Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Takže to pujde dotížit to bude OK....neni nad to když jsou přiměřeně "malé" stoje mobilní. dělám to jinak, protože mám v každé dílně paleťák tak udělám rám se spodní výztuhou,a nebo přivařím nožičky, tak aby se dalo pod strojek najet paleťákem. Třeba i šikmo když je rám užší. Taky to tak dělám, protože opravdu kvalitní kolečka nestojí málo.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Pekný to máš čéče
sv18ra, KSU250, 2N118, SH-700A, FA3AU, tos 1U, gh450, R5, FN40, HJ8, WKV63
Měl jsem jí na podobným stojanu bez bržděných kol a nebyl problém (kola litá, pogumovaná). Dole jsem skladoval svěráky. Stejně by se neměla používat vyšší rychlost tak cca od půlky zdvihu výš, viz tabulky na dospělých obrážečkách.
https://photos.app.goo.gl/j6vxUMQS661f5bVb8
-
zverodoktor
Ahoj Charone,
blahoželám! Môj na takúto obnovu zatiaľ iba pozerá smutne v kúte dielne (už asi 2 roky
Namočíš ich do teplého, asi 10-20% roztoku hydroxidu sodného (kľudne krtko na čistenie kanálov). Zinok začne šumieť a za 15-30 minút došumí a je preč. Potom skrutky opláchni dobre vodou, najprv z kohútika, potom destilkou a osuš. Napatleš na to čiernidlo na zbrane (, potom trochu oleja a sú ako z fabriky.
Čiernidlá mám dve, jedno klasický Ballistol, ale tu som od pána inžiniera Lundu kúpil nedávno a za tie peniaze nemá chybu:
https://cernenikovu.webnode.cz/
Lepšie ako iba patlanie čiernidla štetcom sa mi osvedčilo naliať do malej misky trochu roztoku, vložiť súčiastku a potom ju asi 2-3 minúty potierať štetcom tým roztokom z misky. Čiernenie je omnoho intenzívnejšie.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
-
zverodoktor
Ahoj Jardo, mám iba toto na oceľ a funguje lepšie ako ten Ballistol. Asi nie všetky vodičky sa mu podarilo uvariť rovnako dobre
.
Ale na druhej strane musím povedať, že pár rokov som skúšal samodomo miešať rôzne farbiace kúpele a to čiernenie hliníka žiadnou namiešanou vodičkou nikdy moc dobre nešlo. Na hliník to proste chce elox.
Ale na druhej strane musím povedať, že pár rokov som skúšal samodomo miešať rôzne farbiace kúpele a to čiernenie hliníka žiadnou namiešanou vodičkou nikdy moc dobre nešlo. Na hliník to proste chce elox.
-
Reinkarnace
Kdysi jsem černil CZ vz. 83 nazelenalým roztokem na studené brynýrování. Výsledek nic moc, asi jako na Zbýňových fotkách. Potom jsem ji uvařil v destilce a natíral roztok na horký povrch. Výsledek se nedal srovnat. Téměř jako z horké lázně.
-
zverodoktor
Súhlasím, tiež som ho robil. Ale na pohľadové veci ako šróby, alebo ak mám iba pár drobností, tak sa mi s tým nechce paprať a vyvárať. Na toto je ten studený brynýr super.
Mne to robilo keď som roztok iba natieral (v podstate išlo o to, že ho na povrchu bolo málo). Ale rovnaký výsledok bol s Ballistolom, ktorý stoji viac ako dvojnásobok. Hojný nános roztoku výsledky značne zlepšil, na pohľadové súčasti strojov úplne postačujúco.Reinkarnace píše: ↑23. 7. 2022, 8:14 Kdysi jsem černil CZ vz. 83 nazelenalým roztokem na studené brynýrování. Výsledek nic moc, asi jako na Zbýňových fotkách. Potom jsem ji uvařil v destilce a natíral roztok na horký povrch. Výsledek se nedal srovnat. Téměř jako z horké lázně.
V podstate tento druh čiernenia je založený na vylučovaní nejakej čiernej zlúčeniny selénu ( ak nie dokonca selénu samotného) na povrchu železa. Takže málo naneseného roztoku= slabá vrstva vylúčeného povlaku. Za tepla reakcia bude prebiehať rýchlejšie a povlak bude čiernejší.
Inak o tom horúcom nanášaní píše aj Lunda v návode, dokonca vyváranie opakuje viackrát po nanesení roztoku. píše, že tento postup značne zlepšuje vzhľad aj odolnosť povrchu.
Ahojzverodoktor píše: ↑23. 7. 2022, 6:43Ahoj Charone,
blahoželám! Môj na takúto obnovu zatiaľ iba pozerá smutne v kúte dielne (už asi 2 roky). Na týchto starých strojoch nemám rád zinkované skrutky, nejak mi to k nim nepasuje, pôvodné bývajú otlčené a čiernené sa zháňajú zle.
Diky, ja vim že by to chtělo původní černé a hladké bez čísel, ale já na něm chci dělat, ne aby to byl kousek na výstavku a čumendu
Jinak ten muj na mě asi taky tak dva roky smutně koukal z koutka, kde byl na hromádce odloženej než jsem se vyhecoval ho dát dohromady, teda přestalo mě bavit dělat drážky do řemenic půlkulaté na frézce
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
zverodoktor
To je samozrejmé, s čiernymi šróbmi nebude šepingovať o nič lepšie ako zo striebornými. No ale to by sme mohli polemizovať, či ten nový náter tomu tiež akokoľvek v tomto smere pridal
Každopádne, tie čierne skrutky vyzerajú viac COOL
.
A o tom to je, parádaAris píše: ↑25. 7. 2022, 4:22 Soustružil jsem drážku do držáku nábojnic, aby šel do novějšího lisu. Je to nějaký tvrdý materiál, možná kalený. Takže i když je to obyčejná věc, já jsem rád, že jsem to zvládl doma a bez cizí pomocí nebo kooperace.) Nebylo to úplně snadné.
Screenshot_20220725-171820_Gallery.jpg
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz