Zdražování elektřiny
Moderátor: sysel
V podstate to co odkazoval lubez, prevleceny easun
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Dneska se mi kupodivu nabila baterka a soláry zůstali připojeny. Ale mraky dělají bordel. Ten MPPT regulátor je dost pomalý, takže při mraku výkon jde z panelů k nule až dojde k odpojení panelů, začne dávat baterka, mezitím se panely zase připojí, pak dávají max do baterky a zátěže a zase se odpojí a takhle to cykluje. Mraky přejdou a měnič se stabilizuje do spotřeby. Nebo taky zůstane PV odpojený a spotřeba jde několik hodin z baterky.
A to je prave na picu, pri mraku chci pouzit distribuci a ne baterky, ty chci pouzit az panely daji 0, tedy v noci
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
packa: Tenhle: https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... IwY4qGDeUO
bobik: Tak to máš málo panelů, přidej a mělo by se to zlepšit.
bobik: Tak to máš málo panelů, přidej a mělo by se to zlepšit.
Hlavně potřebuji krmit více spotřebičů. Budu si muset udělat nový rozváděč s přepínáním jednotlivých okruhů na DS/FVE. A podle počasí si tam navolit které spotřebiče půjdou permanentně na FVE a které jen za maximálního výkonu. Druhý stupeň bude to nějak automatizovat. Čeká mě dlouhá cesta ale už jsem chytil tu FVE nemoc a není cesty zpátky.
Na 4 panely ještě najdu místo. A baterku dokoupím na 7,2kW. Ale teď se chci vrhnout na bojler. Osadit 6-8 panelů na střechu dílny, což nebude pěkná práce.
Na 4 panely ještě najdu místo. A baterku dokoupím na 7,2kW. Ale teď se chci vrhnout na bojler. Osadit 6-8 panelů na střechu dílny, což nebude pěkná práce.
já to mám u své FV nastavené tak že od rána nabíjím baterky , když je nabito a na okruhu který mám připojen je odběr větší než 50w tak nahodím měnič a přepnu ze sítě na měnič a jedu až do vybití baterek - mám louhovky takže jim nevadí že noc tráví vybité .
To je informace na dvě věci, 6,- Kč za kWh. Fůra lidí má dvojí sazbu; to jí dodavatelé zrušej? Nebo to bude jako dosud, ta levnější zhruba za polovinu té dražší?
Tipnul bych si, že tohle pětikolka vůbec nezaregistrovala, a že bude mít další problém, jen co se na to někdo zeptá.
pafik: Má to být max 6Kč/kWh, bez ohledu na sazbu, ne?
6Kč/kWh je jenom část ceny. Já měl teďka v přepočtu 1kWh pod 5Kč. Teď to bude mezi 7-9Kč. Mě nezajímá nějaká distribuce, že cenu mi účtují za součet kdovíjakých nesmyslů. Mě zajímá výsledná cena na faktuře a ta bude nejspíš dvojnásobná.
Prosím tě o jaké sazbě to píšeš ? Já mám D26d od Čezu a vysoký a nízký tarif se liší asi o 0,05 CZK - už kupu let.
Tos mě předehnal o chvilku. "Levná" je o několik halířů levnější než drahá. Soused vedle z baráku "machroval" že má tepelko a že ušetří balík. (náklady 290 tisíc vč. dotace) Když nám v létě přišlo vyůčtování, tak on platil za elektriku 55 tisíc a já jen 27 + 15 za dřevo. Má o místnost + vytápěnou garáž víc. No a minulej tejden ho vidím, jak mu náklaďák přivezl fůru uhlí. Ptám se proč a zvedly mu zálohy na 11 litrů měsíčně (v srpnu mu končila fixace) a tak zvolil opět starý kotel a polské uhlí.

- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
A teď ho někdo práskne a bude vracet dotace.lubbez píše: ↑13. 9. 2022, 11:57 Tos mě předehnal o chvilku. "Levná" je o několik halířů levnější než drahá. Soused vedle z baráku "machroval" že má tepelko a že ušetří balík. (náklady 290 tisíc vč. dotace) Když nám v létě přišlo vyůčtování, tak on platil za elektriku 55 tisíc a já jen 27 + 15 za dřevo. Má o místnost + vytápěnou garáž víc. No a minulej tejden ho vidím, jak mu náklaďák přivezl fůru uhlí. Ptám se proč a zvedly mu zálohy na 11 litrů měsíčně (v srpnu mu končila fixace) a tak zvolil opět starý kotel a polské uhlí.
![]()
https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