hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Fifík

30. 12. 2021, 4:53

robokop píše: 30. 12. 2021, 1:55 myslim ze to uplne michas
ja jsem do vedy politiku netahal
to je obor sam pro sebe ktery je na opacnem polu nez je veda, zcela na druhem konci
myslim ze je prave castym omylem lidi v posledni dobe tyhle veci michat

Jak je vidno z poslednich let tak politici zcela ucelove ignoruji dosavadni poznani bez ohledu na zavaznost. Nebo naopak, veda a poznani nema zadny zasadni vliv na politiku a smerovani sveta ackoli se na nem podili vyvojem prostredku ktere jsou pak ruzne zneuzivany pro politicke cile.

mym presvedcenim je vyprdnout se na veskerou politiku a ridit se fakty tam kde jsou dosupne
politika v minulosti casto zklamala a zklamava nadale, vedu a poznani povazuji za verne (i prez ruzne smouhy ktere se ale snazi eliminovat, politika si naopak podvody a klamy pestuje)
Hm.. 68 milionů Němců si bylo v roce 1938 jistých, že židé jsou geneticky bezcenná rasa. Byly na to velice sofistikované vědecké studie, tak kdo by pochyboval žejo... Dál by se dalo historií pokračovat ve stejném duchu.
Nevěřím na matrix, ani velkýho bratra, ale nekriticky věřit všemu, co vyprodukuje věda je taktéž cesta do pekla... A už vůbec nemůžeš oddělovat vědu a politiku, neboť většina vědy je financovaná z veřejných rozpočtů a těmito penězovody točí politici.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2021, 4:57

zmerena opakuji zmerena ucinnost vakciny proti prvni mutaci byla hodne prez 90%
to neni lez ani kec ani manupulace atd... to je jeden fakt
bylo jasne zduraznovano ze to nemusi platit pro jine mutace atd....

tedy neplati ze za velke penize lhali nebo se ucastnili jakychkoli nekalosti jak tu chybne uvadis
to je presne ten typ dezinformaci a prekrucovani o kterych se tu bavime

ano vedelo se ze to nemusi byt ucinne na jine mutace, nakolik nikdo nevedel protoze mutace je proces z veke casti nahodny, proste sum pri genetickem prenosu informaci zpusobi ze potomek viru neni klonem

to ze se bude muset proockovat cela populace a to ze na to neni cas bylo take receno vcas

pak uz se toho chopila politika takze misto rizika volili trictvrterocni testovaci proceduru na plne schvaleni vakciny, postupne dobrovolne ockovani a dlouhe debaty o povinnem ockovani a jine postupy

jiste mohli byt i jine zpusoby treba jako jen z casti otestovanou vakcinu ktera by vykazovala minimalni problemy v jeji adenovirove forme hned z jara naprat do praskovacich letadel a do rozvodu pitne vody atd.... (nebrat za slovo, nadsazka), tady by asi sance na unik nejake mutace byla velmi nizka

ale o tom jak s vedeckymi, tvrdymi daty zachazeji politici je presne ten film
a proto jsme tam kde jsme

pred rokem a pul tu byla letni euforie po jarni slabe vlne kdy se svorne tvrdilo ze je to za nami
byla to pouze emoce
kolik lidi si tu trouflo tvrdit opak?
pamatuju jak jsem zde psal ze neni jakykoli konkretni hmatatelny duvod myslet si ze to jen tak skonci
a bum 40 000 mrtvol
nejde o to ze jsem to rikal jde o ten princip na zaklade ktereho jedna strana hromadne tvrdi ze je konec proste z dobreho pocitu, emoce, prani
a druha proste nevidi jediny dobry dukaz proc to tak ma byt i kdyz by se rada mylila

proste zustat nohama na zemi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2021, 5:02

tento tvuj priklad nema s vedou z dnesniho pohledu nic spolecneho
michas politiku s druhou politikou ktera byla vydavana za vedu
to co se tam delo bylo na politickou objednavku
snad nepovazujes cloveka ktery nazdarbuh pichal do lidi vseliake chemikalie aby z nich udelal arijce za vedce, toto rozhodne neni vedecky postup
z dnesniho hlediska se seriozni vedou neslucitelne
tehda z politickych duvodu prohlasili takoveto lidi za vedce
to za totace umeli podobne transformace profesi taky, proste je pretavili, z delnika reditel
Fifík píše: 30. 12. 2021, 4:53
robokop píše: 30. 12. 2021, 1:55 myslim ze to uplne michas
ja jsem do vedy politiku netahal
to je obor sam pro sebe ktery je na opacnem polu nez je veda, zcela na druhem konci
myslim ze je prave castym omylem lidi v posledni dobe tyhle veci michat

