Co jste dneska bastlili? Vytvareli....

Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2022, 10:45

Asi bych rekl ze mi nejvic sedl staubli...
Asi tim ze je po softwarove strance odemceny. Nevim o tom ze by se tam muselo cokoli dokupovat. Vcelku vyspely jazyk oproti jinym. Treba jsem nemel problem z nej udelat tcp spojeni a rozparsovat vracena data php webem a vlozit je do promennych. Mechanika toho robota je asi nejlepsi co jsem zatim videl. Ticha presna tuha. Proste rolexky v kazdem kloubu.

Treba fanuc kdyz nekoupim option pro KAREL. Tak ma velmi velmi omezeny programovaci jazyk ktery bez prislusnych opci neumi ani bezne matematicke funkce. Nebo neumi vyresit prujezd singularitou. Proste i za uplne zakladni funkce se plati.

Abb ma taky velmi pekny jazyk RAPID a i skoro dvacetilety stroj umi v zakladu veci ktere jine soucasne stroje neumi. El. Hardware je otresny.
Nevim jak soucasne stroje ale to co tam vyvedli tehdy to je peklo.

Obecne se da rict ze koupi robota to nekonci ani u jedne znacky. Je to postavene tak aby byla na vse potreba podpora vyrobce.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kenybz

27. 8. 2022, 11:12

díky za info
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2022, 5:44

Jinak servisak z jedne nejmenovane fabriky
Kuky dobry
Mitsubishi prakticky uplne bezporuchovy. Zlaty roboti.
URka na blacklistu. Uz jim.nesmi do baraku. Po dvou letech neexistuje zadny kus z nekolika desitek ktery by nemel vymeneny alespon jeden kloub. Nektere maji vymenene vsechny a nektere i vickrat.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Rambo007

28. 8. 2022, 7:57

Potřebuji dodělat kus měděné střechy. Koupil jsem tedy ohýbačku a když šel okolo zkušený klempíř tak jenom prohodil, že je škoda, že se k této ohýbačce nedělaly také nůžky. Tak jsem začal brouzdat po internetu jak by takové nůžky mohly vypadat. No a když jsem je udělal ( teprve po tom jsem našel mnohem lepší řešení) jsem viděl automatický pojezd na plazmovou řezačku. Tak jsem ho okopíroval a honím to vrtačkou. A teď už se budu muset fakt pustit do té střechy :-)
Přílohy
WhatsApp Video 2022-08-26 at 21.49.59.mp4
(10.12 MiB) Staženo 277 x
Charon
Sponzor fora

28. 8. 2022, 10:10

Más to pěkné, jen touhle rychlostí strihani by si klempiř nevydělal ani na suchej chleba :twisted:
Ale pro sebe to samo stačí :D
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Rambo007

28. 8. 2022, 2:21

V tom, že to běhá pomalu a mohlo a mělo by to běhat rychleji se shodneme. Shodneme se i na tom, že to pro moje účely stačí. Na čem se neshodneme, je, že by si klempíř nevydělal na suchý chleba. Při těch cenách co mi klempíři za oplechování střechy nabízeli, by si jenom na toho mercedesa nevydělali za týden, ale až za čtrnáct dnů :-)
stanik84

28. 8. 2022, 4:41

Je klempíř a klempíř. Tady u nás je takovej děda, co má ohýbačku a nůžky ve sklepě a naohýbá cokoliv. Dělal to celý život. Už neleze po střechách. Ale půjčí ti klidně i nářadí. Dělá za půl darma. Jen mu vždycky dovezu plechy. Ty mám zase odjinud. Kamarád dělá vzduchotechnické potrubí (i spiro), různé armatury. Od toho mám pozink plech za nákupku. Naohýba nemyslitelné taky, jen nemá čas. Jedou tam dvě bodovky nonstop. Složitý věci pálí plasmou taky /Vanad/. Další kámoš už nejede z tabulí, ale valí to rovnou ze svitků, to je cvrkot. Něco bouchá na LEN 63.
Lukas_2
Kontaktovat uživatele:

3. 9. 2022, 6:01

Malá radost :D
Upravil jsem si post processor Fusionu.
M107 spouští kontrolu břitu nástroje.
M70 - M73 ovládá elektro ventily chlazení.
No a nějaký další věci co mi ušetří dost času při editaci programu :D
post1.PNG
post2.PNG
post3.PNG
post3.PNG (14.1 KiB) Zobrazeno 2203 x
edit: teď koukám že mito generuje místo poloměru průměr :lol: Nový scrrenshoty dělat nebudu. opraveno
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
lubbez

