Bohuzel, to nepomuze. Proste EMC dovede ignorovat limit switce jen u osy, ktera se prave homuje. U ostatnich os ( at se budou homovat nebo ne) se koncaky kontroluji stale.
Reseni je pridat do HAL spravnou logiku. Zrovna listuju dokumentaci ;-)
Koncáky
Tazke:
ve stepconf:
nastavit all-home na pin, kde jsou koncaky
nastavit all-limit na nejaky vstupni pin (nebude se pouzivat, ale stepconf pripravi spoustu veci spravne)
po vygenerovani v souboru .hal: ( v zavorkach je puvodni kontext)
(...)
(loadrt pwmgen output_type=0)
loadrt lut5
(...)
(addf pwmgen.update servo-thread)
addf lut5.0 servo-thread
(...)
(net all-home <= parport.0.pin-11-in-not)
#net all-limit <= parport.0.pin-12-in-not # generuje se z all-home
setp lut5.0.function 0x100
net homing-0 <= axis.0.homing => lut5.0.in-0
net homing-1 <= axis.1.homing => lut5.0.in-1
net homing-2 <= axis.2.homing => lut5.0.in-2
net all-home => lut5.0.in-3
net all-limit <= lut5.0.out
Zkousel jsem to jen v simulatoru, funguje tak, jak ma ... Ve chvili, kdy se spusti homing na nejake ose, se zakazou koncaky. Jinak by mely normalne fungovat.
ve stepconf:
nastavit all-home na pin, kde jsou koncaky
nastavit all-limit na nejaky vstupni pin (nebude se pouzivat, ale stepconf pripravi spoustu veci spravne)
po vygenerovani v souboru .hal: ( v zavorkach je puvodni kontext)
(...)
(loadrt pwmgen output_type=0)
loadrt lut5
(...)
(addf pwmgen.update servo-thread)
addf lut5.0 servo-thread
(...)
(net all-home <= parport.0.pin-11-in-not)
#net all-limit <= parport.0.pin-12-in-not # generuje se z all-home
setp lut5.0.function 0x100
net homing-0 <= axis.0.homing => lut5.0.in-0
net homing-1 <= axis.1.homing => lut5.0.in-1
net homing-2 <= axis.2.homing => lut5.0.in-2
net all-home => lut5.0.in-3
net all-limit <= lut5.0.out
Zkousel jsem to jen v simulatoru, funguje tak, jak ma ... Ve chvili, kdy se spusti homing na nejake ose, se zakazou koncaky. Jinak by mely normalne fungovat.
Osobne mam vsechny koncaky v serii, jako rozpinaci kontakt, takze na jeden vstupni pin.
A potom mam vsechny home zapojene paralelne jako spinaci taky na jeden vstupni pin. Jako home jsem pouzil indukcni snimace, ale je samozrejme jedno co tam bude.
Radek
A potom mam vsechny home zapojene paralelne jako spinaci taky na jeden vstupni pin. Jako home jsem pouzil indukcni snimace, ale je samozrejme jedno co tam bude.
Radek
jasne, oddeleni koncaku a referencnich vstupu je reseni. Ale bobik resi, ze chce referencni pouzivat i jako koncaky. A bez patchovani je tohle metoda, jak toho docilit.
A zkombinovanim funkce clovek usetri spinac na osu. Samozrejme ne vzdy je to dobry napad.
A zkombinovanim funkce clovek usetri spinac na osu. Samozrejme ne vzdy je to dobry napad.
Taky jsem to tak puvodne mel z Machu. V EMC s tim byl problem, tak jsem nakonec pridal 10mm pred koncak jeste jeden referencni a je to uplne nejlepsi metoda. Nemluve o tom, ze temi koncaky muze HW vyradit napajeni , popr. vstup ENABLE do ridicich desek. Koncove spinace by meli byt opravdu havarijni pro pripad prokluzu spojky, ztraty kroku atp. Clovek nikdy nevi, jakej bug v SW se kde skryva. Proto by meli byt koncaky rozpinaci a v serii.
-
Pozdravujem
Chcel by som sa spytat ako je mozne ze ked dam home axis tak mi tam nahodi -11.43 ?
Dakujem
Chcel by som sa spytat ako je mozne ze ked dam home axis tak mi tam nahodi -11.43 ?

Dakujem
-
ale ja tam ma napisane ze 0, a vlastne nech tam napisem co kolvek tak mi to vzdy hodi tych 11.
A nemuze byt problem v tom, ze ti to skonci na limitu pro osu? Prinejmensim Axis v tom pripade zobrazi chybu ...
Zkus postnout svuj .ini a .hal ... Sam si s EMC zatim hraju jen v emulaci kvuli jednomu projektiku, takto naslepo fakt nevim ...
Zkus postnout svuj .ini a .hal ... Sam si s EMC zatim hraju jen v emulaci kvuli jednomu projektiku, takto naslepo fakt nevim ...