hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
lapa
medaile za lepsi forum

5. 2. 2022, 1:50

A precetl si nekdo z tech neverich tomasu, co tady porad vycitaji napr. zmenu nazoru (i odborniku) alespon trosku fundovany clanek v ne medialnim mainstreamu, ale v kvalifikovanych zdrojich?
Doporucuji trebas cesky Vesmir. Odbornost zarucena a citelnost pro beznou populaci taky. Snadnost ne, ne to ne.
Bud si ho kupte za cca 100 Kc (1-8 piv, podle toho, jakou kvalitu pijete :lol: ) nebo v knihovnach je to zadarmo - pripadne rocni prukaz za cca 100 Kc rocne.

Ponekud si to prectou a budou tomu rozumet alespon z 5% procent, pak si mohou rict, ze maji na to, mit trosku podlozeny nazor na covid a mechanismy jeho sireni apod ...
Jinak jen papouskuji, co jim jejich modly nakecaji ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2022, 1:52

ano ale to klame vlada
vedci jim dodaji pravdive udaje jak co funguje jak to bylo zjisteno a jake k tomu maji podklady a co z toho udelaly vlady?
zjednodusuji a prekrucuji az z toho vseho je nesmyslny paskvil ktery podryva duveru mimo vedcu zjednodusuje i spousta lidi protoze si neoveri fakta a veri na prvni novinovy titulek aniz by si pockali na zaver clanku kde byvaji dulezite dodatky (treba ze vakcina je na 9x% funkcni pro soucasnou mutaci viru ale na budouci mutace to nemusi fungovat, a kolik uz bylo tech vyznamnych mutaci od te doby 3 nebo 4)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lapa
medaile za lepsi forum

5. 2. 2022, 2:10

No, ale v jakem okamziku zivota si ma clovek rici, ze nebude verit vsemu na prvni poslech nebo na prvni radek, ale ma si dat tu praci zjistit i jinde? To je potom trosku takove to detske, ale oni rikali ...
Jo, jina vec, ze nektere veci, ti co vladnou (nerikam umyslne vlada ...) prosadi proste silou - to je jiny pruser ...

Ale udelat si vlastni podlozeny nazor - to je prece moje vec, ne vlady ... ne medii ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lapa
medaile za lepsi forum

5. 2. 2022, 2:21

K uvaham o puvodu covidu https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-cas ... -ov-2.html
K uvaham o ockovani jako takovem https://vesmir.cz/cz/on-line-clanky/202 ... ci-ni.html
Ka vztahu covid a dusevni zdravi a opacne https://vesmir.cz/cz/on-line-clanky/202 ... ci-ni.html

A spousta jinych zajimavych clanku o tom, ze nic neni tak, jednoduche, jak to vypada ... obecne ... ale boli to to precist, prece jen to neni jedno-dvojvetny vykrik na twitteru :lol:
Mex

5. 2. 2022, 2:55

Neznám situaci na Slovensku. Ale myslím, že u nás jsou ty důvody jiné.
Podle mě velkou roli hrají silné a charismatické osobnosti, které u nás často měly jiný než oficiální názor.

A ještě víc pak hysterie zastánců očkování. Češi jsou myslím na hysterické chování dost citliví. A té je v pro-vakcinačním proudu docela dost.
Nakonec i tady na fóru v prosazovacích názorech některých na očkování nebo naopak hysterické odmítání třeba Ivermectinu.

Já jsem očkovaný a očkování obecně věřím. Vždy jsem se nechal opíchat hned v první vlně. Ale je to proto, že jsem se o tom přesvědčil sám, dost jsem si kolem toho nastudoval.
Pokud by mě o tom ale někdo hystericky přesvědčoval, tak by bylo snadné se stár antivaxerem.
Nakonec i po některých projevech tady na fóru jsem si říkal, že i když už jsem opíchaný, tak se tím antivaxerem snad dodatečně stanu. ;-)

A že lidi u nás nevěří vládě? A proč by měli?
Zejména po tom, co předvádí ta současná "demokratická" 5-kolka.
Jejich jedinou ambicí za předchozí období bylo mydlit schody té předchozí. I kdyby tehdy Babiš řekl, že je dneska krásně, tak oni museli říct, že je naopak mimořádně hnusně. A to i kdyby byl třeba nejhezčí slunečný den. Prostě už z principu.
Pak jdou do voleb v nějakém nesmyslném uspořádání, kde se k aspoň trochu pravicové ODS přilepí woke neolevičáci TOP09. Takže já sice chci volit pravici, ale jako "povinný odběr" k tomu musím vzít i neolevici s tou šílenou pipinou v čele.
Jako za totáče, když chtěl někdo u řezníka kousek pěkného hovězího, tak k tomu musel vzít i nějakou flaxu, které se řezník potřeboval zbavit.

No a po volbách okamžitě nastolí ten svůj proklamovaný "nový a poctivý styl". Takže okamžitě udělají podvod a zřídí si pro každou "samostatnou" stranu poslanecký klub. A straně, jejíž volební výsledek odpovídá 2% mandátu, přidělí spoustu ministerstev. A zbývající straníky, na které se snad s ministerstvem nedostalo, udělají nějakými náměstky. Prachy a moc prostě nesmrdí.
Naopak straně s mnohem silnějším mandátem odmítnou schválit místopředsedu.
Tak takovým lidem by měl člověk věřit v jiných oblastech? Třeba v tom očkování?

A to s tím komunitním šířením informací, které je tématem toho slovenského textu.
Pokud by to tak bylo, tak proč se komunitně šíří jen antivaxerství? Proč ne i pro-vaxerství?
Nakonec když je opícháno víc než 50% lidí, tak statisticky v těch komunitách bude víc lidí očkovaných. A ti zřejmě antivaxery nebudou, to by popírali sami sebe.
bobik

5. 2. 2022, 3:00

Za mých mladých let byl Vesmír časopis skutečně jenom o vesmíru. Ještě mám čísla z roku 87-89.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2022, 3:57

no ja bych to treba overoval ve vecech kde mi jde o kejhak

lapa píše: 5. 2. 2022, 2:10 No, ale v jakem okamziku zivota si ma clovek rici, ze nebude verit vsemu na prvni poslech nebo na prvni radek, ale ma si dat tu praci zjistit i jinde? To je potom trosku takove to detske, ale oni rikali ...
Jo, jina vec, ze nektere veci, ti co vladnou (nerikam umyslne vlada ...) prosadi proste silou - to je jiny pruser ...

Ale udelat si vlastni podlozeny nazor - to je prece moje vec, ne vlady ... ne medii ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2022, 4:04

myslim ze se pletes
bylo tu dost dukazu a zastavat nazor i kdyz byl vyvracen a to opakovane a nebyt schopen priznat svuj omyl i prez haldu dukazu je spis hystericke nez se zasazovat o pravdu a cistit to tu od dezinformaci
pak se jeste kvuli tomu urazet to je primo ukazkova hysterka...
otocit nazor na druhou stranu jen kvuli tomu ze ho nekdo silne prosazuje na zaklade dukazu to uz je uplne histerie

ja vim ty mas typickej postoj jit uplne na druhou stranu nezli by sli ostatni a je jedno o co jde a jake jsou k tomu informace proste z podstaty to delat opacne a zastavat opacny nazor nez vetsina, tak to treba bylo i se sputnikem i kdyz proti nemu bylo spousta vyhrad, faktickych
je zajimave ze clovek s analytickym myslenim dokaze tak lehce odignorovat fakta a tvrda data a chytnout se neceho na zaklade pocitu a nenechat se zvyklat ve svem omylu jakymkoli dukazem

Mex píše: 5. 2. 2022, 2:55 Neznám situaci na Slovensku. Ale myslím, že u nás jsou ty důvody jiné.
Podle mě velkou roli hrají silné a charismatické osobnosti, které u nás často měly jiný než oficiální názor.

A ještě víc pak hysterie zastánců očkování. Češi jsou myslím na hysterické chování dost citliví. A té je v pro-vakcinačním proudu docela dost.
Nakonec i tady na fóru v prosazovacích názorech některých na očkování nebo naopak hysterické odmítání třeba Ivermectinu.

