Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 12:12

Ne neni treba abych to studoval. Jestlize tvrdis ze mas argumenty predloz je. Mas jiste nastudovano. Ten zbytek tveho postu naznacuje ze cerpas z typickych dezinfo webu. Snad jen chybi iluminati a novy svetovy rad.
Jestlize tedy tvrdis ze mas argumenty sem s nimi.
kaba2 píše: 2. 10. 2022, 12:10
Josef píše: 1. 10. 2022, 11:50
kaba2 píše: 1. 10. 2022, 11:39 Říká se tomu slušně zabedněnost. Asi s tím nelze nic dělat pokud jedinec nemá sebereflexi ,nedokáže se podívat na problém jiným pohledem a s odstupem. (Josef ,robokop a další )
Já se jenom ptám, kolik je těch agresorů a jedinec bez sebereflexe neodpoví a neodpoví, tak jak se tedy na to dívat s odstupem? Asi je zabedněný, no co už... :lol:
Je potřeba abys studoval sám. Materiálů je mnoho a bylo by to na celý studijní obor. Ten jiný pohled je 20 let sledování her mocných na šachovnici světa. Mocné rodinné klany sledují jen své zájmy , válčí proti sobě a dovedou se i spojit proti tomu, kdo by jim chtěl jejich plány narušit.
Všichni státníci včetně Putina jsou jen bezvýznamné figurky. Doporučuji vypnout Českou televizi . Jeto velmi nebezpečná propagandistická vysílačka placená z našich peněz. To že se naše tak zvaná západní společnost fašizuje je holý fakt. My už to snad nějak doklepem , ale chudáci naše děti.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 12:13

robokop: Jdu spát. Zítra se k Sevastopolu pokusím napsat víc.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 12:20

Uz pujdu taky
lapa
medaile za lepsi forum

2. 10. 2022, 12:21

Ta hospodska příhoda zní v ruštině jak?
Na kazdou situaci se dá vymyslet hezka bajka nebo podobenství... :lol: a bude vypadat moc pěkne... :lol: a hlavně nijak tendencne....
Co mi to připomíná.... jak jsem někde slyšel... skoro jako viděl v tom časopise tam dole vlevo na stránce...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

2. 10. 2022, 12:28

bobik píše: 1. 10. 2022, 8:04 ... Ale prosím Vás, najděte si trochu času a zkoukněte tohle video.
https://www.youtube.com/watch?v=H896vvbL6Ck
Dík za tenhle odkaz. Je to hodně zajímavé video.
Problém jsem tam měl teda s tím masakrem v Buči, který on tam zpochybňoval, ale nijak to nerozvedl.
Ale jinak tam zazněla spousta zajímavých informací a názorů.
Třeba ten pohled na dopad západních sankcí na ruské oligarchy mě vůbec nenapadl, ale dává to smysl.
Stejně tak s těmi lidmi (voliči), dříve navázanými na západní ekonomiku.
kaba2

2. 10. 2022, 12:33

robokop píše: 2. 10. 2022, 12:12 Ne neni treba abych to studoval. Jestlize tvrdis ze mas argumenty predloz je. Mas jiste nastudovano. Ten zbytek tveho postu naznacuje ze cerpas z typickych dezinfo webu. Snad jen chybi iluminati a novy svetovy rad.
Jestlize tedy tvrdis ze mas argumenty sem s nimi.
kaba2 píše: 2. 10. 2022, 12:10
Josef píše: 1. 10. 2022, 11:50
Já se jenom ptám, kolik je těch agresorů a jedinec bez sebereflexe neodpoví a neodpoví, tak jak se tedy na to dívat s odstupem? Asi je zabedněný, no co už... :lol:
Je potřeba abys studoval sám. Materiálů je mnoho a bylo by to na celý studijní obor. Ten jiný pohled je 20 let sledování her mocných na šachovnici světa. Mocné rodinné klany sledují jen své zájmy , válčí proti sobě a dovedou se i spojit proti tomu, kdo by jim chtěl jejich plány narušit.
Všichni státníci včetně Putina jsou jen bezvýznamné figurky. Doporučuji vypnout Českou televizi . Jeto velmi nebezpečná propagandistická vysílačka placená z našich peněz. To že se naše tak zvaná západní společnost fašizuje je holý fakt. My už to snad nějak doklepem , ale chudáci naše děti.