Jak je vidno z poslednich let tak politici zcela ucelove ignoruji dosavadni poznani bez ohledu na zavaznost. Nebo naopak, veda a poznani nema zadny zasadni vliv na politiku a smerovani sveta ackoli se na nem podili vyvojem prostredku ktere jsou pak ruzne zneuzivany pro politicke cile.

mym presvedcenim je vyprdnout se na veskerou politiku a ridit se fakty tam kde jsou dosupne
politika v minulosti casto zklamala a zklamava nadale, vedu a poznani povazuji za verne (i prez ruzne smouhy ktere se ale snazi eliminovat, politika si naopak podvody a klamy pestuje)
Hm.. 68 milionů Němců si bylo v roce 1938 jistých, že židé jsou geneticky bezcenná rasa. Byly na to velice sofistikované vědecké studie, tak kdo by pochyboval žejo... Dál by se dalo historií pokračovat ve stejném duchu.
Nevěřím na matrix, ani velkýho bratra, ale nekriticky věřit všemu, co vyprodukuje věda je taktéž cesta do pekla... A už vůbec nemůžeš oddělovat vědu a politiku, neboť většina vědy je financovaná z veřejných rozpočtů a těmito penězovody točí politici.
Mart_68
Trol

30. 12. 2021, 5:04

camel1cz píše: 30. 12. 2021, 4:45 Zdravím všechny pocestné!

K politice raději nepřispěju, ale mám prosbu a doufám, že to co sem vymyslel není nesmysl,

Už dlouhou dobu se porozhlížím po menším soustruhu a frézce jen tak na hraní kolem domu. Menší nemyslím ty úplně nejmenší, nejprovařenější a nejdražší stroje. Místo mám - jen je na tu mojí droboť nesmysl SU63/3000, ale třeba kratší SU50 už bych asi kousnul. Frézka to samé, také něco středního a vertikálního. Požadavky nemám nijak ostré, a k té velikosti mi jde spíš o rozumnou ovladatelnost, univerzálnost (závity) a alespoň malou přesnost. Problém je, že s tím umím spíš teoreticky (strojní průmyslovka a dílny) - to by až tak nevadilo, naučím se, ale zásadní zásek vidím v tom, že nedokážu vybrat stroj, který je ve slušném stavu.

A teď to příjde: myslíte, že by se našla nějaká dobrá duše, někdo z Loun či akolí (není podmínkou), kdo by mi pomohl sehnat stroje podle téhle hrubé představy? Nejde mi ani tak o výběr typu, jako otipování konrétních nabídek a zjištění stavu daného stroje před koupí.
Samozřejmě to nechci zadarmo - jistě se revančuji v tvrdé měně nebo tekutých naturáliích či dle dohody. Ale je mi jasné, že to je kšeft století.

No jestli je to blbost, tak aspoň přeji vše dobré v novém roce!
ber to jen jako takový tip, jsou v Příbrami
https://www.limetech.cz/soustruh-hrotov ... -1000/3192
sice jsou to překupníci, ale na jednom místě je mraky strojů ve velmi slušném stavu, něco jsem jim vezl, nakupují vyřazené stroje ne vyhozené do šrotu. člověk co to tam má na starosti nevypadal jako cigán, nebude mít problém ti to odzkoušet.
Charon
Sponzor fora

30. 12. 2021, 5:16

K politice raději nepřispěju, ale mám prosbu a doufám, že to co sem vymyslel není nesmysl,

Už dlouhou dobu se porozhlížím po menším soustruhu a frézce jen tak na hraní kolem domu. Menší nemyslím ty úplně nejmenší, nejprovařenější a nejdražší stroje. Místo mám - jen je na tu mojí droboť nesmysl SU63/3000, ale třeba kratší SU50 už bych asi kousnul. Frézka to samé, také něco středního a vertikálního. Požadavky nemám nijak ostré, a k té velikosti mi jde spíš o rozumnou ovladatelnost, univerzálnost (závity) a alespoň malou přesnost. Problém je, že s tím umím spíš teoreticky (strojní průmyslovka a dílny) - to by až tak nevadilo, naučím se, ale zásadní zásek vidím v tom, že nedokážu vybrat stroj, který je ve slušném stavu.

