Zdražování elektřiny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Selic

2. 10. 2022, 5:55

Josef píše: 2. 10. 2022, 5:28 Selic: To stejně nepomůže, oni tu "zemi zaslíbenou" prostě milijí. Jen by mne zajímalo, zda by byli ochotni tam žít.
Když jsem uviděl ty fotky, tak jsem si zpomněl na jednoho bývalého podplukovníka, nebo plukovníka, už nevím. Přesně tohle říkal, že se stane, když je nedostatečně navržená a ve výrobě odfláknutá hlaveň. Před cca dvaadvaceti lety mně toho o takových laufech hodně řekl. Hlavně měl v malíčku technologii výroby a následné testy. Taky testy po určitém počtu výstřelů.
Nebyli by tam ochotni žít. Malá část je jich za to chválení ruska placena a dělá to z vypočítavosti a větší část to dělá z blbosti.
Tady níže je ukázka východního engineeringu hlavně rychlopalného kanónu. To je mimo jiné jeden z důvodů proč se nové ruské BVPčko netrefilo do terče na předváděčce.
Hlaveň.jpg
Hlaveň.jpg (30.04 KiB) Zobrazeno 1487 x
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Mex

2. 10. 2022, 5:56

Josef píše: 2. 10. 2022, 5:28 Mex: země A natáhne truby do země B. Země B spoléhá na vojenskou ochranu od země C proti zemi A. To se zemi C moc nezamlouvá, že země B platí zbrojení země A a chce po zemi C, aby ji v případě napadení zemí A chránil, přičemž na svoji obranu vynakládá daleko méně, než platí zemi A. To země C pokládá za bezpečnostní riziko a nelíbí se jí, že svoje závazky vůči zemi B musí platit ze svého. Je na tom něco nepochopitelného? Přičemž historicky země C vytáhla ze sraček i zemi A. Jenže země A si pak vzala do hlavy, že musí zničit i zemi C.
Nojo. To je jako v dlouhých matematických výpočtech. Když někde na začátku uděláš chybu nebo tam dáš nějaký nevhodný předpoklad, tak pak celý výpočet (dál už správně vedený) skončí nějakým nesmyslem.

Z čeho jsi vyvodil ten předpoklad "Země B spoléhá na vojenskou ochranu od země C proti zemi A." ?
Pokud vím, tak v moderní historii byl směr útoku opačný. Ale i to už bylo hodně dávno.
A do doby, než se do toho začal ten C srát, nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit.

No a výsledkem intervence C je to, že B má ve výsledku vyšší zisky, a A má kolabující ekonomiku.
A to se vyplatí, řekl by Horst Fuchs.

Teď nesouvisející věc, ke které jsi mě inspiroval svým předchozím postem.
Napsal jsi tam něco jako "kde by bylo za války Rusko bez Ameriky".
Často se takto píše.
Ale dneska jsem se (při ohřívání večeře) zamyslel nad opačnou otázkou.
Kde by byla Amerika (a hlavně Anglie a Francie) kdyby nebylo Ruska a jeho až extrémně vedeného odporu?
Tady udělal Hitler zásadní chybu, že vedl tu východní frontu tak nesmyslně brutálně.
Kdyby to tak nebylo a SSSR se nebránil tak šíleně, tak by se Hitler dostal k nevyčerpatelným zásobám energií a surovin, stejně jako k úrodné půdě na Ukrajině. Lidí měl Hitler dost v koncentrácích, takže by tam měl kdo dělat. Navíc Ukrajinci a Pobalťané kolaborovali celkem ochotně (než Hitler zavedl tu nesmyslnou a bezhlavou krutost).
Z Německa by to bylo dostupné po zemi, v bezpečné vzdálenosti před spojeneckými bombardéry.
Myslím, že by se válka vyvíjela hodně jinak. A na ostrovech i nad Seinou by se zřejmě mluvilo německy.
Josef
Sponzor fora

