A pri tom netvrdím že nemáš pravdu, to čo tvrdíš je súčasný najrozšírenejší pohľad na elektrické javy, ktoré sa dejú v elektrických obvodoch. Sú popísané, overené zdokumentované... ako vravím niekomu to stačí. Ja len tvrdím že je to iba viditeľná špička ľadovca a naviac nemusí to byť všetko pravda. Ten prvomájový pochod elektrónov cez vodič sa mi nezdá dostatočne vysvetlujúci. Musí tam byť ešte niečo viac ... teda pri striedavom prúde.
Dokonca som čítal vyjadrenie že elektrina je prejavom boha v pohybe (Edgar Cayce). Aj to je zaujímavý pohľad ... ak si slovo boh nahradíme za všadeprítomnú vesmírnu energiu (prípadne energia vákua, éteru, čiernej hmoty...) ... môže to znieť niekomu lepšie.
Vzorom v tomto je pre mňa Nikola Tesla. Vnímam ho ako tvorivú mysel, schopnú vidieť súvislosti vo veciach, ktoré iných nenapadli. On si však dokázal svoje teórie aj sám overiť a uviesť do praxe.
Energia, frekvencia, vibrácia - ich pochopenie vraj vedie porozumeniu dejov vo vesmíre. A práve tá vibračná podstata prenosu energie vo vodiči pri striedavom prúde mi príde najviac reálna. Ako putujú podľa vás elektróny pri striedavom prúde??? Všetko sa mení odľa sinusovky - Tri kroky vpred, zastanem, tri kroky vzad, zastanem a znova dookola. Hotový valčík atómov (nie iba elektrónov) a pritom nikam nejdú, len si tancujú a popritom prenášajú energiu. Svojim pohybom vytvárajú magnetické pole - a to je ako dobrá atmosféra v bare - za chvíľu tancuje celý bar a dobrá nálada a energia prúdia všetkými (elektromagnetická indukcia)... Tak to vnímam ja.
Predstavte si koncert obľúbenej skupiny - princíp transformátora - na javisku je primár a generuje náladu, pod pódiom je sekundár a kopíruje náladu celého primáru. Po vypnutí primáru ostáva sekundár ešte nejaký čas naindukovaný ale bez primáru to nevydrží dlho. Ak hudobníci - primárnici nedokážu vytvoriť potrebnú energiu sekundár sa nenaladí a energia sa neprenesie.
Kľudne si miesto koncertu predstavte ako príklad vlastný intímny život ... je to tiež transformátor, ale energie sexuálnej

Ak však dvojica nedosiahne potrebné naladenie, niesú na podobnej frekvencii, dej je čisto fyzický - tak výsledok bude možno fyzicky úspešný, ale energeticky riadne fiasko.
EDIT: teraz ma napadlo - na základe spomínaného princípu tantry v sexe -ak by sa dokázal vytvoriť obvod, ktorého rezoznancia by vedela do seba vtiahnúť extra energiu z okolia (éteru, ionosféry, atd...) tak výstup z tohto obvodu by bola energia vyššia ako energia doň vložená a neporušovalo by to žiadne známe zákony. Tu by bolo rozhodujúce to vyladenie na vibráciu extra zdroja.
Solárne panely vraj chytajú nejaké extra fotóny do svojich väzieb (moc o tom neviem) a premieňajú to na jednosmerný prúd a to je tiež zachytávanie extra energie z okolia- princíp mi príde podobný. Akurát že pri rezonancii by bol výstup priamo vibračný - teda striedavý prúd.