, 11:59

pafik píše: 17. 12. 2021, 11:32 Ty si vybereš zrovna to nejblbější nařízená a pak to zobecníš.
Převedeno do našeho oboru - chladil jsem TK frézu a ona mi praskla. Ergo používání TK fréz je blbost a chlazení obecně je taky blbost. Kdybych to měl hnát ad absurdum - jsem frézař a jelikož mi praskaj TK frézy a jiný v práci nemám, přestanu chodit do práce.
Ale já to nezevšeobecňuji.

Chtěl jsem upozornit na to, že spousta těch opatření / nařízení byla prapodivně načasovaná a nikdo se neobtěžoval to nějak zdůvodnit. Je potom hrozný rozdíl jestli to lidi dodržovat chtějí nebo musí a neztotožní se s tím.
Taky dost blbě působí když je tiskovka - všichni mají vzorně respirátory a asi tak 12 sec po vypnutí kamer nikdo. Jenže jedna kamera běží.
Stejně blbě působí když zakážeš hospody a večer tě nafotí jak tam jdeš na pivko.
Celý systém to pak zpochybní a degraduje.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2021, 12:04

Sajmon píše: 17. 12. 2021, 11:57
Vale v týdnu po jedné debatě jsem zjistil, že existují lidé (pro mě tedy novinka a již zmíněna skupina 3), kteří mají strach, bojí se o svůj život, stýkají se jen v nejnutnějších případech, ale o očkování nechtějí ani slyšet.

Možná jsem jen slepý nebo někde zamrznul, ale dřív jsem o této skupině neslyšel.
Když můžeš mít skoro 80 pohlaví tak proč né třeba 30skupin kolem očkování :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Sajmon

17. 12. 2021, 12:06

QNX píše: 17. 12. 2021, 11:59 Sajmon: A asi jsou i další skupiny. Já nejsem odpůrce, ale ani příznivec očkování, moc se nebojím, ale jsem opatrný a nikam moc nechodím, protože tak dobře jako doma jinde stejně není.
tohle, co píšeš chápu
Ale tento případ o kterém mluvím jsou lidé kolem 60ti a mají strach že umřou na kovid i očkování.
Tahle kombinace mě nikdy nenapadla.
Mex

17. 12. 2021, 12:07

fmodel píše: 17. 12. 2021, 11:55 To máš pomotaný ,na lovu byl kdysi chlap ...
Já nevím, jestli to vůbec někdy platilo.
Nakonec i v přírodě si většinou vybírá samička.
Tedy řekněme "loví", ale jen z omezeného sortimentu těch, kteří se snaží o ni.
A aby se o ni snažili, to si šikovná samička umí zařídit.
Mart_68
Trol

17. 12. 2021, 1:00

Mex píše: 17. 12. 2021, 12:07
fmodel píše: 17. 12. 2021, 11:55 To máš pomotaný ,na lovu byl kdysi chlap ...
Já nevím, jestli to vůbec někdy platilo.
Nakonec i v přírodě si většinou vybírá samička.
Tedy řekněme "loví", ale jen z omezeného sortimentu těch, kteří se snaží o ni.
A aby se o ni snažili, to si šikovná samička umí zařídit.
tak na lov už úplně zapomeňte, chcete dopadnout jak Dominik Ferry ? Mimochodem, nějak to po volbách utichlo, co?
Milan199

17. 12. 2021, 1:23

QNX píše: 17. 12. 2021, 11:59 Jo a k tomu pečivu. Odmítání kupování pečiva, protože se jiný zákazník možná škrábe v zadku ...... což může být zrovna docela dobrý způsob, jak si vybudovat lepší imunitu. Možná dokonce lepší, než samotné očkování :lol: Je tedy otázka, jestli pro svou imunitu neděláme mnohem víc, když se chováme jako prasata. Tady se traduje, že aby člověk získal dobrou imunitu, tak za život musí sníst nejméně jedno kolečko hnoje. O očkování lidová moudrost nemluví :)
No dobrou chuť.

A s tím kolečkem hnoje. Už máš splněno ?

Jinak jsi mi připoměl // forek ?? //

Když sní první dítě žížalu nebo hlínu, letíme s ním k doktorovi.
Když sní druhé dítě žížalu nebo hlínu, utřeme mu pusu kapesníkem.
Když sní třetí dítě žížalu nebo hlínu, zamyslíme se, zda ještě potřebuje obědvat.
QNX
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2021, 1:43

Milan199: No to právě nevím, ono se to blbě měří.
Mart_68
Trol

17. 12. 2021, 1:46

pafik píše: 17. 12. 2021, 11:48
Mex píše: 17. 12. 2021, 11:40 ...
Lékařský ředitel má k ruce určitě dostatečné množství dobře placených skutečných odborníků, aby jejich názory mohl eventuelně vydávat za svoje.
https://de.linkedin.com/in/heiko-von-de ... -62520b154

a že se ten Heiko von der Leyen (manžel Uršuly) stal tím directorem Orgenesis zrovinka před dvěma roky, a že se Orgenesis zabývá Covidem-19 ?
No čím taky jiným..ostatní nemoci jako rakovina už jsou přece dávno minulostí.

holka má starosti, neví co dřív delete
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_rik
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“