2. 10. 2022, 5:57

Zkoušejí to znovu ti energošmejdi. Před dvěma týdny mně volala nějaká pipina, že reagují na změny cen energií a chtějí mně pomoci. Když jsem se zeptal jak se jmenuje a z které je firmy, tak jsem se jen dozvěděl, že není oprávněná mně to sdělit. Už jsem z ní nedostal více, než že není oprávněná. Skoro jako u QNX.
jergus.balaz
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 6:01

stanik84 píše: 2. 10. 2022, 5:41Stejně by mě zajímalo, proč je Vladimírovi Kadyrov tak věrný.
Pravdepodobne kvôli africkému zlatu a € čo z toho má.
BalazKovo.sk
Josef
Sponzor fora

2. 10. 2022, 6:03

Mex: proč asi Ukajina a pobaltí kolaborovaly? Měli zatím horší historickou zkušenost s Rusy než s Němci. To jsou opravdu jednoduché počty. A věděli proč. Dnes mají tu zkušenost znovu. Rus tam vraždí, mučí, znásilňuje. Hromadné hroby napoví i zarytému ochránci Moskvy. Snad, ale zase tak moc nevěřím...
Selic

2. 10. 2022, 6:05

Mex píše: 2. 10. 2022, 5:56
Josef píše: 2. 10. 2022, 5:28 Mex: země A natáhne truby do země B. Země B spoléhá na vojenskou ochranu od země C proti zemi A. To se zemi C moc nezamlouvá, že země B platí zbrojení země A a chce po zemi C, aby ji v případě napadení zemí A chránil, přičemž na svoji obranu vynakládá daleko méně, než platí zemi A. To země C pokládá za bezpečnostní riziko a nelíbí se jí, že svoje závazky vůči zemi B musí platit ze svého. Je na tom něco nepochopitelného? Přičemž historicky země C vytáhla ze sraček i zemi A. Jenže země A si pak vzala do hlavy, že musí zničit i zemi C.
Nojo. To je jako v dlouhých matematických výpočtech. Když někde na začátku uděláš chybu nebo tam dáš nějaký nevhodný předpoklad, tak pak celý výpočet (dál už správně vedený) skončí nějakým nesmyslem.

Z čeho jsi vyvodil ten předpoklad "Země B spoléhá na vojenskou ochranu od země C proti zemi A." ?
Pokud vím, tak v moderní historii byl směr útoku opačný. Ale i to už bylo hodně dávno.
A do doby, než se do toho začal ten C srát, nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit.

No a výsledkem intervence C je to, že B má ve výsledku vyšší zisky, a A má kolabující ekonomiku.
A to se vyplatí, řekl by Horst Fuchs.

Teď nesouvisející věc, ke které jsi mě inspiroval svým předchozím postem.
Napsal jsi tam něco jako "kde by bylo za války Rusko bez Ameriky".
Často se takto píše.
Ale dneska jsem se (při ohřívání večeře) zamyslel nad opačnou otázkou.
Kde by byla Amerika (a hlavně Anglie a Francie) kdyby nebylo Ruska a jeho až extrémně vedeného odporu?
Tady udělal Hitler zásadní chybu, že vedl tu východní frontu tak nesmyslně brutálně.
Kdyby to tak nebylo a SSSR se nebránil tak šíleně, tak by se Hitler dostal k nevyčerpatelným zásobám energií a surovin, stejně jako k úrodné půdě na Ukrajině. Lidí měl Hitler dost v koncentrácích, takže by tam měl kdo dělat. Navíc Ukrajinci a Pobalťané kolaborovali celkem ochotně (než Hitler zavedl tu nesmyslnou a bezhlavou krutost).
Z Německa by to bylo dostupné po zemi, v bezpečné vzdálenosti před spojeneckými bombardéry.
Myslím, že by se válka vyvíjela hodně jinak. A na ostrovech i nad Seinou by se zřejmě mluvilo německy.
On ten Hitler neměl na výběr a zaútočit na východ musel. Stalin měl pro útok na západ připraveno asi 20 000 tanků a ještě více letadel. A je otázka jestli chtěl ještě čekat, až německo zkusí invazi do anglie nebo chtěl počkat ještě týden...
Pak by to dopadlo asi jako teď na ukrajině nebo v zimní válce. Rusové by asi postoupili kus do německého perimetru a utrpěli by katastrofální ztráty. A pak by to asi dopadlo nějakou plichtou.
lapa
medaile za lepsi forum

2. 10. 2022, 6:07

kaba2 píše: 2. 10. 2022, 5:17 Do ústavu patří zavřít celá slavná EU i s jejich pošahaným genderem. Nebo tomu taky fandíš ?
Ty jsi zoufalec - zase nam nahazujes jinou udicku?
:lol: I to je obvykly batuskuv utok na ten shnily homosexualni Zapad ...
Ze si tam s takovou oblibou nechavaji kazit deticky ...

