TOS 18 zakouslý závit na vreteni
-
Zdravím,
mám starého Volmana,má stejný závit na vřeteni jako TOS 18ctky,už dvakrát se mi zakousnul unašeč univesalky na vřeteni,dneska jsem už připravoval autogen na ohřátí,ještě poslední ránu a uspěl jsem.Ale co dál je nějalý způsob zajštění?
Díky za případné řešení nebo rady. Martin
mám starého Volmana,má stejný závit na vřeteni jako TOS 18ctky,už dvakrát se mi zakousnul unašeč univesalky na vřeteni,dneska jsem už připravoval autogen na ohřátí,ještě poslední ránu a uspěl jsem.Ale co dál je nějalý způsob zajštění?
Díky za případné řešení nebo rady. Martin
Ahoj
ked zatahujes prirubu nesmies to robit trhom, musis ju rukou dotiahnut a potom dat do hlavy kluc a na pevno co ti pojde zatiahnut, musis to robit plinule nie trhom, potom dotiahnes stahovacy prstenec ten musi bit na fest datiahnuty, potom to pojde pekne dolu bez zatrhnutia,
ked uz je zatrhnuta a nejde dolu tak vyhod pakne von a nechaj tam len jednu, na lozko daj kus dreva ktory je vysoky do pol hlavy paknu daj asi 10cm vyssie a potom zapni masinu na reverz pri co najmensich otackach, malo by to povolit,
P.S. na autogen zabudni, teplo a vreteno sa nemaju radi.
ked zatahujes prirubu nesmies to robit trhom, musis ju rukou dotiahnut a potom dat do hlavy kluc a na pevno co ti pojde zatiahnut, musis to robit plinule nie trhom, potom dotiahnes stahovacy prstenec ten musi bit na fest datiahnuty, potom to pojde pekne dolu bez zatrhnutia,
ked uz je zatrhnuta a nejde dolu tak vyhod pakne von a nechaj tam len jednu, na lozko daj kus dreva ktory je vysoky do pol hlavy paknu daj asi 10cm vyssie a potom zapni masinu na reverz pri co najmensich otackach, malo by to povolit,
P.S. na autogen zabudni, teplo a vreteno sa nemaju radi.

Naposledy upravil(a) golansk dne 12. 10. 2009, 7:22, celkem upraveno 1 x.
-
Já jsem chtěl do vřetene pustit tlakový vzduch z kompresoru aby se ochlazovalo a ohřívat jenom přírubu,na štěstí jsem to nemusel použít.Díky za radu.
-
Zdravím,ještě takový detail jaký průměr má ta válcová část vřetene za závitem /ta na stažení/,na to mím Volmanu jsem naměřil 69mm nemá ta 18ctka 70mm?
Tím by se ledacos vysvětlilo,vložil by tam 0,5mm pásek plechu a je po problémech.
Díky za reakce Martin
Tím by se ledacos vysvětlilo,vložil by tam 0,5mm pásek plechu a je po problémech.
Díky za reakce Martin
-
Dík,ještě něco kolik má ten závit na povrchu? Já naměřil 67mm,mám neblahé tušení ty 18ckové příruby mají na tom vřeteni vůli přímo zemědělskou.
-
To asi není,ale ted jsem přišel nato proč se mi zakusují příruby a že mám
3 příruby na 18ctku.Diky za informaci Martin
3 příruby na 18ctku.Diky za informaci Martin
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mezi paknu a loze se da dreveny spalik z tvrdeho dreva, redukovana mala rychlost, cuk reverzem a je to povolene. Nevim co resite.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To taky
ale Martin hlavně zapoměl dodat to nejdůležitější a to je ,že mu momentálně ten reverz nefunguje
jinak by to tak samože povolil

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nu jo, tož to je zasadni nedostatektumlik píše:To takyale Martin hlavně zapoměl dodat to nejdůležitější a to je ,že mu momentálně ten reverz nefunguje
![]()

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
-
To také,ale největší problém je o 1mm menší zavit i válcová čast za závitem na vřeteni. Mám jednu originál přírubu a tu povolím bez problémů.magi píše:Nu jo, tož to je zasadni nedostatektumlik píše:To takyale Martin hlavně zapoměl dodat to nejdůležitější a to je ,že mu momentálně ten reverz nefunguje
![]()
Díki za pomoc a kdyby jste někdo narazil na přírubu která vypadá jako 18ctková ale má na válcové části průmět 69mm tak mi dejte vědět,koupím nebo vyměním za18ckovou. Martin