Kryptoměna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
aleshonsa

16. 6. 2022, 11:35

kiko01 píše: 16. 6. 2022, 4:23
t256 píše: 16. 6. 2022, 12:53 Podivej se jaky je rozdil mezi vykupni a prodejni cenou zlatych slitku na krame a jaky je poplatek za nakup/prodej zlata na burze.
A ake su udrzovacie poplatky zato ze ho mam doma v supliku? Kupoval som priebezne ked bolo 1100-1300/unca, stym ze postupne raz za cas kupujem uncovu tehlicku a o 15-20 rokov ked budem chciet tak predam a bude prilepsenie k dochodku napr.
Nebierm to ako zarobok, proste je to hodnota ktora sa nepokazi. Fondy a pod. su sice fajn ale toto je konzervativna uschova urcitej casti majetku z ktorej odomna nikto nebude chciet ziadnu dan ani poplatky...
No to je bohužel právě důvod, proč si s prominutím myslím, že jsi bullshitář.
Já taky nemám žádné udržovací poplatky za akcie. Chodí mi ale pravidelně dividendy. Co ti chodí ze zlata? Odpovím si sám - nic. Za jakou cenu za 15 - 20 let já prodám své akcie, to nevím, nejsme věštec. Takže když je budu chtít prodat, tak nemám 100% jistotu, že na tom vydělám. Ty máš evidentně kolem zlata 100% jistotu, kterou nevím, z čeho čerpáš (asi z toho, že o chování trhů atd. vůbec nic, ale skutečně nic nevíš).
A na historický vývoj ceny zlata jsi se někdy koukal? Nemyslím jen posledních pár let. Já tam totiž žádnou konservativní úschovu nevidím.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

16. 6. 2022, 11:36

lapa píše: 15. 6. 2022, 8:21
aleshonsa píše: 15. 6. 2022, 8:11
lapa píše: 15. 6. 2022, 7:25 Ja teda zasnu, co staci podhodit ing. Alesi Honsovi, aby se rozjel jako ... trebas Havlicek - do toho drknes a jede .... :lol:
Vzdycky rikam zene, jestli do nej hodili korunu nebo bura - ze tak dlouho vydrzi :lol:
Když jsi takový chatrák, tak mi tedy vysvětli, kde se berou všichni ti kryptoměnový bullshitáři. Tj. lidi, co ví, že se na tom 100% nedá prodělat, atd. Nemyslím lidi, co to chtějí aktivně obchodovat (to je věc názoru, proč obchodovat nějaký BTC místo EURUSD nebo kontraktů na ropu atd). Podobní bullshitáři se taky pohybují kolem zlata - to je pro některé taky takový pánbíček.
Ponekud mi chybi vazba mezi mym prispevkem do diskuse (no diskuse ..) a tvou reakcí.

Jak ti to (... kde se berou ...) mam vysvetlit, kdyz to nevim a ani jsem nikdy netvrdil, ze to vim ...

Ja mam BTC jen jako hracku - kdyz vydelam, tak asi hodne (to je ta optimisticka teorie), kdyz prodelam, tak malo (drzim tam nepodstatnou, resp. "nebolestivou" cast svych penez) - porad jsem v plusu a jeste nejakou chvili budu ...

Toz tak - a myslim, ze tvoje (mozna skutecne odborna tvrzeni/teorie/zkusenosti, ale urcite s odbornickym slovnikem :) ) jsou na nespravnem foru z toho duvodu, ze pokud kecas, tak ti to asi celkem nikdo kvalifikovane nevyvrati a pokud mas pravdu, tak to celkem nikdo co - fundovane neoceni ... :)
No píšu to sem, proto že je tu na CNC fóru vlákno o kryptoměnách. A protože mam pocit, že se bullshitaří.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

16. 6. 2022, 11:39

Charon píše: 15. 6. 2022, 8:51
aleshonsa píše: 15. 6. 2022, 8:01
Charon píše: 15. 6. 2022, 7:19

No a slohové cvičení píšeš hlavně ty a chováš se přesně dle zákonu té víry :!:
Až na to, že já mam ty věci na základě nějakého pozorování.

