je tam asynchroní motor a téměř není slyšet...je tam plastové kolo....pouze elekmagnet na rozpojení ručního kolečka mlátí...asi tam dám nějaký gumový dorazHellGrip píše: ↑22. 2. 2022, 4:39Servo Z-etka ti funguje? Nevydáva také drnčavé zvuky?Modros píše: ↑21. 2. 2022, 8:08 všechny díly skladem v polsku, trochu drahý ale jediná firma to dodává, hlavně ta harmonika na zetko a rolovací dečka, spešl olejový filtr, díly do hydrauliky atd....a věnoval sem se pouze tomu, od rána do noci...ještě mě čeká elektrika komplet ale ta zatím funguje tak si jí nechávám naposledy. ..ted mě čeká výroba přírub.....hned jak sem jí viděl tak sem jí musel mít
musela se komplet rozebrat protože nefungovalo mazaní kluznejch ploch protože to zarostlo...cca 10 let stála.....tak se to udělalo komplet
Jotes SPC 20 B r.v 81
taková třešnička.....vyměnil sem originální litinový motor vřetene kterej měl snad 60 kg za moderní hliníkový motor s váhou 24 kg......při naštelování kluznejch lišt mě Z při pohybu dolů o 0.005 nesjede...a když přidám tak skočí.......takže sem přidal zátež na motor do rozdílu a vše funguje jak má...origo motor vydával zvuky jako při startu stíhačky
Co jste dneska bastlili?
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
je tam vřeteno DKF DDR takže kužel 1:6 ? popravdě sem potom nepátral protože sem ho ladil na barvu do příruby když sem dělal vyvažovací trn, protože ani příruby ani trny sem nikde naprodej nenašel
jinak u toho vřetene byla komplet domlácená ta přední matice co stahuje vnitřní kroužek ložiska...chyběla půlka závitu....musel sem udělat novou a házivost 0,1 v předu a 0,04 vzadu při plně dotažených ložiskách...vypadlo z toho ZVL v hrozném stavu...ted mám házivost pul stovky a nehřeje se
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
aha, takže je to řešené jako vyjmutelnéModros píše: ↑22. 2. 2022, 6:44je tam vřeteno DKF DDR takže kužel 1:6 ? ještě sem to nepočítal...mám ho nastavenej na suportu když sem dělal vyvažovací trn
jinak u toho vřetene byla komplet domlácená ta přední matice co stahuje vnitřní kroužek ložiska...chyběla půlka závitu....musel sem udělat novou a házivost 0,1 v předu a 0,04 vzadu při plně dotažených ložiskách...vypadlo z toho ZVL v hrozném stavu...ted mám házivost pul stovky a nehřeje se

Jinak 1:6 je teda dost nízký kužel, to už se musí pak blbě stahovat, všechny brusky co mám, mají 1:5 a na tom mém novém Monoprecisu mám 1:4, ten jde o poznání lepe stáhnout jak 1:5
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
manuál sem koupil v polsku, knížku za nějakých 600kč a o vřetenu tam nic neni...jen to že se vyhodí a firma dodá jiné
povolej se dva klíny a vřeteno se celé vytáhne, ted nejsem na dílně ale myslím 80mm? nevím kecal bych a je možné že to má kuže 1:5...neměřil sem to....stahovat jde dobře
v tom vřeteníku zboku jak jsou ty dvě díry jsou svěrné klíny
povolej se dva klíny a vřeteno se celé vytáhne, ted nejsem na dílně ale myslím 80mm? nevím kecal bych a je možné že to má kuže 1:5...neměřil sem to....stahovat jde dobře
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jo dík, tak teď už asi vím, z čeho to vřeteno co jsem kdysi koupil jako úloženku za pětibábu a vybral z toho párovaný ložiska byloModros píše: ↑22. 2. 2022, 7:04 manuál sem koupil v polsku, knížku za nějakých 600kč a o vřetenu tam nic neni...jen to že se vyhodí a firma dodá jiné

http://www.tumlikovo.cz/
Ahojtumlik píše: ↑22. 2. 2022, 7:16jo dík, tak teď už asi vím, z čeho to vřeteno co jsem kdysi koupil jako úloženku za pětibábu a vybral z toho párovaný ložiska byloModros píše: ↑22. 2. 2022, 7:04 manuál sem koupil v polsku, knížku za nějakých 600kč a o vřetenu tam nic neni...jen to že se vyhodí a firma dodá jiné
v tom vřeteníku zboku jak jsou ty dvě díry jsou svěrné klíny![]()
nezapomněl jsi na mě s těna přírubama? Jen se zdvořile připomínám. díky
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Ahoj kamarádi
včera do noci verze 2.0
Při prvním pokusu umleli kost, pružná spojka šla pá pá a nemohli dát reverz... No tak jsem vyměnil zapínání na reverzační. Pružnou spojku nahradil pevnou, sesadil, šmajdá. Seřídil osové výšky přesně, šmajdá. Vyměnil kardanovou spojku za pevnou dočasně vytočenou z pomky, šmajdá. Ten kretén, co ten motor kamarádovi prodal mu neřekl, že mu asi spadnul na hřídel
mě to nenapadlo. Takže hodinky, hřídel šmajdá o ctyři desetiny
Rozborka, olej ven, stáhnout ložiska, vylisovat kolo, do kleštiny a srovnat, nolá drážka na pero. Zkurvit těsnění, udělat nová, nalisovat ložiska, kolo, složit, nalejt olej, změřit, šmajdá 5 setin, gut. Vyrobit novou spojovačku, kurňa šeping je rozebraný v koutě, tak drážka na pero na frézce a půlkulatá... No je to hotové, ani se to nehne, Brite asi stokrát jsem si na tebe a mlýnek na soustruhu vzpomněl
No dneska jsem mu vysvětlil, že desátek nestačí, že chci z každé várky třicátek
Kurňa já budu tlustej, sakra vlastně už jsem 
včera do noci verze 2.0

Rozborka, olej ven, stáhnout ložiska, vylisovat kolo, do kleštiny a srovnat, nolá drážka na pero. Zkurvit těsnění, udělat nová, nalisovat ložiska, kolo, složit, nalejt olej, změřit, šmajdá 5 setin, gut. Vyrobit novou spojovačku, kurňa šeping je rozebraný v koutě, tak drážka na pero na frézce a půlkulatá... No je to hotové, ani se to nehne, Brite asi stokrát jsem si na tebe a mlýnek na soustruhu vzpomněl

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
10% nestačí chce 30% ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
On tam časem stejně přibude FM, protože rozdílná kvalita střev vyžaduje rozdílnou rychlost plnění. A to už ti bude odvádět polovinu produkce. Pomalu uvažuj, kde si pak postavíš stánek s klobásami.