A o jake servodrivery se jedna? Je k nim nejaka dokumentace? Jak je mas zapojena?
Problem muze byt i tim, ze mach na limitu posle spatne/prilis rychle pulzy a servo to vyhodnoti jako moc velkou chybu a zastavi se.
Mozna by mohl byt problem s nastaveni chyby pozice, kterou jeste drivery snesou. Nebo se tam pri prilis prudkem brzdeni objevi moc velky proud a driver to vzda ...
problém se softwarovými limity
tak to zkusim jinak.. nezabirejme se softlimitem i kdyz je to napsano v nazvu prispevku..
problem bych videl skutecne pouze v driveru protoze pokud drivery prehodim je po problemu.. resp problem se presune na druhou osu..
ty drivery jsou nejaky lintech?? nevim nazev ani typ presne to napisu az se vratim domu.. cerna krabicka s chladicem cca 10x6*2cm jsou tam tri potenciometry jeden z nich je gain a dalsi dva uz nevim a v tom je podle me zacarovanej problem.. proste je natocit spravne aby to chodilo tak jak ma.. a nebo tak jako chodi ten druhej..
druhej problem taky nema nic spolecneho se softlimitem.. pokud vypadne motor (at uz naboura nebo z jineho duvodu) potrebuju zastavit stroj potrebuju jen potvrdit ze je to tak jak jsem popsal a nebo ze je to proste jinak ..
problem bych videl skutecne pouze v driveru protoze pokud drivery prehodim je po problemu.. resp problem se presune na druhou osu..
ty drivery jsou nejaky lintech?? nevim nazev ani typ presne to napisu az se vratim domu.. cerna krabicka s chladicem cca 10x6*2cm jsou tam tri potenciometry jeden z nich je gain a dalsi dva uz nevim a v tom je podle me zacarovanej problem.. proste je natocit spravne aby to chodilo tak jak ma.. a nebo tak jako chodi ten druhej..
druhej problem taky nema nic spolecneho se softlimitem.. pokud vypadne motor (at uz naboura nebo z jineho duvodu) potrebuju zastavit stroj potrebuju jen potvrdit ze je to tak jak jsem popsal a nebo ze je to proste jinak ..
takze drivery jsou LEADSHINE DB810A viz www.leisai.com znate to nekdo?
problem s ESTOPem jsem uz vyresil.. dve rele a par dratku, problem s nastavenim toho driveru zustava.. jsou tam otocne trimery na GAin Damp a Limit.. nesystemovym tocenim se to nastavit tak aby to fungovalo neda..
nejaky napad?
jak jsou ty trimery delane? to nemaji zadny doraz?
problem s ESTOPem jsem uz vyresil.. dve rele a par dratku, problem s nastavenim toho driveru zustava.. jsou tam otocne trimery na GAin Damp a Limit.. nesystemovym tocenim se to nastavit tak aby to fungovalo neda..
nejaky napad?
jak jsou ty trimery delane? to nemaji zadny doraz?
http://www.giden.ru/PDF/servo_drive/Lea ... AmV1.0.pdf
Tady mas postup nastaveni serva. Jen asi budes potrebovat osciloskop.
Trimery jsou 10ti otackove...
A zjevne se jedna o neporadenou kopii :http://matserv.pmmf.hu/matalapok/G320%2 ... 0DB810.pdf
Ale mozna po pomuze v hledani dalsi dokumentace
Tady mas postup nastaveni serva. Jen asi budes potrebovat osciloskop.
Trimery jsou 10ti otackove...
A zjevne se jedna o neporadenou kopii :http://matserv.pmmf.hu/matalapok/G320%2 ... 0DB810.pdf
Ale mozna po pomuze v hledani dalsi dokumentace
no tohle pdfko jsem samozrejme cetl ale osciloskop nemam ..
proto jsem shanel nekoho kdo to umi nastavit..
puvodne to melo byt nastavene Pupakem nicmene to nechodi tak jak by melo.. ackoliv sem dostal od nej skoleni ze se to musi nastavit osciloskopem a jaka je to veda tak kdyz sem to tam privezl osciloskop se nekonal otocilo se parkrat sroubkama a bylo me receno ze je to tak OK..
proto jsem shanel nekoho kdo to umi nastavit..
puvodne to melo byt nastavene Pupakem nicmene to nechodi tak jak by melo.. ackoliv sem dostal od nej skoleni ze se to musi nastavit osciloskopem a jaka je to veda tak kdyz sem to tam privezl osciloskop se nekonal otocilo se parkrat sroubkama a bylo me receno ze je to tak OK..