A teď to příjde: myslíte, že by se našla nějaká dobrá duše, někdo z Loun či akolí (není podmínkou), kdo by mi pomohl sehnat stroje podle téhle hrubé představy? Nejde mi ani tak o výběr typu, jako otipování konrétních nabídek a zjištění stavu daného stroje před koupí.
Samozřejmě to nechci zadarmo - jistě se revančuji v tvrdé měně nebo tekutých naturáliích či dle dohody. Ale je mi jasné, že to je kšeft století.

Ahoj
máš to úplně v blbém vlákně, tady se řeší covid a politika :lol: Takže si toho asi nikdo nevšimne, tady proudí adrenalin a vášně, ne mozkové závity :lol:
Přesuň to do diskuze sem

Obsah fóra- Konvenční a CNC stroje, provoz údržba, přestavba - Kde koupit starší stroje
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Fifík

30. 12. 2021, 5:18

robokop píše: 30. 12. 2021, 5:02 tento tvuj priklad nema s vedou z dnesniho pohledu nic spolecneho
michas politiku s druhou politikou ktera byla vydavana za vedu
to co se tam delo bylo na politickou objednavku
snad nepovazujes cloveka ktery nazdarbuh pichal do lidi vseliake chemikalie aby z nich udelal arijce za vedce, toto rozhodne neni vedecky postup
z dnesniho hlediska se seriozni vedou neslucitelne
tehda z politickych duvodu prohlasili takoveto lidi za vedce
to za totace umeli podobne transformace profesi taky, proste je pretavili, z delnika reditel
Neřekl bych. V podstatě to byla poměrně promakaná antorpometrie, což je všeobecně uznávaný vědní obor. Výstupem z něj se dle nějakách politicky (tenkrát spíš ideologicky) zadaných hodnot rozhodlo. Ano je to extrémní příklad, ano je to flagrantní zneužití vědy, ale můžeš jistotně říct, že se dnes nic takového neděje?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2021, 5:58

tam predem nekdo stanovil co ma vyjit a mezi to prskli konstanty
dnesni veda v oblasti exaktnich velicin funguje na principu ruznych overovani nez se hypoteza vubec da zverejnit a pak jeste po zverejneni. Kdyz by sis udelal pruzkum najdes spousty vedcu kteri si mysleli ze lez nema kratke nohy. Ze nejaky cinknuty data nikdo nezkouma. Kdyz ale usilujes o vyniknuti zkoumas podstatne veci ktere nekdo vyuzije. Kdyz tedy poskytnes svetu nastroj kterej nefunguje zahy ho nekdo pouzije a prijde se na to. Jako kdybys proste udelal zmetky ve vyrobe a oni u zakaznika nepasovali a vratej se s reklamaci. Kdyz te pristihnou s umyslem je to konec kariery. Kdyz budes sulit nejake bezvyznamnosti je sance ze to zapadne bez povsimnuti.

Prave protoze se tyhle principy nedaji osulit
prave proto ze tabulka parametru jasne hodnoti co je lepsi nez jine
je tu ta tendence obratit pozornost na emoce
hledet k zemi kdyz nad hlavou leti kometa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2021, 6:24

Vzpominam ze se rika ze za velke vlastenecke valky se v rusku cislo pi blizilo dokonce ke 4!!!

Politicky je mozne vsechno
I ekonomicke perpetum mobile

V matematice na tohle okamzite dojedes
Otazkou je podle ceho se hodlas ridit.
Podle pi=4 nebo dokonce vice?
To si nespocitas ani jednu osu na cnc.
Kdyz to nekdo coby vedec zacne tvrdit hned se na to prijde.
I prez to jsou pocetne skupiny co veri ze zeme je placata.
Aris

30. 12. 2021, 6:25

Mart_68 píše: 30. 12. 2021, 5:04

sice jsou to překupníci, ale na jednom místě je mraky strojů ve velmi slušném stavu, něco jsem jim vezl, nakupují vyřazené stroje ne vyhozené do šrotu. člověk co to tam má na starosti nevypadal jako cigán, nebude mít problém ti to odzkoušet.
To je od Marta dobrý tip. Na místě kde mají ty stroje je prodejců strojů více. Pokud budeš chtít, napiš a já ti to tam ukážu a seznámím tě s místem.
Mart_68
Trol

30. 12. 2021, 6:54

Mart_68 píše: 30. 12. 2021, 5:04

To je od Marta dobrý tip. Na místě kde mají ty stroje je prodejců strojů více. Pokud budeš chtít, napiš a já ti to tam ukážu a seznámím tě s místem.
Grad