V době kdy jsem se o toto zajímal se dalo počítačem připojit tak leda na nějakou místní BBS stanici (pro ty kdo něvědí BBS-ky byli počítače připojené modem do telefonní linky.Stačilo vytočit číslo auž se dali přes KERMIT protokol stahovat programy a hry.) To k těm tak zvaným dezinfo webům. Ale když se na alternativní weby podívám , tak jsou tam věci které už těch 20 let dávno vím. Pokud nechceš studovat a příjmat informace z různých zdrojů , tak nejsi schopen správně analyzovat stav věci.
Jdu spát.
tiborius

2. 10. 2022, 7:20

čítam to tu všetko. zaujímavé názory. Ja ale stále nechápem jednu vec. kto mi na to vie odpovedať. Nato a ani EU voči ukraine nemáme žiadne záväzky. Prečo sme urobili z malého konfliktu globálný. Prečo sme nechali padnúť EU. Už sa z tochto nepozbierame. Oplatí sa nám riskovať atomovú vojnu . Hrajeme sa kto je lepší Ukraina -Rusko . Je to jedna banda.
Veď ukraina sa z postkomunisického sveta nevedela pozbierať, lebo tam oligarchovia rozkladli všetko. A mi to teraz pekne zaplatíme, obnovýme?
Nechápem , prečo nezaplatíš za nový plot, televízor tvojmu susedovy ktorý chlastá ako dúha. Ale ukraine pomôžeš. Ak sa ukraina pripojí k EU tak sme komplet KO.

Pri tom nemám rád ani Rusov, to je ukraina 2.

A nezabudnite že zima len teraz ide. Potom nebudú stačiť pekné slová politikov. Ja viem som v tomto sebec. Ale mi /EU/ sa z tohto nepozbierame. To je začiatok konca EU. Počkajme len tak 10 rokov . Možno preháňam ale čakajú Nás pekne turbolentné časi.

Ospravedlnujem sa za prapovopis ale píšem z maďarskej klávesnice a už sa mi nechce stále preklikávať kvôli mekčenom a i y .
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 7:27

kaba2 píše: 2. 10. 2022, 12:10Je potřeba abys studoval sám. Materiálů je mnoho a bylo by to na celý studijní obor.
Přesně naopak. Jestli někdo tvrdí něco co odporuje očividnému pozorování a osobní zkušenosti posluchačů, je na něm, aby poskytl důkazy, vysvětlení atd. Vzpomínám, že úplně totéž ("musíš to nastudovat sám") mi říkali, když jsem se zapletl do diskuse o funkčních charakteristikách lapače snů a nějak se mi nechtělo věřit, že to funguje jako filtr na sny přicházející ze snového mimoprostoru. Neřekli a já to nenastudoval a proto nevím nic o lapačích snů.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 7:34

Kaba2

Jestli ma dezinformace ocistit to ze jsi to cetl kdysi na modemu tak to je argumentacni fail. Dezinformace a manipulace bys nasel i na papirusovych svitcich. Takze to ze jsi to cetl v minulosti neznamena ze to nebyla lez stejne jako dnes.
romanf

2. 10. 2022, 7:58

tiborius píše: 2. 10. 2022, 7:20 čítam to tu všetko. zaujímavé názory. Ja ale stále nechápem jednu vec. kto mi na to vie odpovedať. Nato a ani EU voči ukraine nemáme žiadne záväzky. Prečo sme urobili z malého konfliktu globálný.
globalny konflikt z toho urobil Putin ked stale (zatial iba verbalne) utoci na NATO ktoreho sme ak si si nevsimol uz skoro 20 rokov clenmi.
Ak si si nevsimol, tak Putler celkom nezaobalene sniva o obnoveni Sovietskeho zvazu co by znamenalo zabranie napr pobaltskych krajin, ktore su taktiez clenmi NATO.
Ak ho nechame a hodime Ukrajinu cez palubu, tak dalsie na rade je pobaltie a potom my
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 8:05

Zamysleni k dezinfo scene:
Jak je mozne ze tu jedinou a nejcistsi pravdu musi hlasat temer vyhradne takova dost podivna, zkrachovala a neduveryhodna individua s hodne podivnou az kriminalni minulosti viz poradatele poslednich demonstraci, provozovatele dezinfo webu atd....