At si o svem vnimani sebe sama rozhoduje kazdy sam - i kdyz se to ponekud zvrhlo.
Ale u tebe je mi to jasne - ty jsi jasny alfa samec a i ten jizni soused USA taky obcas nahodi, jaky je (jeste) jura ... tak 1-2x za mesic :lol:
Nebo budes ten potlaceny, co s tim ma problem a proto s tim tak bojuje, aby nedej boze nebyl v podezreni ... :lol: Verze Kikiny?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

2. 10. 2022, 6:16

Selic píše: 2. 10. 2022, 6:05 On ten Hitler neměl na výběr a zaútočit na východ musel. Stalin měl pro útok na západ připraveno asi 20 000 tanků a ještě více letadel. A je otázka jestli chtěl ještě čekat, až německo zkusí invazi do anglie nebo chtěl počkat ještě týden...
Pak by to dopadlo asi jako teď na ukrajině nebo v zimní válce. Rusové by asi postoupili kus do německého perimetru a utrpěli by katastrofální ztráty. A pak by to asi dopadlo nějakou plichtou.
No to možná jo.
Ale podle mě šlo hodně o to, jak tu válku pojal.
Ukrajina a Pobaltí neměly Stalina zrovna o oblibě. Tak kdyby jim Hitler nabídl nějakou rozumnou alternativu a nevedl to jako totální válku, tak mohl těchto několik stovek kilometrů projít jako nůž máslem.
Selic

2. 10. 2022, 6:31

No, asi by bylo vhodné na pár dní vlákno uzamknout a počkat, jak se situace vyvine.
Dnes ukrajinci osvobodili Lyman a vyházeli ruské vlajky.
Na jihu v Chersonské oblasti pak prolomili ruskou linii a valí se směrem na novou Kachovku...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 6:38

Selic píše: 2. 10. 2022, 6:05Stalin měl pro útok na západ připraveno asi 20 000 tanků a ještě více letadel. A je otázka jestli chtěl ještě čekat, až německo zkusí invazi do anglie nebo chtěl počkat ještě týden...
Ale ne, Sověti by si přece vzali jen část Polska, nic víc, přesně podle smlouvy Molotova s Ribbentropem a v duchu jejich vrozené skromnosti. Však už Molotov 17. 9. 1939 ve tři čtvrtě na tři ráno řekl, že "Polsko přestalo existovat". Pak by se zastavili na demarkační linii a vyčkávali, až totéž udělá Hitler. Ten je ale ošklivě vyšplouchl - to se přece nedělá, porušovat smlouvy. To od něj fakt nebylo hezké.

Pro některé čtenáře poznamenávám, že odstavec je psán tzv. sarkastickým stylem.
Aleš Procháska
Grad

2. 10. 2022, 6:55

Selic píše: 2. 10. 2022, 6:31 No, asi by bylo vhodné na pár dní vlákno uzamknout a počkat, jak se situace vyvine.
Na jihu v Chersonské oblasti pak prolomili ruskou linii a valí se směrem na novou Kachovku...