Proč to tu vlastně čteš, když tě to nezajímá.
To mají oni taky, zkus si s nimi schválně pokecat. Zázraky, zjevení, demagogie...

A proč sem píšeš teda ty, když to tady evidentně nikoho nezajímá, nebo jsou proti? Tím zase potvrzuješ, že to někomu tlačíš
Ale netlačím tobě aby jsi investoval/aktivně obchodoval, když tě to nezajímá. Tlačím, aby se přestalo bullshitařit. A proč? Třeba proto, že je tohle celkově odborné fórum, které má mít nějakou vážnost.

Stačil tu jistý bullshitář se svými teoriemi ohledně elektřiny ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 6. 2022, 12:55

kiko01 píše: 16. 6. 2022, 12:12
aleshonsa píše: 15. 6. 2022, 8:11
lapa píše: 15. 6. 2022, 7:25 Ja teda zasnu, co staci podhodit ing. Alesi Honsovi, aby se rozjel jako ... trebas Havlicek - do toho drknes a jede .... :lol:
Vzdycky rikam zene, jestli do nej hodili korunu nebo bura - ze tak dlouho vydrzi :lol:
Když jsi takový chatrák, tak mi tedy vysvětli, kde se berou všichni ti kryptoměnový bullshitáři. Tj. lidi, co ví, že se na tom 100% nedá prodělat, atd. Nemyslím lidi, co to chtějí aktivně obchodovat (to je věc názoru, proč obchodovat nějaký BTC místo EURUSD nebo kontraktů na ropu atd). Podobní bullshitáři se taky pohybují kolem zlata - to je pro některé taky takový pánbíček.
Takze to ze mam doma v trezore zlate zliatky je zle 🙄
Ok idem to predat a kupim si nejaku nepotrebnu vec, hlavne nech sa podpori rast hdp 🤣
Ale vždyť ty píšeš, že už jsi si tu nepotřebnou věc koupil.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kiko01
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2022, 6:51

Ked si taky mudry tak nam tu prezrad vdaka comu rastu akciove trhy poslednych 12 rokov ? A rastli aj pocas covidu ked bola ekonomika v srackach, vsak?

BTW, jediny kto tu nazyva ostatnych urazlivymi nazvami si ty, tak neviem kto tu ma nejaky problem, teda viem :D
vvitty

17. 6. 2022, 2:40

kiko01 píše: 16. 6. 2022, 4:23 A ake su udrzovacie poplatky zato ze ho mam doma v supliku? Kupoval som priebezne ked bolo 1100-1300/unca, stym ze postupne raz za cas kupujem uncovu tehlicku a o 15-20 rokov ked budem chciet tak predam a bude prilepsenie k dochodku napr.
Nebierm to ako zarobok, proste je to hodnota ktora sa nepokazi. Fondy a pod. su sice fajn ale toto je konzervativna uschova urcitej casti majetku z ktorej odomna nikto nebude chciet ziadnu dan ani poplatky...
Neni to tak davno co bylo soukrome drzeni zlata trestne.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2022, 3:08

Jo, a kdy ?
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
aleshonsa

17. 6. 2022, 3:17

kiko01 píše: 17. 6. 2022, 6:51 Ked si taky mudry tak nam tu prezrad vdaka comu rastu akciove trhy poslednych 12 rokov ? A rastli aj pocas covidu ked bola ekonomika v srackach, vsak?