Zalezi, jak soudruzi v cine setrili ;-) teoreticky by se mel zastavit, ale je mozne, ze proste bude preskakovat pres zavity ...RaS píše:a ten trimer co udela na konci? tam je nejakej doraz a nebo se protaci? protoze ja s tim muzu tocit jak chci a porad to jde.. a zadna zmena.. akorad kdyz tocim gain tak se meni zvuk serva..
Kdybys byl z okoli plzne, tak se na to nastaveni muzu podivat. Ale nikdy jsem to neresil, znam jen teorii (coz kupodivu vetsinou staci ;-) )
Mozna zkus jeste jednou vyzkouset, zda dovedes najit ty dorazy trimru. Pak odtocit funkcni driver na doraz a nastavit oba stejne... A jeste mozna sundat kryt, na nekterych viceotackovych trimrech je videt pozice jezdce ...
ten trimer je modra krabicka cca 5x5x5mm a rozdelat to nejde a podivat se na polohu jezdce.. moc uz do nej experientalne hrabat nechci abych to nerozladil vic nez to je..
ten estop co me trapil jsem vyresil a ten softlimit ted vypadava tak 50 na 50 pri normalnich programech je to osetreny a nenastane to a pri rucnim rezimu si proste davam vetsi pozor.. trosku me mrzi ze osa X je "slabsi" nez osa Y ale to neni nejslabsi clanek frezky stejne si nemuzu dovolit frezovat naplno co utahnou motory..
ten estop co me trapil jsem vyresil a ten softlimit ted vypadava tak 50 na 50 pri normalnich programech je to osetreny a nenastane to a pri rucnim rezimu si proste davam vetsi pozor.. trosku me mrzi ze osa X je "slabsi" nez osa Y ale to neni nejslabsi clanek frezky stejne si nemuzu dovolit frezovat naplno co utahnou motory..
Jeste pokud mas poruce multimetr, tak muzes zkusit zmerit odpor na funkcnim driveru a nastavit ho stejne na druhem. Dost zalezi, jaka je za tim elektronika, ale fungovat by to mozna mohlo. Zkusit merit mezi krajnim vyvodem a jezdcem, obe polarity, pro oba krajni, a najit mereni, kde to dava smysluplne hodnoty (hodnota ospovida nominalni/hodnota se linearne meni kdyz kroutis trimrem). Pak stejne nastavit ten druhy.
Pokud se ti motory nehrejou, tak by take mohlo pomoct trochu pridat proud. Nebo ho nastavit znovu podle parametru motoru (2A/otacka)
Pokud se ti motory nehrejou, tak by take mohlo pomoct trochu pridat proud. Nebo ho nastavit znovu podle parametru motoru (2A/otacka)
kdyz ma servo uvedeny proud 4,7A to je jmenovity proud? kolik muze byt maximalni? a kolik se tedy nastavi na tom driveru? sem si tenkrat naivne myslel ze koupim stroj hotovy a bude to chodit tak jak ma, o cnc sem se nezajimal a nakonec stejne vsechno musi clovek nastudovat a udelat sam..
Z te dokumentace to neni uplne jasne, ale myslim, ze 4.7A je proud, ktery nastavis na driveru. Driver asi pri rozbehu da vic (ale tezko rict, jak si vylozit 'transient' v tomto kontextu).
Pokud by vykon motoru byl nedostatecny a motory se nehraly (kriticka bude velka akceleraze/zpomaleni/zaber do materialu), tak bych asi o neco pridal. Ale to by se mel vyjadrit nekdo, kdo ma zkusenosti ...
Stejne bys mel mit v ovladacim programu nastavenou max rychlost a akceleraci tak, aby se maximalni proud pri beznem provozu nedosahl (servo pak prestane stihat).
Pokud by vykon motoru byl nedostatecny a motory se nehraly (kriticka bude velka akceleraze/zpomaleni/zaber do materialu), tak bych asi o neco pridal. Ale to by se mel vyjadrit nekdo, kdo ma zkusenosti ...
Stejne bys mel mit v ovladacim programu nastavenou max rychlost a akceleraci tak, aby se maximalni proud pri beznem provozu nedosahl (servo pak prestane stihat).