Já jsem očkovaný a očkování obecně věřím. Vždy jsem se nechal opíchat hned v první vlně. Ale je to proto, že jsem se o tom přesvědčil sám, dost jsem si kolem toho nastudoval.
Pokud by mě o tom ale někdo hystericky přesvědčoval, tak by bylo snadné se stár antivaxerem.
Nakonec i po některých projevech tady na fóru jsem si říkal, že i když už jsem opíchaný, tak se tím antivaxerem snad dodatečně stanu. ;-)

A že lidi u nás nevěří vládě? A proč by měli?
Zejména po tom, co předvádí ta současná "demokratická" 5-kolka.
Jejich jedinou ambicí za předchozí období bylo mydlit schody té předchozí. I kdyby tehdy Babiš řekl, že je dneska krásně, tak oni museli říct, že je naopak mimořádně hnusně. A to i kdyby byl třeba nejhezčí slunečný den. Prostě už z principu.
Pak jdou do voleb v nějakém nesmyslném uspořádání, kde se k aspoň trochu pravicové ODS přilepí woke neolevičáci TOP09. Takže já sice chci volit pravici, ale jako "povinný odběr" k tomu musím vzít i neolevici s tou šílenou pipinou v čele.
Jako za totáče, když chtěl někdo u řezníka kousek pěkného hovězího, tak k tomu musel vzít i nějakou flaxu, které se řezník potřeboval zbavit.

No a po volbách okamžitě nastolí ten svůj proklamovaný "nový a poctivý styl". Takže okamžitě udělají podvod a zřídí si pro každou "samostatnou" stranu poslanecký klub. A straně, jejíž volební výsledek odpovídá 2% mandátu, přidělí spoustu ministerstev. A zbývající straníky, na které se snad s ministerstvem nedostalo, udělají nějakými náměstky. Prachy a moc prostě nesmrdí.
Naopak straně s mnohem silnějším mandátem odmítnou schválit místopředsedu.
Tak takovým lidem by měl člověk věřit v jiných oblastech? Třeba v tom očkování?

A to s tím komunitním šířením informací, které je tématem toho slovenského textu.
Pokud by to tak bylo, tak proč se komunitně šíří jen antivaxerství? Proč ne i pro-vaxerství?
Nakonec když je opícháno víc než 50% lidí, tak statisticky v těch komunitách bude víc lidí očkovaných. A ti zřejmě antivaxery nebudou, to by popírali sami sebe.
Mex

5. 2. 2022, 5:08

robokop píše: 5. 2. 2022, 4:04 myslim ze se pletes
bylo tu dost dukazu a zastavat nazor i kdyz byl vyvracen a to opakovane a nebyt schopen priznat svuj omyl i prez haldu dukazu je spis hystericke nez se zasazovat o pravdu a cistit to tu od dezinformaci
pak se jeste kvuli tomu urazet to je primo ukazkova hysterka...
otocit nazor na druhou stranu jen kvuli tomu ze ho nekdo silne prosazuje na zaklade dukazu to uz je uplne histerie

ja vim ty mas typickej postoj jit uplne na druhou stranu nezli by sli ostatni a je jedno o co jde a jake jsou k tomu informace proste z podstaty to delat opacne a zastavat opacny nazor nez vetsina, tak to treba bylo i se sputnikem i kdyz proti nemu bylo spousta vyhrad, faktickych
je zajimave ze clovek s analytickym myslenim dokaze tak lehce odignorovat fakta a tvrda data a chytnout se neceho na zaklade pocitu a nenechat se zvyklat ve svem omylu jakymkoli dukazem
Já jsem se neurazil proto, že bys měl jiný názor.
Já jsem se urazil (teda spíš naštval než urazil) proto, že jsi mi vyhrožoval BANem. Navíc ještě s nesmyslnými řečmi že tím zabíjím lidi nebo co.

S velkou pravomocí se musí pojit velká zodpovědnost. Ty máš velkou pravomoc. Ale chtít někomu dávat BAN za to, že má jiný názor než ty - to teda myslím jako moc velká zodpovědnost nevypadá.