BTW, jediny kto tu nazyva ostatnych urazlivymi nazvami si ty, tak neviem kto tu ma nejaky problem, teda viem :D
Tak třeba proto, že rostla ekonomika. A jestli mluvíš o 12 posledních letech, tak to se taky startovalo z velkého poklesu po hypoteční krizi (při výprodejích se v podstatě vždycky vlivem paniky dost přestřelí), a na hodnoty z doby před krizí se trhy dostaly až za několik let.
Konkrétně třeba u mých investice se za posledních 10let výše dividend zdvojnásobila. A pro tvou informaci třeba S&P 500 roste posledních 100let průměrně nějakých 8% ročně.
Termín růst za covidu je zavádějící. 2020 byl dost velký propad, růst byl až od 4Q, pak to táhly hlavně technologické firmy. Uznávám, že poslední vývoj od 2021 byl spíše přestřelený zase naopak přehnaným optimismem u technologií. Při dlouhodobém investování je ale důležitý nějaký celkový průměr, ne co bylo jeden rok. Tenhle nárůst se ani mých investic netýkal.

Jinak koukám, že tu celá řada lidí začíná být dost přecitlivělých na to, když jim někdo řekne, že tvrdí blbosti – hned mluví o urážení. Bullshitář je terminus technikus pro toho kdo mluví/píše blbosti. Tady se nebavíme o názoru, jestli koupit zlato nebo akcie. Tady se bavíme o názoru, že zlato je údajně nějaký držák hodnoty, a hlavně o tvrzeních že se na tom 100% vydělá. A to jsou pro mě prostě bullshity. Dokonce kdybych tohle svého času řekl někomu já, tak bych riskoval pokutu od KCP (později pak odboru ČNB pro kapitálové trhy) a v práci bych riskoval vyhazov na hodiny (nebo taky pokutu, případně dokonce že budu hradit případnou ztrátu klienta).
No já tu mám akorát problém, že tu prostě někteří melou bullshity. CNC je odborné fórum a narovinu tyhle „náboženské“ kecy, které tu někteří předvádíte, můžou taky někoho stát peníze, když vám na to skočí. Svého času v jistém vlákně o covid-19 taky robokopovi vadilo, když se tam pouštěli do světa ničím nepodložené nesmysly.
Nicméně značím si tě jako člověka, který má náboženské vyznání zlato. Takže u BTC se k tomu přiznal Pepa z depa, u zlata to jsi ty, a ještě nám schází alespoň jeden vzorek z investic do nemovitostí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 6. 2022, 3:19

Habešan píše: 17. 6. 2022, 3:08Jo, a kdy ?
Od velké hospodářské krize. Ale bylo to jen v USA (nevím, že by to bylo i jinde). Nicméně je to precedens, že se to může stát i jinde. Asi tak jako u nás zabavení majetku po roce 48.
Padlo to tuším až někdy v 70. letech, kdy bylo zlato opět volně směnitelné.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
t256

17. 6. 2022, 3:25

A co vlastne rika zakon grafu o BTC? Osobne mam nutkani si za soucasne ceny jeden koupit. Do jake ceny mam jeste cekat?
vvitty

17. 6. 2022, 3:57

Habešan píše: 17. 6. 2022, 3:08Jo, a kdy ?
U.S. - 1933 az 1975
Australie - 1959 - 1976
G.B. - 1966 - 1979
plus ruzna omezeni dovozu/obchodu/vyvozu lze nalezt v dalsich zemich v poslednich 100 letech. Primarne slo o investicni zlato - mince a slitky, nikoliv sperky - ale to je v souladu s nazvem tohoto vlakna a puvodnim prispevkem dotycneho.
Detaily si lze nastudovat i na internetech, pokud cloveku nevadi cist slova jako "konfiskace, vezeni, pokuty".
V U.S. to souviselo s navazanim meny na zlaty standard, nicmene to neni podminkou - Libra se od tohoto standardu odpoutala jeste pred valkou.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2022, 6:12

Bohuzel v tomhle tematu se neorientuju. Nedokazu posoudit. Ale jestli se tu budete hadat tak to zamknem a bude. Je dobre si overit fakta.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kiko01
Kontaktovat uživatele:

17. 6. 2022, 7:23

aleshonsa píše: 17. 6. 2022, 3:17
kiko01 píše: 17. 6. 2022, 6:51 Ked si taky mudry tak nam tu prezrad vdaka comu rastu akciove trhy poslednych 12 rokov ? A rastli aj pocas covidu ked bola ekonomika v srackach, vsak?

