Zdražování elektřiny
Moderátor: sysel
Mr.MR: Ta posloupnost už moc reálná není. Už si můžeš vyškrtnout "Na chvilku levnější plyn" Někdo se postaral, aby NS1 a NS2 byl mimo hru, na kohoutu další trubky má pracky Ukrajina a na dalším kohoutu Turecko.
Pravděpodobnost rozkladu hospodářství se výrazně zvětšila a šance na poklidné řešení zase dramaticky zmenšila.
Pravděpodobnost rozkladu hospodářství se výrazně zvětšila a šance na poklidné řešení zase dramaticky zmenšila.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pravda je, že jsme všichni asi ohroženější krachem než kdykoliv před tím. Ale vůbec si nedovedu představit, jak by se dalo zařídit, abychom měli levnější energii. To, co navrhují politici a kandidáti na politiky je většinou na úrovni prezentace finalistky Miss World: "já bysem si přála světový mír a aby každá opuštěná kočička našla svůj domov". Realita je taková, že jsme vývozci i dovozci elektřiny a čistí dovozci energetických surovin. Z obchodu s nimi se nemůžeme vyvázat a když to přece uděláme, do tří dnů nám dojde uhlí a nebudeme mít na další. Spapat kuřátko a ostatním nechat kostičky nás nikdo nenechábobik píše: ↑30. 9. 2022, 9:06Já jsem taky pro to, aby stát co nejméně přerozděloval, včetně dotací. To je taky taková dávka, že jo.
Ale u elektřiny je to jiné. Jesliže platí premisa, stát jsme my, tak jseš spoluvlastníkem zdroje, jež je tak špatně spravován, že v důsledku toho ty třeba zkrachuješ. A když ne ty, tak jiní ano. Co se stane, jestliže Škoda Auto odtáhne do krajin s nižší cenou energií a levnější pracovní silou? V tu ránu mi minimálně půlka zakázníků odpadne. A jsem taky v řiti, můj pohodlný život skončil a budu se muset stát zemědělcem. A to budu fak fak nasranej, jestli si ty brambory budu muset pěstovat sám.

Aleš Procháska
Hele, furt tady filozofuješ a nějak jsi zapomněl zveřejnit ty agresory. Nepřisly notičky?QNX píše: ↑1. 10. 2022, 11:44 Mr.MR: Ta posloupnost už moc reálná není. Už si můžeš vyškrtnout "Na chvilku levnější plyn" Někdo se postaral, aby NS1 a NS2 byl mimo hru, na kohoutu další trubky má pracky Ukrajina a na dalším kohoutu Turecko.
Nebo to překrucuješ jako ty tlumočnice na Václaváku flastencům?
Njn, to je ve VUMLu neučili...prochaska píše: ↑1. 10. 2022, 11:49Pravda je, že jsme všichni asi ohroženější krachem než kdykoliv před tím. Ale vůbec si nedovedu představit, jak by se dalo zařídit, abychom měli levnější energii. To, co navrhují politici a kandidáti na politiky je většinou na úrovni prezentace finalistky Miss World: "já bysem si přála světový mír a aby každá opuštěná kočička našla svůj domov". Realita je taková, že jsme vývozci i dovozci elektřiny a čistí dovozci energetických surovin. Z obchodu s nimi se nemůžeme vyvázat a když to přece uděláme, do tří dnů nám dojde uhlí a nebudeme mít na další. Spapat kuřátko a ostatním nechat kostičky nás nikdo nenechábobik píše: ↑30. 9. 2022, 9:06Já jsem taky pro to, aby stát co nejméně přerozděloval, včetně dotací. To je taky taková dávka, že jo.
Ale u elektřiny je to jiné. Jesliže platí premisa, stát jsme my, tak jseš spoluvlastníkem zdroje, jež je tak špatně spravován, že v důsledku toho ty třeba zkrachuješ. A když ne ty, tak jiní ano. Co se stane, jestliže Škoda Auto odtáhne do krajin s nižší cenou energií a levnější pracovní silou? V tu ránu mi minimálně půlka zakázníků odpadne. A jsem taky v řiti, můj pohodlný život skončil a budu se muset stát zemědělcem. A to budu fak fak nasranej, jestli si ty brambory budu muset pěstovat sám.Dotace na elektřinu, to by byla přesně ta plošná podpora která nevede k cíli (protože by ji dostali všichni a také by ji všichni museli zaplatit). Nehledě na to, že by to mohlo vést k přesně opačnému chování firem než popisuješ - dejme tomu ten Volkswagen by sem mohl převést energeticky náročné výroby a my bychom ze svých vlastních státních půjček dotovali jeho zisky (teď levicově zjednodušuji, ale tak nějak by to bylo).