Diskuse má smysl hlavně s lidmi, kteří mají jiný názor. Diskutovat s někým, který si myslí to samé co já, tak tím se nic nového nedozvím. Jen se víc zabetonovávám na svých pozicích.

K vlastnímu Ivermectinu: je to velmi dobrý lék. Vyrábí se desítky let, dá se brát i preventivně. Nejsou známy žádné problémy ani při dlouhodobém užívání.
Takže když si ho někdo vezme, možná to nepomůže. Ale taky to ničemu neublíží. Má odčervovací účinek. V Evropě to sice není takový problém jako třeba v Africe, ale i tady má nezanedbatelné procento lidí s červy problém. Takže těm to může jen tak mimochodem pomoct.

Největším a hlavním bojovníkem proti Ivermectinu je firma Merck. Ta ho vymyslela a vyrábí.
Ten jejich boj vypadá na první pohled jako důkaz toho, že je Ivermectin špatný. Jenže ono to je v praxi možná trochu jinak.
Je to starý lék, a proto už u něho propadla patentová práva. Takže dneska ho jako generikum vyrábí spousta firem, a prodává za zlomek ceny, za který ho kdysi prodával Merck.
Jenže Merck už dělá nové léky s podobnými účinky, na které ale jeho patenty stále platí a tak je může prodávat draze. Takže mu nějaký Ivermectin kazí kšefty, i když to bylo původně jeho dítě.

Vzniklo mnoho studií o jeho účincích na Covid. A pak vznikly i metastudie, které hodnotí ty jednotlivé studie. A ty často vyzněly tak, že mnoho těch původních studií s negativním výsledkem bylo uděláno chybně.

Já v žádném případě nebojuju za to, aby si někdo Ivermectin musel brát. Jen chci, aby mi nikdo nezakazoval si ho legálně koupit a vzít.
Navíc já jsem si ho samozřejmě sehnal. Heslem "náhoda přeje připraveným" se snažím řídit celý život. Takže o mě osobně tu nejde.

Píšeš, že jsem apriori proti všemu.
No, já jenom nemám rád narativy.
Například teď někdo vymyslí, že musím nenávidět Rusko. Nebo musím bojkotovat Čínu a pohoršovat se nad tím, jak tam mohli udělat olympiádu.
Ale já nechci nenávidět Rusko nebo Čínu jenom proto, že oficiální názor je, že je musím nenávidět.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2022, 6:10

Mas tezkou selektivni slepotu a delas ze nechapes nebo nevidis co se ti nehodi do kramu. Spolecenska nebezpecnost dezinformatoru je videt na statistikach umrti kterym se dalo hrave predejit. Jenze to by nesmelo byt zatvrzelych dezinformatoru kteri si nedelaji starost s tim ze jejich "pravda" tak trochu nesedi se zjistenymi fakty.
Mex

5. 2. 2022, 6:55

robokop píše: 5. 2. 2022, 6:10 Mas tezkou selektivni slepotu a delas ze nechapes nebo nevidis co se ti nehodi do kramu. Spolecenska nebezpecnost dezinformatoru je videt na statistikach umrti kterym se dalo hrave predejit. Jenze to by nesmelo byt zatvrzelych dezinformatoru kteri si nedelaji starost s tim ze jejich "pravda" tak trochu nesedi se zjistenymi fakty.
Jasně. Všechno chápu. Mám jenom 2 nejasnosti.

Jednak co je tou dezinformací. V čem a čím je doložená.
A pak v čem je ta její nebezpečnost. Přece je zde tolik přesvědčivých informátorů, tak nějaký okrajový dezinformátor na tom snad nic moc nezmění, ne?
Zvlášť když ti informátoři mají ty vědecké důkazy.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2022, 7:26

wikipedii snad znas
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dezinformace

nebezpecnost sireni te dezinformace o udajnych ucincich ivermectinu jsem dokladal nekolikrat
krom selektivni slepoty mas asi i selektivni pamet