Tak třeba proto, že rostla ekonomika. A jestli mluvíš o 12 posledních letech, tak to se taky startovalo z velkého poklesu po hypoteční krizi (při výprodejích se v podstatě vždycky vlivem paniky dost přestřelí), a na hodnoty z doby před krizí se trhy dostaly až za několik let.
Konkrétně třeba u mých investice se za posledních 10let výše dividend zdvojnásobila. A pro tvou informaci třeba S&P 500 roste posledních 100let průměrně nějakých 8% ročně.
Termín růst za covidu je zavádějící. 2020 byl dost velký propad, růst byl až od 4Q, pak to táhly hlavně technologické firmy. Uznávám, že poslední vývoj od 2021 byl spíše přestřelený zase naopak přehnaným optimismem u technologií. Při dlouhodobém investování je ale důležitý nějaký celkový průměr, ne co bylo jeden rok. Tenhle nárůst se ani mých investic netýkal.

Jinak koukám, že tu celá řada lidí začíná být dost přecitlivělých na to, když jim někdo řekne, že tvrdí blbosti – hned mluví o urážení. Bullshitář je terminus technikus pro toho kdo mluví/píše blbosti. Tady se nebavíme o názoru, jestli koupit zlato nebo akcie. Tady se bavíme o názoru, že zlato je údajně nějaký držák hodnoty, a hlavně o tvrzeních že se na tom 100% vydělá. A to jsou pro mě prostě bullshity. Dokonce kdybych tohle svého času řekl někomu já, tak bych riskoval pokutu od KCP (později pak odboru ČNB pro kapitálové trhy) a v práci bych riskoval vyhazov na hodiny (nebo taky pokutu, případně dokonce že budu hradit případnou ztrátu klienta).
No já tu mám akorát problém, že tu prostě někteří melou bullshity. CNC je odborné fórum a narovinu tyhle „náboženské“ kecy, které tu někteří předvádíte, můžou taky někoho stát peníze, když vám na to skočí. Svého času v jistém vlákně o covid-19 taky robokopovi vadilo, když se tam pouštěli do světa ničím nepodložené nesmysly.
Nicméně značím si tě jako člověka, který má náboženské vyznání zlato. Takže u BTC se k tomu přiznal Pepa z depa, u zlata to jsi ty, a ještě nám schází alespoň jeden vzorek z investic do nemovitostí.
To ze si ako hlavny dovod neuviedol masivne kvantitativne uvolnovanie (stym suvisiace urokove sadzby) a rozhadzovanie penazi ludom pocas kovidu na "znizenie strat" jasne ukazuje ze sa tu len snazis si pohonit ego, ale moc ti to nejde... odpust si prosim skatulkovanie a urazanie, na to tu asi fakt nieje nikto zvedavy. To ze mam 10% aktiv v fyzickom zlate asi nieje dovod na nazyvanie BS.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

18. 6. 2022, 8:53

vvitty píše: 17. 6. 2022, 3:57U.S. - 1933 az 1975
Australie - 1959 - 1976
G.B. - 1966 - 1979
A v Čechách ?
(Nebo alespoň v nynějších zemích EU.)
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
lapa
medaile za lepsi forum

18. 6. 2022, 9:24

aleshonsa píše: 17. 6. 2022, 3:17 Dokonce kdybych tohle svého času řekl někomu já, tak bych riskoval pokutu od KCP (později pak odboru ČNB pro kapitálové trhy) a v práci bych riskoval vyhazov na hodiny (nebo taky pokutu, případně dokonce že budu hradit případnou ztrátu klienta).
Aha, takze zjevne zasveceny clovek ... at uz to myslim vazne nebo ne ...
Je Ales Michl dobra volba nebo "chodici ekonomicky vtip"?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“