30. 12. 2021, 7:29

Grad píše: 30. 12. 2021, 10:35
robokop píše: 29. 12. 2021, 3:59 Jinak doporucuji toto:

https://denikn.cz/775995/k-zemi-hled-kr ... /?ref=list

Je treba dokoukat zaverecne titulky.
Dík za tip!
Už z té diskuse kolem plyne, že to asi stoji za zhlédnutí... :)
Co jsem si o tom zatím přečet, bez zhlédutí, soudím, že to pro totální většinu společnosti nebude pěkná podívaná, natož že by se u toho bavili. Kdo by se rád a s nadšením díval na nastavené zrcadlo se silně satirickým a ironickým vyzněním, že? :wink:
No, uvidím... třeba se mýlím.
No, tak tohle nazvat komedii...
Docela dobré, ale stojím si na výše napsaném, tohle masovka není ani nebude. Dokonce se domnívám, že to ten plebs na který to cílí ani nepobere. :?
Asi nejvíce mne zamrazilo v momentě, kdy se rozjel veletoč v prezidenském štábu... střih a najednou to byl Burešův štáb před tím TV vystoupením s oznámením o Vrběticích...
Jinak dávám 8 z 10
- chtělo to použít podstatně silnější kalibr než použitou "flobertku" na tu střelbu do politiků, médii, prcháčů, vědců, zblblého plebsu, zblblé společnosti...
- totálně nepovedený závěr a uniknuvší šmejdi? no, konec bez happyendu, to snad né v amícké komedii :wink:
Mart_68
Trol

30. 12. 2021, 7:46

Grad píše: 30. 12. 2021, 7:29
Grad píše: 30. 12. 2021, 10:35
robokop píše: 29. 12. 2021, 3:59 Jinak doporucuji toto:

https://denikn.cz/775995/k-zemi-hled-kr ... /?ref=list

Je treba dokoukat zaverecne titulky.
Dík za tip!
Už z té diskuse kolem plyne, že to asi stoji za zhlédnutí... :)
Co jsem si o tom zatím přečet, bez zhlédutí, soudím, že to pro totální většinu společnosti nebude pěkná podívaná, natož že by se u toho bavili. Kdo by se rád a s nadšením díval na nastavené zrcadlo se silně satirickým a ironickým vyzněním, že? :wink:
No, uvidím... třeba se mýlím.
No, tak tohle nazvat komedii...
Docela dobré, ale stojím si na výše napsaném, tohle masovka není ani nebude. Dokonce se domnívám, že to ten plebs na který to cílí ani nepobere. :?
Asi nejvíce mne zamrazilo v momentě, kdy se rozjel veletoč v prezidenském štábu... střih a najednou to byl Burešův štáb před tím TV vystoupením s oznámením o Vrběticích...
Jinak dávám 8 z 10
- chtělo to použít podstatně silnější kalibr než použitou "flobertku" na tu střelbu do politiků, médii, prcháčů, vědců, zblblého plebsu, zblblé společnosti...
- totálně nepovedený závěr a uniknuvší šmejdi? no, konec bez happyendu, to snad né v amícké komedii :wink:
a taky Meryl Streep ... ta zahraje všechno.. i Trumpa... pokud to byl záměr, palec nahoru :lol:
Mex

31. 12. 2021, 12:36

robokop píše: 30. 12. 2021, 2:36 ... Viz rada odflaknutych studii kolem ivermectinu kde se ti lide sami vyradili. ...
Ten Ivermectin Ti musel něco strašného udělat, že vůči němu pociťuješ takovou systematickou nenávist. ;-)
Můj názor na něho je teda hodně jiný.
Zajímavý článek na tohle téma napsal Karel Wágner:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/veda/ ... p_veda_wag
Můj pohled na Ivermectin je hodně podobný tomu jeho (a velmi nepodobný tomu Tvému).
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 12. 2021, 1:01

Ivermectin samotny ne ale ty lzi o tom jak uzasny je i potom co prasklo ze to bylo zfusovane. Ty me stvou. Jinak ty jsi vzdy v opozici uz ze sportu. Klidne prihod to o tom pi > 4 aby to bylo kompletni. Nejake zduvodneni proc by tomu tak melo byt jiste hrave vymyslis. :D nadsazka!

Ivermectin je zarny pripad jak lide zahodili racionalitu a podlehli emocim.
Mex

31. 12. 2021, 1:05

robokop píše: 31. 12. 2021, 1:01 ... Jinak ty jsi vzdy v opozici uz ze sportu. Klidne prihod to o tom pi > 4 aby to bylo kompletni. Nejake zduvodneni proc by tomu tak melo byt jiste hrave vymyslis.
Eee ?
Nezačal jsi s oslavou Silvestra už nějak předčasně?
Don't drink and write.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“