Odlití Ms metodou ztr. vosku - změna na cnc soustružení

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2010, 12:42

cncp100 píše:Teda líbí se mi, že Krutor tu hned nastínil svou cenu. To se zde na foru moc nevidí.Obrázek
Díky :) Já se za svoje ceny nestydím. Myslím, že nejsem předražený, ale je jasné, že často mě někdo trumfne. I tak ale získávám dostatek zakázek na uživení.

Samozřejmě, že dát svou cenovou nabídku veřejně není příliš taktické - snadno pak někdo nabídne o pár Kč méně, ale v případech, kdy celkem o nic nejde (práce mám i tak dost), si to můžu dovolit. Já jsem to bral hlavně jako impuls, abych konečně dodělal ten svůj CNC soustruh.

Bohužel nemůžu konkurovat těm, kteří fušují v práci na strojích a nástrojích (a často i z materiálu), které nejsou jejich. To není nic ve zlém - kdybych měl tu možnost, tak to dělám taky, jde spíš o to, aby si někdo nevydedukoval, že se svýma 70 Kč/ks jsem vydřiduch, když se to přece nechá pořídit za 26 Kč/ks.
Petr Spáčil
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2010, 12:51

myslim ze nebude
je jasne ze tomuhle se neda konkurovat ba prave naopak kdyz
nemusis platit nastroje strojni cas energii otop leasing stroje
provozni media material a jeho dovoz, dane, DPH a buhvi co jeste tak by se dalo
predpokladat ze kolega s cenou za 26 a temito podminkami vydelal na kuse mozna i vic
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mayb

29. 1. 2010, 5:51

ono to s tou praci na cerno neni tak, ze bych okradal firmu. S tim nenapadnym pronesenim to bylo mysleno spis nadnesene ...
U nas ve firme je to priblizne takhle. Delam programatora, technologa, castecne i konstruktera a do toho jeste kolikrat stojim i u masin. A nase vedeni ma na to takovy nazor, ze kdyz ja delam pro firmu, neni problem si tam udelat neco pro sebe. Takze jen reknu, ze si udelam tohle nebo tamto a v pohode to jde. Co se nastroju tyka, sam kazdy vi, ze na sto kousku mosazi nezlikvidujete skoro nic. Nejaky soustruzeni ocelovych remenic ve velkym by mi samozrejme taky neproslo. Material taky nekradu, bud si ho muzu koupit na firmu a nebo mam kamarada na srotaku od ktereho se da kolikrat sehnat material za srotovni cenu. Dily vyrabim odpoledne po praci, protoze nam tam sice jede odpoledni smena, ale nejsou obsazeny vsechny stroje. Tohle neni privilegium jen pro me, ale i kluci od masin tu moznost maji. Kdyz jim ze dvou cnc soustruhu padaji vyrobky, vedeni nema nic proti tomu, aby si na tretim udelali neco pro sebe. Asi je to dost ojedinely jev, ale opravdu to takhle funguje...
Kopi.

29. 1. 2010, 6:47

robokop píše:myslim ze nebude
je jasne ze tomuhle se neda konkurovat ba prave naopak kdyz
nemusis platit nastroje strojni cas energii otop leasing stroje
provozni media material a jeho dovoz, dane, DPH a buhvi co jeste tak by se dalo
predpokladat ze kolega s cenou za 26 a temito podminkami vydelal na kuse mozna i vic
Ono by se dalo klidně i říct, že za těchhle podmínek si vydělá ještě dokonce víc, nž těch 26Kč, neboť mu zaměstnavatel platí i tu práci... :?
zdviza
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2010, 9:24

Tak to sem rád že mám podobný přístup jako firma u které děláš, mne se to vyplácí, protože pokud sví lidi nechám legálně fušovat, nemaj pak tendenci někde něco odfláknout, aby vyzbyl čas na fušku a po práci si může udělat co chce akorát o tom musím vědět. Mají veškeré benefity jako firma a pokud něco zku... tak si to zacvaknou a život jde dál.
Monteg

30. 1. 2010, 5:50

V bejvalé práci jsme mohli také fušovat ale šef to musel vědět a pak to chtěl i vidět hotové a né jeden člověk koukal když mu řekl
,, jak mužete dělat pro mě když pro sebe odvádíte takovouhle práci"
bobik

30. 1. 2010, 8:08

Ty brďo, ztratit práci, že jsem fušoval nekvalitně, to by mi nikdo nevěřil. :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 1. 2010, 8:23

taky jsem mival takovyhle vyhody a myslim ze to bylo pro dobro veci
ale kdyz prislo na krizi a snizovani stavu tak to otocil proti me
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 1. 2010, 10:39

Monteg píše:V bejvalé práci jsme mohli také fušovat ale šef to musel vědět a pak to chtěl i vidět hotové a né jeden člověk koukal když mu řekl
,, jak mužete dělat pro mě když pro sebe odvádíte takovouhle práci"
Tak to je třída :-)
Aleš Procháska
rawen
Sponzor fora

16. 2. 2010, 8:38

Výrobky dorazily. Kvalita obrobení perfektní, uvidíme, co ten bronz udělá na kolejích. Brát elektriku přes kola nebudu, tak to snad pojede bez problémů.

Radek
Přílohy
kolečka.png
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
cncp100
Kontaktovat uživatele:

16. 2. 2010, 8:46

Myslíš, že se to pod váhou vagonků ojede?? To si nedovedu představit. :D
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
rawen
Sponzor fora

17. 2. 2010, 7:55

Já nemyslím vůbec nic. Ale Zdeněk Valter permanentně straší... :)

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“