5. 9. 2022, 5:40

Abych si nějak ujasnil, jakže to vlastně funguje ta nová spása světa v podobě fotovoltaiky, tak jsem vzal pár korun, cca 40 litrů a koupil dva 450Wp panely, docela chytrý měnič, dvě trakční baterky a zbytek už zvládnu sám. Informací spousta hlavně těch pozitivních :D . Můj cíl je vyzkoušet, jestli sluníčko dokáže uživit ledničku. Protože měnič přijede až tento týden, začal jsem panelama. Jižní kompletně otevřená strana, tedy ideální stav. Protože měnič má optimální pracovní napětí FV 30-70V, zvolil jsem panely amerisolar s Umax 51V a Upacovní 42V. Paralelní propojení jsem udělal přes spliter vlasní výroby. Shottky diody 20A/220V za celých 34korun, krabička z OBI a pár gramů filamnetu. Podobný výrobek stojí od 1500 korun výš a překvapivě je v chladiči namáčknutá dvojice alternátorových diod. Při 10A jsou moje diody teplé pod 40 stupňů a úbytek je 0,71 a na druhé větvi 0,72V.
začátek na stole
začátek na stole
zlehka sešroubované
zlehka sešroubované
přední panel
přední panel
naslicováno pro tisk
naslicováno pro tisk
ještě srovnat chladiče a dotáhnout šrouby
ještě srovnat chladiče a dotáhnout šrouby
hotovo
hotovo
sp_fin.jpg (79.96 KiB) Zobrazeno 1975 x
lapa
medaile za lepsi forum

5. 9. 2022, 10:40

Filament pouzity na krabicce je co? PETG nebo neco teplotne odolneho?
Ptam se, protoze na lodicku (RC) jsem si udelal krasny kryt na palubu z cerneho PLA, nechal ho na balkone a za slunecneho pocasi se za par hodin z krasne rovne placate desticky (cca 70x120x4 mm) udelalo neco, co bylo zjevne prohnute podle nejake (para/hyper)boly v obou delsich osach a bylo to celkem symetricke ...
Na pohled pekne (kdybych to chtel modelovat, tak to asi nedam ...), ale na lodicku nanic ... :lol:
Naposledy upravil(a) lapa dne 6. 9. 2022, 8:51, celkem upraveno 1 x.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lubbez

6. 9. 2022, 7:58

Je to ABS+ Devil Design. Naprosto perfektní materiál, krom toho používám ještě nGEN copolyester od ColorFab.
lapa
medaile za lepsi forum

6. 9. 2022, 8:50

lubbez píše: 6. 9. 2022, 7:58 Je to ABS+ Devil Design. Naprosto perfektní materiál, krom toho používám ještě nGEN copolyester od ColorFab.
Dik za info.
Ad ABS+ - prosel jsi k nemu nejakymi (i cilenymi) testy/zkusenostmi nebo jsi ho zacal nahodne pouzivat a protoze "je OK", tak jsi u nej zustal?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
shaolin
dezinfo trol

6. 9. 2022, 8:57

lubbez píše: 5. 9. 2022, 5:40 Abych si nějak ujasnil, jakže to vlastně funguje ta nová spása světa v podobě fotovoltaiky, tak jsem vzal pár korun, cca 40 litrů a koupil dva 450Wp panely, docela chytrý měnič, dvě trakční baterky a zbytek už zvládnu sám. Informací spousta hlavně těch pozitivních :D . Můj cíl je vyzkoušet, jestli sluníčko dokáže uživit ledničku....
Fajn projekt. Som zvedavý ako to bude postupovať....
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
lubbez

6. 9. 2022, 10:20

ABS+ je výsledek docela dlouhého testování. Smrdí srovnatelně jako PLA :lol: , podložkc stačí 95 stupňů a je na ABS minimálně smrštivé. Teď jsem z něj tisknul nějaké konstrukce cca 100x100x120mm a z osmi kousků jsem nepokazil ani jednu a to tisk trval 19,5 hodin. Jinak je to tisknuté tryskou 0,6mm.
lapa
medaile za lepsi forum

6. 9. 2022, 12:05

To lubbez: diky.
Dobra reference udela vic nez draha reklama, zrovna resim, cim postupne nahradit ty filamenty, co mam doma.
PETG stringuje, neda se v podstate lepit a je nekdy zbytecne pruzne, PLA je nekdy az moc tvrde a neda se taky bezne lepit.
Takze jsem uvazoval zustat u ABS - lepi se OK - bud bezna lepidla na ABS nebo zbytky v acetonu/toluenu - nekdy z toho delam i "tmel".
A otazka smradu (nejen esteticka, ale vic zdravotni) by se tim docela poresila ...

No a ten nGen uz mam v merku taky nejakou dobu - takze dalsi reference dobra ...
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“