nepochopili, takze pro ty pomalejsi: media nam prinasi pravdive zpravy, ovsem ne vsechny, o nekterych denich nas pro nase dobro neinformuji, informuji okrajove, nebo zkreslene, takze kdyz nam noviny, seznam, atd., nereknou o demonstracich v nemecku a zmene politickych postoju tamnich obyvatel, tak se to clovek potom dozvi od rusa, ktery to pochopitelne vyuzije pro svou propagandu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
O demonstracích v Německu nám řekli, na českých webech to bylo. A nemyslím ty prorusky orientované weby.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
z ruskych zdroju nic neoveris
tam se lhalo, lze a lhat bude
u nas to jeste relativne sedi s realitou
jestli ti ani pote co tyden pred utokem tvridili ze nic neplanuji prijde ze rusak ma pravdu tak mas asi problem s vnimanim reality
u nas to jeste relativne sedi s realitou
jestli ti ani pote co tyden pred utokem tvridili ze nic neplanuji prijde ze rusak ma pravdu tak mas asi problem s vnimanim reality
filla píše: ↑1. 10. 2022, 9:07ta propaganda ukazuje i nemecko, italii, staci se odpoutat od senzacechtivych medii a podivat se i na ruske televize ci tisk, tedy overovat informace s vice zdrojurobokop píše: ↑1. 10. 2022, 8:31 Jeste nekdo pochybuje o tom ze jsme na rade?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pora ... sku-215785
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zajímavé info, zda to je russ zdroj nevím, ale russky a z russka to je.
Nepřipomíná to něco?
https://t.me/nevzorovtv/6211

Nepřipomíná to něco?
https://t.me/nevzorovtv/6211
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
robokop píše: ↑1. 10. 2022, 1:29 z ruskych zdroju nic neoveris
u nas to jeste relativne sedi s realitou, kdyz si projdes vicery ceska media dostanes vcelku realny obraz, nesmis poslouchat jen jedno radio atd... ale taky cist internet a jina.
Z ruskych medii nema zadna informace zadnou vahu protoze je to tak strasne prolhane ze nemas sanci urci zda to nahodou neni pravda a ma cenu nad tim delat zaver.
jestli ti ani pote co pouhy tyden pred utokem tvridili ze nic neplanuji prijde ze rusak ma pravdu, tak mas asi problem s vnimanim reality
filla píše: ↑1. 10. 2022, 9:07ta propaganda ukazuje i nemecko, italii, staci se odpoutat od senzacechtivych medii a podivat se i na ruske televize ci tisk, tedy overovat informace s vice zdrojurobokop píše: ↑1. 10. 2022, 8:31 Jeste nekdo pochybuje o tom ze jsme na rade?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pora ... sku-215785
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Taky si to mohly udělat rusáci a to proto že by Gasprom čekala mezinárodní arbitráž pro neplnění závazků, protože blábol o turbínách pak o netěsnosti oleje a podobné se nedají natahovat do nekonečna ,takhle se to hodí na nepřítele a hotovo.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel: Jistě, proto odpálej i NS2, kde mu žádná arbitráž nehrozí. Navíc to jistě bude dělat v probíhající ekonomické válce, kde se na výsledky jakékoliv arbitráže může vykašlat a jen se tím připraví o jednu páku, kterou mělo na EU. Tomu snad nemůžeš věřit ani ty sám.
Motiv k sabotáži měla Ukrajina a USA, ale Rusko k tomu žádný důvod nemělo. Pokud by Rusko chtělo nějakou trubku odpálit, tak by to byla spíš ta z Norska, ale na to možná také dojde.
robokop: Hmm, "z ruskych zdroju nic neoveris tam se lhalo, lze a lhat bude u nas to jeste relativne sedi s realitou " Tak jestli tomuhle fakt věříš, tak už jsi tou propagandou dost dobře zpracovanej.
Motiv k sabotáži měla Ukrajina a USA, ale Rusko k tomu žádný důvod nemělo. Pokud by Rusko chtělo nějakou trubku odpálit, tak by to byla spíš ta z Norska, ale na to možná také dojde.
robokop: Hmm, "z ruskych zdroju nic neoveris tam se lhalo, lze a lhat bude u nas to jeste relativne sedi s realitou " Tak jestli tomuhle fakt věříš, tak už jsi tou propagandou dost dobře zpracovanej.
Naposledy upravil(a) QNX dne 1. 10. 2022, 2:46, celkem upraveno 1 x.
Ty tvoje úvahy mají vypovídací hodnotu jako ty počty agresorů. Jaké máš dalí notičky?QNX píše: ↑1. 10. 2022, 2:34 fmodel: Jistě, proto odpálej i NS2, kde mu žádná arbitráž nehrozí. Navíc to jistě bude dělat v probíhající ekonomické válce, kde se na výsledky jakékoliv arbitráže může vykašlat a jen se tím připraví o jednu páku, kterou mělo na EU. Tomu snad nemůžeš věřit ani ty sám.