A to ze to na ne usili neberu. Ty jejich skutky byli zname davno predtim nez se postavili do cela te jejich "revoluce".
pafik

2. 10. 2022, 9:02

tiborius píše: 2. 10. 2022, 7:20 čítam to tu všetko. zaujímavé názory. Ja ale stále nechápem jednu vec. kto mi na to vie odpovedať. Nato a ani EU voči ukraine nemáme žiadne záväzky. Prečo sme urobili z malého konfliktu globálný. ....
Protože je pro nás lepší mydlit se někde tisíc kilometrů daleko, než na našem území. Protože kdybychom nechali jen tak zabrat Rusákama Ukrajinu, tak bychom byli za nějakej čas na řadě.
Protože ačkoliv je mentalita ukrajinců bližší té ruské, než té naší, což může být v budoucnu problém, tak se snažíme řešit problémy podle důležitosti. .....
tiborius

2. 10. 2022, 9:49

Ja si myslím že rusko namá na Nato čo sa konvenčných zbranových systémov týka. Do Nato by sa nepustil. Já totiž rozumiem Vašim názorom. Ide o o to, že si to jednoducho nemóže rusko dovoliť len tak zobrať zudzie územie. Súhlasím stým, že by si mohol myslieť že je pupkom sveta, a nevieme na čo by si potom nárokoval.To je dobré že mu to neprešlo len tak. Ale nevedeli sme to ukočírovať tak aby pri to EU zostala naživu. To je ten problém.

Ok, ja pomôžem susedovi ale čo potom. Ak pri tom vzkrvácam a rozpadnem sa. Budem v globále silnejší?
Túto vojnu si ani jedna strana nenechá padnúť. Vedie to len stále rastúcej eskalácií.
Ak vzhraje rus - čo dalej EU - pripomínam Slovensko už vojsko darovalo, oblohu nám chránia Česi. Ak sa rozpadne EU /náhodou/ elebo nejaký politik vypíše hlasovanie ako v UK . Kto Nás bude chrániť?Nezabudnime že v časoch neistôt idú hore čím radikálnejšie vlády.

čo ak vyhraje Ukraina ? oslabené EU a rozvrátená Ukraina plne ozbrojená ? Kto obnový fungovanie v ukraine?

Ja som v tomto sebec, Na vlastnom dvorku nemáme poriadok. / zdravotnícstvo, skolstvo, dôchodkový systém ...../

Vidí tu niekto normálné východisko ???? Ak sa zastaví ekonomika a stroje v dielnach budeme len utierať od prachu tak potom sa nám velice rýchlo otvoria oči .
Grad

2. 10. 2022, 9:53

Chvilku tady člověk nenakoukne a nestíhá se divit.
Nechápu jak těm profesionálním manipulátorům dokážete sedat tak ochotně na lep.

Tohle zde se neodehrává ani podle zásad normálni konverzace natož diskuse, tohle jde čistě dle pravidel manipulace...
Nebo ve svém okolí či doma při komunikaci běžně pokračujete v konverzaci, když vam protistrana předkládá a opakuje dokola jenom svoje téze, bez jejích podložení argumentami, důkazy, zdroji?

Tohle je odborné forum, tak bych doporučoval se k tomu vrátit... jinak při takové nevyvážené diskusi=manipulaci dáváte pouze prostor těm kteří si ho absolútně nezaslouži a nikde jinde by ho ani nedostali. To že se najednou k profíkům přidávají další zbloudilé ovečky tomu jenom nasvědčuje...
Zajímavé by ale bylo ve vlákně dohledat kdo to zde začal a po zásluze ho odměnit ;-)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 10:12

tiborius píše: 2. 10. 2022, 9:49Ja som v tomto sebec, Na vlastnom dvorku nemáme poriadok. / zdravotnícstvo, skolstvo, dôchodkový systém ...../

Vidí tu niekto normálné východisko ???? Ak sa zastaví ekonomika a stroje v dielnach budeme len utierať od prachu tak potom sa nám velice rýchlo otvoria oči .
Oči se nám (mně určitě) otevřely. Je to nepříjemné, tohle myslím nikdo nechtěl. Bohužel Rusko se tady chová jako stát psychopat, atakuje ostatní aniž by z toho něco skutečně mělo. Vlastně bych docela řekl, že Putin podělal co mohl. NATO tady pomaloučku usínalo, měnilo se v diskusní klub, státy byly líné dát na zbrojení i ta dvě procenta, nikoho neohrožovaly, kupovaly od Ruska plyn a všechno možné a Rusko to teď všechno rozvrtalo. Nejspíš jen jako pomstu za to, že ho Ukrajina přestala mít ráda. Co se dá dělat, máme tu největší válku v Evropě od druhé světové, všichni se probudili a začali dohánět co se dá. Navyšují vojenské rozpočty, kupují tanky místo těhotenských uniforem a pušky místo načerněných násad od smetáků, hledají jak se obejít bez ruského plynu.

Kdyby se soused zbláznil a natáhnul si do baráku partu feťáků, tak taky začnu zamykat branku a přestanu nechávat sekačku přes noc venku, i když je to nepohodlné. A východisko budu taky teprve hledat, protože tím budu zaskočený.
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“