zopakuju nejdulezitejsi
lide veri lzi a nejdou pro opravdovou pomoc a pak umiraji kvuli zanedbani pece vlastni vinou
lide jako uzivatele nejsou lekarsky vzdelani a nemeli by si tedy nic ordinovat bez konzultace s lekarem, mnohdy pak doslo k predavkovani a rade umrti
lide pouzivaji veterinarni pripravek ktery ma jine davkovani a muze mit i jine slozeni a hlavne nema garantovane slozeni ani cistotu na te urovni jako humani lecivo, dsledky viz predchozi bod

paklize budes mit potrebu vyvracet tyto body, dohledej si nejdriv kolik lidi zemrelo v souvislosti s temi dezinformacemi. Tj. tyto rizika se stali fatalnimi pro radu lidi, neni to jen teoretizovani ale tady kazdy takovyto blabol muze zabijet a v tomto pripade zabijel. Nevim jak je mozne ze si neuvedomujes ze teoretizovani a tlachani na tohle tema muze byt pro nekoho smrtelne. Evidentne jsou lidi kteri se chytnou cehokoli kdekoli psaneho a muze je to zabit. Vzhledem k tomu ze jsou v tomhle ohledu "nesvepravni", vyznamna cast zodpovednosti pada na toho konkretniho dezinformatora. Obzvlaste je li si vedom techto rizik a vzhledem k tomu ze jsme je zde nekolikrate probirali tak i ty jsi jich vedom.
QNX
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2022, 7:46

Má ještě cenu řešit covid? Už nám zmutoval tak, že sice znepříjemňuje život očkovaným i neočkovaným, ale nezdá se, že by chtěl nějak významně redukovat populaci. Nějaká ta tisícovka lidí na něj umře, ale víc lidí umře na jiné nemoci. Já už bych to přestal řešit. Už dělá víc problémů řešení covidu, než covid samotný.
Mex

5. 2. 2022, 7:47

robokop píše: 5. 2. 2022, 7:26 wikipedii snad znas
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dezinformace

nebezpecnost sireni te dezinformace o udajnych ucincich ivermectinu jsem dokladal nekolikrat
krom selektivni slepoty mas asi i selektivni pamet

zopakuju nejdulezitejsi
lide veri lzi a nejdou pro opravdovou pomoc a pak umiraji kvuli zanedbani pece vlastni vinou
lide jako uzivatele nejsou lekarsky vzdelani a nemeli by si tedy nic ordinovat bez konzultace s lekarem, mnohdy pak doslo k predavkovani a rade umrti
lide pouzivaji veterinarni pripravek ktery ma jine davkovani a muze mit i jine slozeni a hlavne nema garantovane slozeni ani cistotu na te urovni jako humani lecivo, dsledky viz predchozi bod

paklize budes mit potrebu vyvracet tyto body, dohledej si nejdriv kolik lidi zemrelo v souvislosti s temi dezinformacemi. Tj. tyto rizika se stali fatalnimi pro radu lidi, neni to jen teoretizovani ale tady kazdy takovyto blabol muze zabijet a v tomto pripade zabijel. Nevim jak je mozne ze si neuvedomujes ze teoretizovani a tlachani na tohle tema muze byt pro nekoho smrtelne. Evidentne jsou lidi kteri se chytnou cehokoli kdekoli psaneho a muze je to zabit. Vzhledem k tomu ze jsou v tomhle ohledu "nesvepravni", vyznamna cast zodpovednosti pada na toho konkretniho dezinformatora. Obzvlaste je li si vedom techto rizik a vzhledem k tomu ze jsme je zde nekolikrate probirali tak i ty jsi jich vedom.
Aha.
Tak to jo.
Mex

5. 2. 2022, 7:49

QNX píše: 5. 2. 2022, 7:46 Má ještě cenu řešit covid? Už nám zmutoval tak, že sice znepříjemňuje život očkovaným i neočkovaným, ale nezdá se, že by chtěl nějak významně redukovat populaci. Nějaká ta tisícovka lidí na něj umře, ale víc lidí umře na jiné nemoci. Já už bych to přestal řešit. Už dělá víc problémů řešení covidu, než covid samotný.
Bacha!
Tady jsou ostří!
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“