No, asi by to bylo víc než vhodné...
Vypadá to totiž tak, že by se tím Kremlu zavřela poslední fronta, kde ještě za něj někdo vůbec bojuje, natož do roztrhání těla. :lol:
stanik84

2. 10. 2022, 6:59

Selic píše: 2. 10. 2022, 5:55
Josef píše: 2. 10. 2022, 5:28 Selic: To stejně nepomůže, oni tu "zemi zaslíbenou" prostě milijí. Jen by mne zajímalo, zda by byli ochotni tam žít.
Když jsem uviděl ty fotky, tak jsem si zpomněl na jednoho bývalého podplukovníka, nebo plukovníka, už nevím. Přesně tohle říkal, že se stane, když je nedostatečně navržená a ve výrobě odfláknutá hlaveň. Před cca dvaadvaceti lety mně toho o takových laufech hodně řekl. Hlavně měl v malíčku technologii výroby a následné testy. Taky testy po určitém počtu výstřelů.
Nebyli by tam ochotni žít. Malá část je jich za to chválení ruska placena a dělá to z vypočítavosti a větší část to dělá z blbosti.
Tady níže je ukázka východního engineeringu hlavně rychlopalného kanónu. To je mimo jiné jeden z důvodů proč se nové ruské BVPčko netrefilo do terče na předváděčce.
Hlaveň.jpg
Selič: AHS Krab
Krab.jpg
Selic

2. 10. 2022, 7:23

Grad píše: 2. 10. 2022, 6:55
Selic píše: 2. 10. 2022, 6:31 No, asi by bylo vhodné na pár dní vlákno uzamknout a počkat, jak se situace vyvine.

No, asi by to bylo víc než vhodné...
Vypadá to totiž tak, že by se tím Kremlu zavřela poslední fronta, kde ještě za něj někdo vůbec bojuje, natož do roztrhání těla. :lol:
Ono je to ještě horší. Oni se v tom Lymanu nezastavili a pokračuji na Kreminnu a Rubižne. Další partička ukrajinců zase vyrazila z Kupjansku na východ a chystá se odstřihnout poslední zbývající železniční trať do Luhanské oblasti.
Celé je to takticky velice dobře rozebrané zde: https://www.youtube.com/watch?v=tDRDss4lXlY
QNX
Kontaktovat uživatele:

2. 10. 2022, 7:34

robokop: Chtěl jsem napsat příspěvek o Sevastopolu, ale nějak se mi to zvrhlo a začíná z toho být spíš delší článek plný historických faktů. Je s tím spojená spousta překládání a dohledávání souvislostí. Sevastopol už zhruba mám, ještě to musím víc zasadit do kontextu dění na Krymu.
Dnes už to nedodělám, tak ještě vydrž. Zatím můžu prozradit jen to, že v tom článku bude docela pěkně doložené, že Sevastopol od svého založení Kateřinou II v roce 1783 nikdy nepřipadl Ukrajině. Ukrajina se tedy prokazatelně pokusila Sevastopol ukrást Rusku a tak se vlastně stala i původcem války na Ukrajině. Pokud tedy přihlédnu k postupné eskalaci konfliktu, tak se zdá, že původním agresorem v tomto konfliktu byla Ukrajina.

jen se obávám, že tak dlouhý příspěvek sem vložit nepůjde, asi to budu muset někde publikovat.
kaba2

2. 10. 2022, 8:29

QNX píše: 2. 10. 2022, 7:34 robokop: Chtěl jsem napsat příspěvek o Sevastopolu, ale nějak se mi to zvrhlo a začíná z toho být spíš delší článek plný historických faktů. Je s tím spojená spousta překládání a dohledávání souvislostí. Sevastopol už zhruba mám, ještě to musím víc zasadit do kontextu dění na Krymu.
Dnes už to nedodělám, tak ještě vydrž. Zatím můžu prozradit jen to, že v tom článku bude docela pěkně doložené, že Sevastopol od svého založení Kateřinou II v roce 1783 nikdy nepřipadl Ukrajině. Ukrajina se tedy prokazatelně pokusila Sevastopol ukrást Rusku a tak se vlastně stala i původcem války na Ukrajině. Pokud tedy přihlédnu k postupné eskalaci konfliktu, tak se zdá, že původním agresorem v tomto konfliktu byla Ukrajina.

jen se obávám, že tak dlouhý příspěvek sem vložit nepůjde, asi to budu muset někde publikovat.
Tady to je stejně zbytečný. Jeden nechce nic studovat a druhý se čertí kvůli napadání genderu.
A pak tě stejně prohlásí za ruského trola.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“